Unió Corporació Alimentària SCCL celebra el seu 75è aniversari. Fundada a Reus l’any 1942, Unió és una cooperativa de segon grau que va néixer amb la voluntat de contribuir al desenvolupament i modernització del sector agrari. 75 anys després Unió manté intacte el mateix esperit. Actualment l’entitat agrupa 186 cooperatives i les seves activitats principals comprenen la comercialització d’oli d’oliva verge extra, vi i fruits secs.
El 26 d’octubre de 1942 naixia la llavors denominada “Unión de Cooperativas del Campo de la Província de Tarragona”, també coneguda com UTECO, sota l’auspici del Règim Franquista. L’entitat comença a prendre forma fins que a l’any 1963 es produeix la separació definitiva de l’Estat. Desapareix la UTECO i es constitueix Unió Agrària Cooperativa, com a cooperativa de segon grau. Unió inicia un procés d’apropament a les cooperatives i als pagesos, amb l’objectiu de col·laborar estretament amb ells per millorar els processos de transformació, modernitzant-los i professionalitzant-los.
Unió ha estat un referent del teixit cooperatiu català al llarg de tota la seva història. En cada moment, l’entitat ha sabut adaptar-se a les necessitats del món rural ja sigui apostant per nous productes, oferint nous serveis o introduint millores en els conreus i en els processos de transformació, etc.
En els darrers anys, l’Entitat ha guanyat dimensió i ha transcendit el seu àmbit tradicional, la província de Tarragona, per aglutinar la producció de cooperatives de Lleida, Aragó, Balears i País Valencià. Aquest creixement fa que Unió agrupi a dia d’avui 186 cooperatives i representi a milers de famílies d’agricultors. L’entitat factura 70 milions d’euros amb un 60% de les vendes destinades al mercat exterior.
Entre els reptes de futur d’Unió destaca l’aposta per la innovació i la qualitat, amb l’objectiu de maximitzar el valor dels productes agrícoles i de consolidar el seu pes en els mercats internacionals. Unió també impulsa projectes en l’àmbit de l’economia circular, incloent la recuperació de finques abandonades per atraure nous pagesos joves al camp i evitar la despoblació de les zones rurals.
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h