Comunicats de premsa

L'actriu Aina Clotet apadrina el Vi Novell 2017 de Celler Masroig

09/11/2017

El celler de la DO Montsant celebra la setena edició de la festa de l’arribada del primer vi l’any del Centenari

Celler Masroig celebrarà el diumenge 12 de novembre la setena edició de la Festa del Vi Novell 2017, en una jornada que vol posar en valor la tradició de la festa, tot coincidint amb el Centenari del Celler. Aquesta és la tercera edició en què tots els actes del Vi Novell es concentren al Masroig, al Priorat, amb la idea que la cita sigui una referència al calendari anual del vi i contribueixi a fomentar l’enoturisme a la regió.
 
L’actriu catalana Aina Clotet serà la padrina de la setena edició de la festa del Vi Novell. Malgrat la seva joventut, Clotet té una llarga trajectòria en el món de la interpretació, tant al teatre com a la televisió i al cinema. Ha obtingut premis de l’alçada de la Biznaga de Plata, el Gaudí o el Premi Sant Jordi. L’any passat, va debutar també com a directora amb el curtmetratge “Tiger”, amb el qual va rebre 6 premis i un Gaudí. Actualment forma part del repartiment de la sèrie televisiva “Velvet Colección” i en breu començarà a rodar a les ordres de la cineasta catalana Mar Coll per a la sèrie de Movistar+ “Matar al padre”. És, sens dubte, una de les actrius catalanes més reconegudes i la seva participació a la festa ha de contribuir a estrènyer vincles entre dos mons creatius i culturals com són el cinema, la televisió i el vi. El seu compte de twitter i instagram és @ainaclotet.
 
El Vi Novell 2017 és un vi jove, fresc, franc i suau, de maceració carbònica, cupatge de garnatxa i carinyena. L’etiqueta, que és creació de l’Estudi de disseny Atipus, es descobrirà el mateix dia de la presentació. Lligant amb la idea de recuperar la tradició amb motiu de l’any del Centenari, en el disseny del Vi Novell s’ha volgut ressaltar aquest mateix aspecte, de manera que tornarà a estar relacionat amb la dita “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”. L’esperit de la matança hi serà present des d’una perspectiva innovadora i gastronòmica i s’identificarà clarament tant amb la il·lustració com amb el color seleccionats.
 
  • Vi bandarra i popular, molt afruitat, amic de la gresca i la tradició.
  • Combina amb tot tipus de menjar relacionat amb el porc.
  • Servir amb copa, got o porró.
  • Consumir fresquet.

D’acord amb l’estètica de l’etiqueta, Celler Masroig canviarà la seva fesomia el diumenge 12 de novembre, apostant per un escenari relacionat amb la festa de la matança del porc, en què els objectes i les eines pròpies de la granja i la ruralitat tindran un protagonisme especial. 

La festa començarà a les 11h amb l’actuació de Bandarra Street Orkestra, un col·lectiu de músics residents al Camp de Tarragona i un dels projectes més ambiciosos de la província que fusionen brass band, percussió brasilera i humor en les seves actuacions. Al migdia, la padrina Aina Clotet farà el tradicional pregó i tot seguit espinjolarà la bóta del Vi Novell 2017. A quarts d’una, tots els assistents podran degustar el vi i, amb motiu del Centenari, s’elaboraran unes tapes gastronòmiques especials a preus populars. Seguidament, hi haurà l’actuació de Repu & Gerins. La festa l’amenitzaran també els Bandarra Street Orkestra i continuarà amb un DJ pels qui encara vulguin gaudir de la jornada durant les primeres hores de la tarda.

Últim trimestre del Centenari

El Celler Masroig va iniciar a principis d’any els actes de commemoració del Centenari amb l’elaboració d’una edició limitada d’un vi monovarietal de carinyena i el monument representatiu als 100 anys que es va alçar davant del Celler. Fundat l’any 1917, Celler Masroig és un dels referents de la DO Montsant. Produeix 2,5 milions de quilos anuals, principalment de les dues varietats autòctones del Priorat: carinyena i garnatxa. Tota l’actualitat generada al llarg de l’any es pot seguir a través de les etiquetes #ViNovell2017 #Masroig100 #Celler Masroig a les xarxes socials.
 

Més informació i programa

Festa del Vi Novell 2017
Dissabte, 11 de novembre
11h Celler El Masroig (Priorat)
 
11h Bandarra Street Orkestra
12h Presentació del Vi Novell 2017
12.30h Espinjolada de la bóta de vi
13.30h Actuació Repu & Gerins
13.45h Cloenda amb Bandarra Street Orkestra
15h DJ

 

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals
Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals 19/09/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià han presentat, aquesta setmana, una bateria...
Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x