Carregant web FCAC

Els vins i caves Adernats acaben l'any amb un nou reconeixement mundial

Adernats tanca l'any del seu centenari amb dos grans reconeixements, un de nacional i un altre d'internacional

14/12/2017

El celler Adernats - Vinícola de Nulles, que enguany ha celebrat el cent aniversari de la seva fundació, tanca l'any amb dos nous motius per brindar. Ja comença a ser usual que els vins i caves de Nulles, així com també les seves activitats d'enoturisme, estiguin presents als escalons més alts dels principals concursos i guies d'arreu.

L'any passat saltava la notícia que la principal classificació de caves, realitzada per la revista americana 50 Great Cavas, coronava el cava Gran Reserva Adernats XC com el millor del món. Aquest any doncs, l'ha qualificat amb 96 punts i medalla d'or, tornant-lo a situar al podi dels tres primers. A més, n'ha inclòs fins a 4 més amb medalla de plata entres els 50 millors caves del món. Concretament, els Grans Reserves Brut i Brut Nature, el Reserva Brut i l'edició especial elaborada per commemorar els cents anys, el cava Adernats Centenari, un singular reserva brut nature mono varietal de Macabeu.

Per altra banda, la prestigiosa Guia de Vins de Catalunya que premia vins i caves singulars i elaborats amb varietats tradicionals, ha qualificat fins a tres productes Adernats amb més de 9 punts sobre 10. En aquest cas, l'èxit el trobem amb l'últim vi que ha elaborat l'equip enològic format per Jordi Casabona i Laurent Corrio, el singular Xarel·lo Vermell. Un vi elaborat amb una varietat oblidada típica de la costa de Tarragona que s'ha endut 9.40 punts. També d'estaca l'aromàtic Seducció amb 9.22 punts i de nou, el cava Reserva Brut Nature amb 9.25 punts.

De nou, èxit rotund de la marca de Nulles que de ben segur, brindarà aquest Nadal pels reconeixements aconseguits en l'any del seu centenari.

 

Resum dels reconeixements

50 Great Cavas

*MEDALLA D'OR*
Adernats XC - 96 punts

*MEDALLA DE PLATA*
Adernats Reserva Brut - 94 punts
Adernats Gran Reserva Brut - 94 punts
Adernats Gran Reserva Brut Nature - 93 punts
Adernats Centenari - 92 punts

Guia de Vins de Catalunya

Xarel.lo Vermell - 9.40
Blanc Seducció - 9.22
Brut Nature - 9.25

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya