Comunicats de premsa

L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs

24/01/2018

En les properes setmanes començarà la comercialització el blanc "Kesse" i el negre criança "La Pera. El Bandoler", tots ells de la DO Tarragona

La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest cap de setmana a capital de l'Alt Camp. Aquest nou vi negre jove elaborat amb ull de llebre es pot aconseguir a l'agrobotiga de la cooperativa i també a l'estand que tindrà durant Gran Festa de la Calçotada. L'ull de llebre, per la seva frescor característica, es considera idònia per acompanyar els calçots i la seva salsa. Es tracta del primer vi de la nova gamma que es comercialitzarà en els propers mesos i que es completarà amb el vi blanc "Kesse" elaborat amb les varietats macabeu i moscatell i el negre criança "La Pera. El Bandoler".

La voluntat de l'Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, és treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins és obvi, ja que fa referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. L'altre vi reivindica i recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com "La Pera" gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi de criança, porta per nom "Kesse", el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins comercialitzats per l'Agrícola de Valls, com són les marques "Pont de Goi" i "Xat de Benaiges". La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la cooperativa va deixar d'elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d'1,5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la cooperativa Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s'ha buscat un disseny més modern i atrevit. L'objectiu és que la nova gamma de vins arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i, fins i tot, a l'àrea de Barcelona.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya 23/05/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXV Assemblea General el pròxim divendres, 25 de maig, a Bordils (Gironès). Està prevista l’assistència d’unes 250...
La collita d’ametlla cau un 9% a Catalunya
La collita d’ametlla cau un 9% a Catalunya 18/05/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un descens del 8,8% en la producció d’ametlla, que se situaria en les 4.407 tones front les 4.832 tones de la campanya anterior....
Jornada Intercomarcal sobre cultius herbacis organitzada per ActelGrup, la Cooperativa d’Almacelles i l’IRTA
Jornada Intercomarcal sobre cultius herbacis organitzada per ActelGrup, la Cooperativa d’Almacelles i l’IRTA 17/05/2018 Més dos-cents agricultors i tècnics han participat en la XVII edició de la jornada enfocada al cultiu d’herbacis. En aquesta edició, s’han abordat diferents temàtiques sobre el...
La FCAC valora en positiu el Pla d’Acció contra la crisi de la fruita dolça
La FCAC valora en positiu el Pla d’Acció contra la crisi de la fruita dolça 16/05/2018 La Federació de Cooperatives valora positivament el Pla d’Acció de la Fruita Dolça a Catalunya, presentat per el Departament d’Agricultura, perquè s’adequa a les necessitats del sector....
Cellers Unió presenta el nou Perlat Blanc
Cellers Unió presenta el nou Perlat Blanc 15/05/2018 La família de vins Perlat – amb Denominació d’Origen Montsant- creix amb la incorporació del nou Perlat blanc. Aquest vi, que va ser presentat en societat a la 23a Fira del Vi de Falset,...
Davallada de l’11% en la collita de fruita de pinyol
Davallada de l’11% en la collita de fruita de pinyol 15/05/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un descens de l'11,31% en la producció de fruita de pinyol (préssec, paraguaià, pavia, nectarina, albercoc i pruna). La...
Les cooperatives ramaderes presenten un projecte per millorar la gestió conjunta dels purins
Les cooperatives ramaderes presenten un projecte per millorar la gestió conjunta dels purins 08/05/2018 Les principals cooperatives ramaderes catalanes participen en un projecte d’innovació que pretén aconseguir una fertilització més acurada, basada en una millora la gestió de les dejeccions...
La VII Trobada del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles finalitza a Narbona posant especial atenció amb les joves generacions i l’intercanvi comercial
La VII Trobada del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles finalitza a Narbona posant especial atenció amb les joves generacions i l’intercanvi comercial 08/05/2018 Entre el 22 i el 24 d’abril es va realitzar la setena edició del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles a la ciutat de Narbona, a França, organitzat per la Cooperativa Vinadeis. CEVIPE,...
FCAC considera negativa i poc ambiciosa la proposta de pressupost de la UE
FCAC considera negativa i poc ambiciosa la proposta de pressupost de la UE 03/05/2018 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) considera negativa i decebedora la proposta de pressupost de la UE per al període 2021-2027 presentada ahir, 2 de maig, pel president de...
La Cooperativa de Juncosa guardonada amb el Premi Gourmet d’Or al Concurs Internacional AVPA París Gourmet 2018
La Cooperativa de Juncosa guardonada amb el Premi Gourmet d’Or al Concurs Internacional AVPA París Gourmet 2018 30/04/2018 La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha visitat la capital francesa, París, per recollir el Premi Gourmet d'Or a la 16a edició del Concurs Internacional AVPA París 2018...
Ramon Armengol elegit vicepresident de la COGECA
Ramon Armengol elegit vicepresident de la COGECA 26/04/2018 Ramon Armengol, representant de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, ha estat elegit vicepresident de la COGECA, l’organització que representa les cooperatives agroalimentàries de la...
Cellers Domenys organitza la “Vesprada de música, lletres i vi”
Cellers Domenys organitza la “Vesprada de música, lletres i vi” 19/04/2018 Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès,...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x