Carregant web FCAC

L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs

En les properes setmanes començarà la comercialització el blanc "Kesse" i el negre criança "La Pera. El Bandoler", tots ells de la DO Tarragona

24/01/2018

La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest cap de setmana a capital de l'Alt Camp. Aquest nou vi negre jove elaborat amb ull de llebre es pot aconseguir a l'agrobotiga de la cooperativa i també a l'estand que tindrà durant Gran Festa de la Calçotada. L'ull de llebre, per la seva frescor característica, es considera idònia per acompanyar els calçots i la seva salsa. Es tracta del primer vi de la nova gamma que es comercialitzarà en els propers mesos i que es completarà amb el vi blanc "Kesse" elaborat amb les varietats macabeu i moscatell i el negre criança "La Pera. El Bandoler".

La voluntat de l'Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, és treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins és obvi, ja que fa referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. L'altre vi reivindica i recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com "La Pera" gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi de criança, porta per nom "Kesse", el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins comercialitzats per l'Agrícola de Valls, com són les marques "Pont de Goi" i "Xat de Benaiges". La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la cooperativa va deixar d'elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d'1,5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la cooperativa Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s'ha buscat un disseny més modern i atrevit. L'objectiu és que la nova gamma de vins arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i, fins i tot, a l'àrea de Barcelona.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya