Carregant web FCAC

Reconeixement als cellers cooperatius d’Espolla i Barberà de la Conca

La garnatxa empordanesa ‘Solera’ i el cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

Un total de 424 vins de tot l’Estat han participat en el certamen, que té l’objectiu de promoure la qualitat dels vins i caves cooperatius

16/07/2014
Garnatxa 'Solera' del Celler Cooperatiu d'Espolla
Garnatxa 'Solera' del Celler Cooperatiu d'Espolla
Cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’ de la cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca
Cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’ de la cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca © Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca

El Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà) i la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca (Conca de Barberà) han estat distingits amb la Medalla d’Argent en les categories de vins dolços i caves, respectivament, dels Premis Manojo. Es tracta d’un certamen estatal que té la finalitat de donar a conèixer la qualitat dels vins i caves elaborats per les cooperatives, que representen fins a un 60% del total de vi produït a l’Estat espanyol.

Pel Celler Cooperatiu d’Espolla, el vi dolç que ha rebut el reconeixement és la Garnatxa d’Empordà “Solera”. Es tracta d’un vi de color àmbar intens amb reflexos verdosos i d’or vell. Té una aroma complexa i intensa, de fruita confitada i amb notes de fruits secs i confiteria. En boca, té una dolçor equilibrada; és intens al paladar i amb una llarga persistència que el converteix en un vi únic i exclusiu de la DO Empordà.

Quant a la Cooperativa Agrícola de Barberà, el jurat ha concedit la medalla d’argent al cava “Castell de la Comanda” Brut Reserva 2011, que passa per una llarga criança a les caves del celler cooperatiu abans de sortir al mercat i que està reconegut per la DO Cava.

En aquesta edició dels Premis Manojo hi han participat 424 vins de tot l’Estat espanyol, dels quals 64 van resultar finalistes. Es tracta d’un certamen que un gran prestigi pel rigor del jurat durant tot el procés de tast per a l’elecció dels vins de major qualitat.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya