Carregant web FCAC

Reconeixement als cellers cooperatius d’Espolla i Barberà de la Conca

La garnatxa empordanesa ‘Solera’ i el cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’, Premis Manojo

Un total de 424 vins de tot l’Estat han participat en el certamen, que té l’objectiu de promoure la qualitat dels vins i caves cooperatius

16/07/2014
Garnatxa 'Solera' del Celler Cooperatiu d'Espolla
Garnatxa 'Solera' del Celler Cooperatiu d'Espolla
Cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’ de la cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca
Cava brut reserva ‘Castell de la Comanda’ de la cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca © Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca

El Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà) i la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca (Conca de Barberà) han estat distingits amb la Medalla d’Argent en les categories de vins dolços i caves, respectivament, dels Premis Manojo. Es tracta d’un certamen estatal que té la finalitat de donar a conèixer la qualitat dels vins i caves elaborats per les cooperatives, que representen fins a un 60% del total de vi produït a l’Estat espanyol.

Pel Celler Cooperatiu d’Espolla, el vi dolç que ha rebut el reconeixement és la Garnatxa d’Empordà “Solera”. Es tracta d’un vi de color àmbar intens amb reflexos verdosos i d’or vell. Té una aroma complexa i intensa, de fruita confitada i amb notes de fruits secs i confiteria. En boca, té una dolçor equilibrada; és intens al paladar i amb una llarga persistència que el converteix en un vi únic i exclusiu de la DO Empordà.

Quant a la Cooperativa Agrícola de Barberà, el jurat ha concedit la medalla d’argent al cava “Castell de la Comanda” Brut Reserva 2011, que passa per una llarga criança a les caves del celler cooperatiu abans de sortir al mercat i que està reconegut per la DO Cava.

En aquesta edició dels Premis Manojo hi han participat 424 vins de tot l’Estat espanyol, dels quals 64 van resultar finalistes. Es tracta d’un certamen que un gran prestigi pel rigor del jurat durant tot el procés de tast per a l’elecció dels vins de major qualitat.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya