El Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà) i la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca (Conca de Barberà) han estat distingits amb la Medalla d’Argent en les categories de vins dolços i caves, respectivament, dels Premis Manojo. Es tracta d’un certamen estatal que té la finalitat de donar a conèixer la qualitat dels vins i caves elaborats per les cooperatives, que representen fins a un 60% del total de vi produït a l’Estat espanyol.
Pel Celler Cooperatiu d’Espolla, el vi dolç que ha rebut el reconeixement és la Garnatxa d’Empordà “Solera”. Es tracta d’un vi de color àmbar intens amb reflexos verdosos i d’or vell. Té una aroma complexa i intensa, de fruita confitada i amb notes de fruits secs i confiteria. En boca, té una dolçor equilibrada; és intens al paladar i amb una llarga persistència que el converteix en un vi únic i exclusiu de la DO Empordà.
Quant a la Cooperativa Agrícola de Barberà, el jurat ha concedit la medalla d’argent al cava “Castell de la Comanda” Brut Reserva 2011, que passa per una llarga criança a les caves del celler cooperatiu abans de sortir al mercat i que està reconegut per la DO Cava.
En aquesta edició dels Premis Manojo hi han participat 424 vins de tot l’Estat espanyol, dels quals 64 van resultar finalistes. Es tracta d’un certamen que un gran prestigi pel rigor del jurat durant tot el procés de tast per a l’elecció dels vins de major qualitat.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h