El Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà) i la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca (Conca de Barberà) han estat distingits amb la Medalla d’Argent en les categories de vins dolços i caves, respectivament, dels Premis Manojo. Es tracta d’un certamen estatal que té la finalitat de donar a conèixer la qualitat dels vins i caves elaborats per les cooperatives, que representen fins a un 60% del total de vi produït a l’Estat espanyol.
Pel Celler Cooperatiu d’Espolla, el vi dolç que ha rebut el reconeixement és la Garnatxa d’Empordà “Solera”. Es tracta d’un vi de color àmbar intens amb reflexos verdosos i d’or vell. Té una aroma complexa i intensa, de fruita confitada i amb notes de fruits secs i confiteria. En boca, té una dolçor equilibrada; és intens al paladar i amb una llarga persistència que el converteix en un vi únic i exclusiu de la DO Empordà.
Quant a la Cooperativa Agrícola de Barberà, el jurat ha concedit la medalla d’argent al cava “Castell de la Comanda” Brut Reserva 2011, que passa per una llarga criança a les caves del celler cooperatiu abans de sortir al mercat i que està reconegut per la DO Cava.
En aquesta edició dels Premis Manojo hi han participat 424 vins de tot l’Estat espanyol, dels quals 64 van resultar finalistes. Es tracta d’un certamen que un gran prestigi pel rigor del jurat durant tot el procés de tast per a l’elecció dels vins de major qualitat.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h