Comunicats de premsa

La Societat Agrícola de Valls completa la seva nova gamma de vins amb el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’

13/04/2018

Es podran tastar per primer cop aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que tindrà lloc a la Plaça del Pati de Valls

La Societat Agrícola de Valls ha completat la nova gamma de vins iniciada a principis d’any amb el vi negre, ‘4 calçots’ (DO Tarragona), amb dues noves proposes, el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’, també DO Tarragona, dos vins que es presentaran oficialment aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que se celebrarà dissabte 14 d’abril a la Plaça del Pati de Valls.

La nova gamma de vins de la Societat Agrícola de Valls la conformen el vi rosat ‘Kesse’ elaborat a partir de la varietat autòctona del Camp de Tarragona ull de llebre el vi blanc “La Pera. El Bandoler” elaborat amb les varietats autòctones macabeu i cartoixà. L’ull de llebre, per la seva frescor característica, s’ha considerat que és un vi idoni per aquest rosat, ideal per acompanyar els plats de la cuina mediterrània com ara amanides, coques o pastes. El vi blanc s’ha elaborat amb un cupatge de diverses varietats tradicionals com ara el macabeu i el cartoixà. S’ha buscat un vi més potent però al mateix fresc que pugui acompanyar fins i tot guisats o plats de la cuina catalana més elaborats, com ara les faves o els plats que s’elaboren amb elles.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, ha estat treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat de Valls i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins era obvi ja que feia referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. Ara, els dos nous vins reivindiquen dos motius molt vallencs. El primer recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com La Pera gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi rosat, porta per nom Kesse, el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la Cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins que s’han comercialitzat per part de l’Agrícola de Valls, com són les marques Pont de Goi i Xat de Benaiges. La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la Societat va deixar d’elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d’1’5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s’ha buscat un disseny més modern i atrevit. Per aquest motiu, la nova gamma de vins també s’intentarà que arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i fins i tot a l’àrea de Barcelona. La presentació de la gamma completa coincidint amb la nova proposta d la Favatada serà la posada en societat dels dos darrers vins, ja que el primer va sortir al mercat coincidint amb la Festa de la Calçotada el passat mes de gener.

Favatada Popular de presentació

La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la primera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. El punt àlgid d’aquest abril de faves serà el dissabte dia 14 amb la celebració de la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

La festa començarà a les 11h amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La Cooperativa d'Ivars ja disposa de carn de vedella amb certificació GLOBALG.A.P.
La Cooperativa d'Ivars ja disposa de carn de vedella amb certificació GLOBALG.A.P. 22/03/2019 Durant la primera quinzena del mes de març s’han certificat amb el segell GLOBALG.A.P. les primeres granges de bestiar boví de socis de Cooperativa d’Ivars. Cal recordar que aquesta...
El relleu generacional, a debat en la trobada de joves agricultors i ramaders de cooperatives de tota Europa
El relleu generacional, a debat en la trobada de joves agricultors i ramaders de cooperatives de tota Europa 21/03/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) és una de les entitats impulsores de la primera edició del “Fòrum Empresarial de Joves Cooperativistes”, que aplega uns 300...
Es destinaran 29 M€ al Pla de Millora de Competitivitat de les Cooperatives i a l'agroindústria
Es destinaran 29 M€ al Pla de Millora de Competitivitat de les Cooperatives i a l'agroindústria 20/03/2019 Donada la rellevància del Pla de Competitivitat per al sector, la FCAC insta a què les convocatòries es facin efectives al més aviat possible La Federació de Cooperatives Agràries de...
La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia
La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia 15/03/2019 La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta organitza, dilluns 18 de març a Barcelona, la III Jornada Professional i Showroom. La sessió, que inclou una mostra - degustació de plats...
La FCAC promou l’apoderament de les dones a les cooperatives
La FCAC promou l’apoderament de les dones a les cooperatives 12/03/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una jornada per promoure el lideratge, la motivació, l’emprenedoria i l’apoderament de les dones. La sessió, que porta...
Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928
Cellers Unió elabora un Vi Ranci amb una solera original de 1928 11/03/2019 Cellers Unió recupera un dels vins de postres més tradicionals de casa nostra i presenta el seu nou vi ranci. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vilalba dels Arcs, on la...
Les dones de les cooperatives agràries catalanes, també aixequem la veu
Les dones de les cooperatives agràries catalanes, també aixequem la veu 07/03/2019 RAMONA MOTA Responsable del grup de treball per a la Igualtat de Gènere de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya En el món rural cooperatiu, la dona viu una doble invisibilitat:...
FCAC denuncia el baix pes del pressupost d’Agricultura en el conjunt del Govern
FCAC denuncia el baix pes del pressupost d’Agricultura en el conjunt del Govern 26/02/2019 El sector alerta que la convocatòria d’enguany del Pla de Competitivitat de cooperatives agràries no es veu reflectida en el pressupost La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...
El Tribunal Suprem dicta sentència a favor del model de benzineres automàtiques
El Tribunal Suprem dicta sentència a favor del model de benzineres automàtiques 26/02/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra satisfeta amb la recent decisió del Tribunal Suprem, que reconeix la validesa del model d’estacions de servei automàtiques....
La FCAC reclama compromís a la resta de  comunitats productores perquè aprovin  un Pla d’arrencada de fruita de pinyol
La FCAC reclama compromís a la resta de comunitats productores perquè aprovin un Pla d’arrencada de fruita de pinyol 20/02/2019 Davant l’anunci del Departament d’Agricultura de finançar un pla d’arrencada de fruiters, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) reclama el compromís de la resta de...
La FCAC planteja els reptes de les cooperatives agràries al conseller de Treball, Chakir El Homrani
La FCAC planteja els reptes de les cooperatives agràries al conseller de Treball, Chakir El Homrani 12/02/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix avui, 12 de febrer, amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, amb l’objectiu de definir els...
Dues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria BIO
Dues noves distincions internacionals per a la col·lecció de mel ecològica Muria BIO 06/02/2019 Les mels de la gamma ecològica de Muria BIO han destacat a l’edició de 2018 del premi italià BIOLMIEL, el concurs de les millors mels ecològiques del món. Les varietats de Taronger i Alta...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x