Comunicats de premsa

La Societat Agrícola de Valls completa la seva nova gamma de vins amb el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’

13/04/2018

Es podran tastar per primer cop aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que tindrà lloc a la Plaça del Pati de Valls

La Societat Agrícola de Valls ha completat la nova gamma de vins iniciada a principis d’any amb el vi negre, ‘4 calçots’ (DO Tarragona), amb dues noves proposes, el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’, també DO Tarragona, dos vins que es presentaran oficialment aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que se celebrarà dissabte 14 d’abril a la Plaça del Pati de Valls.

La nova gamma de vins de la Societat Agrícola de Valls la conformen el vi rosat ‘Kesse’ elaborat a partir de la varietat autòctona del Camp de Tarragona ull de llebre el vi blanc “La Pera. El Bandoler” elaborat amb les varietats autòctones macabeu i cartoixà. L’ull de llebre, per la seva frescor característica, s’ha considerat que és un vi idoni per aquest rosat, ideal per acompanyar els plats de la cuina mediterrània com ara amanides, coques o pastes. El vi blanc s’ha elaborat amb un cupatge de diverses varietats tradicionals com ara el macabeu i el cartoixà. S’ha buscat un vi més potent però al mateix fresc que pugui acompanyar fins i tot guisats o plats de la cuina catalana més elaborats, com ara les faves o els plats que s’elaboren amb elles.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, ha estat treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat de Valls i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins era obvi ja que feia referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. Ara, els dos nous vins reivindiquen dos motius molt vallencs. El primer recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com La Pera gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi rosat, porta per nom Kesse, el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la Cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins que s’han comercialitzat per part de l’Agrícola de Valls, com són les marques Pont de Goi i Xat de Benaiges. La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la Societat va deixar d’elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d’1’5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s’ha buscat un disseny més modern i atrevit. Per aquest motiu, la nova gamma de vins també s’intentarà que arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i fins i tot a l’àrea de Barcelona. La presentació de la gamma completa coincidint amb la nova proposta d la Favatada serà la posada en societat dels dos darrers vins, ja que el primer va sortir al mercat coincidint amb la Festa de la Calçotada el passat mes de gener.

Favatada Popular de presentació

La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la primera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. El punt àlgid d’aquest abril de faves serà el dissabte dia 14 amb la celebració de la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

La festa començarà a les 11h amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat
Entrega de premis a 14 cooperatives per la seva aportació a la societat 13/12/2018 Barcelona, dijous, 13 de desembre. – La Confederació de Cooperatives de Catalunya celebrarà l’acte d’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 que, per segon any, destaquen l’aportació a la...
Cevipe presenta el most de raïm ecològic
Cevipe presenta el most de raïm ecològic "Sol de Nit" 12/12/2018 La cooperativa de segon grau CEVIPE (Centre Vinícola del Penedès) ha presentat un nou producte de la família "Sol de Nit". Es tracta de most ecològic monovarietal de parellada (blanc) i...
El disseny com a motor de canvi social
El disseny com a motor de canvi social 05/12/2018 El Campus Olot de l’Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP) i La Fageda Fundació han encetat una col·laboració en forma de projecte de cocreació. El nou...
5a Fira Oleotèxtil
5a Fira Oleotèxtil 03/12/2018 La cooperativa Agrària Espluguenca celebra l'arribada de l'oli nou amb la 5a edició de la Fira Oleotèxtil. Serà el pròxim dissabte 8 de desembre a l'Espluga Calba, on la...
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018
Rafel Muria, el Xef de la Mel, ambaixador d’artMuria i Mel La Paquita al Fòrum Gastronòmic Girona 2018 29/11/2018 Rafel Muria, xef de la marca de mel de luxe artMuria, ha estat present al Fòrum Gastronòmic de Girona 2018 com a ambaixador de la marca familiar i de la nova marca de mel artesanal Mel La Paquita,...
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals
‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals 28/11/2018 De la redolta al calçot És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni...
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país
Quim torra farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2018 a cooperatives del nostre país 27/11/2018 El proper divendres 14 de desembre al matí se celebrarà la segona edició de l’entrega dels Reconeixements CoopCat 2018, l’acte tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya (Pl. de Salvador Seguí,...
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona
Castell d’Or inverteix 5 M€ en l’ampliació de la seva planta de Vila-rodona 27/11/2018 Està previst que el proper 2019 finalitzin les obres d’ampliació que Castell d’Or té a Vila-rodona, un edifici amb 6500m2 que comptarà amb dues plantes subterrànies amb una capacitat per a 4...
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars
Els primers vedells certificats GLOBALG.A.P. a Europa seran de Cooperativa d’Ivars 27/11/2018 La setmana passada es va signar el compromís per la certificació GLOBALG.A.P. entre un grup de socis i Cooperativa d’Ivars, i que suposarà la implantació definitiva d’aquest segell a un...
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018
Mel Muria Premi a la Internacionalització dels Premis Cambra 2018 26/11/2018 Mel Muria ha estat guardonada amb el Premi a la Internacionalització a la cinquena edició dels Premis Cambra, convocats per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa...
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa
Celebracions en motiu del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa 22/11/2018 El 19 de febrer del 2019 farà cent anys que es va aprovar la construcció del Sindicato de Cooperación Agrícola de Gandesa, un projecte de l’arquitecte Cèsar Martinell que va ser possible...
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal
La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal 21/11/2018 Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de l’Hble. Sra. Teresa Jordà Roura, consellera del...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x