Carregant web FCAC

La Societat Agrícola de Valls completa la seva nova gamma de vins amb el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’

Es podran tastar per primer cop aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que tindrà lloc a la Plaça del Pati de Valls

13/04/2018

La Societat Agrícola de Valls ha completat la nova gamma de vins iniciada a principis d’any amb el vi negre, ‘4 calçots’ (DO Tarragona), amb dues noves proposes, el rosat ‘Kesse’ i el blanc ‘La Pera. El bandoler’, també DO Tarragona, dos vins que es presentaran oficialment aquest dissabte coincidint amb la primera Favatada Popular que se celebrarà dissabte 14 d’abril a la Plaça del Pati de Valls.

La nova gamma de vins de la Societat Agrícola de Valls la conformen el vi rosat ‘Kesse’ elaborat a partir de la varietat autòctona del Camp de Tarragona ull de llebre el vi blanc “La Pera. El Bandoler” elaborat amb les varietats autòctones macabeu i cartoixà. L’ull de llebre, per la seva frescor característica, s’ha considerat que és un vi idoni per aquest rosat, ideal per acompanyar els plats de la cuina mediterrània com ara amanides, coques o pastes. El vi blanc s’ha elaborat amb un cupatge de diverses varietats tradicionals com ara el macabeu i el cartoixà. S’ha buscat un vi més potent però al mateix fresc que pugui acompanyar fins i tot guisats o plats de la cuina catalana més elaborats, com ara les faves o els plats que s’elaboren amb elles.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, ha estat treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat de Valls i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins era obvi ja que feia referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. Ara, els dos nous vins reivindiquen dos motius molt vallencs. El primer recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com La Pera gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi rosat, porta per nom Kesse, el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la Cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins que s’han comercialitzat per part de l’Agrícola de Valls, com són les marques Pont de Goi i Xat de Benaiges. La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la Societat va deixar d’elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d’1’5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la Cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la Societat Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s’ha buscat un disseny més modern i atrevit. Per aquest motiu, la nova gamma de vins també s’intentarà que arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i fins i tot a l’àrea de Barcelona. La presentació de la gamma completa coincidint amb la nova proposta d la Favatada serà la posada en societat dels dos darrers vins, ja que el primer va sortir al mercat coincidint amb la Festa de la Calçotada el passat mes de gener.

Favatada Popular de presentació

La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la primera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. El punt àlgid d’aquest abril de faves serà el dissabte dia 14 amb la celebració de la primera edició de la Favatada Popular, una celebració en la que s’ha previst que se serveixin més de 800 plats de faves a la catalana a un preu popular de 2 euros.

La festa començarà a les 11h amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves. Durant la mateixa celebració es presentaran i se serviran els nous vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i de la DO Tarragona, el rosat “Kesse” i el blanc “La Pera”.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya