La família de vins Perlat – amb Denominació d’Origen Montsant- creix amb la incorporació del nou Perlat blanc. Aquest vi, que va ser presentat en societat a la 23a Fira del Vi de Falset, respon a l’aposta de Cellers Unió d’elaborar un blanc de qualitat amb DO Montsant. Perlat blanc es presenta com un vi fresc, elegant i molt agradable.
El nou Perlat Blanc s’ha elaborat al celler d’Els Guiamets del grup Cellers Unió. Prové de vinyes velles de baixa producció de Garnatxa blanca i Macabeu. Una part del cupatge s’ha fermentat en botes de 500 litres, per aportar un suau toc de fusta, mentre que la resta s’ha fermentat en dipòsits d’acer inoxidable. Posteriorment, el vi s’ha sotmès a un batonage durant 4 mesos.
El resultat és un vi blanc de color brillant amb un perfum floral, que evoca flors blanques i silvestres, aromes de poma, pera i fruites tropicals. Poc a poc descobrim també notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll. En boca és un vi sorprenent, amb una textura cremosa plena de matisos. Fresc, elegant i potent, amb un postgust llarg i sedós.
Perlat és un dels vins més icònics de la DO Montsant, amb més de 15 anys de recorregut, que va néixer just un any després de la creació d’aquesta Denominació d’Origen. Fins ara, la gamma Perlat oferia tres referències de vi negre: Perlat (cupatge), Perlat Garnatxa i Perlat Syrah, que ara es completen amb la inclusió d’un vi blanc.
Des del celler reconeixen que fa anys que valoraven la idea de treure al mercat un vi blanc de qualitat amb DO Montsant, però no ha estat fins l’anyada 2017 que s’han decidit a llençar-lo al mercat.
Cellers Unió va ser fundat a Reus l’any 1942. Avui és un celler cooperatiu amb un fort compromís al territori, que treballa per la sostenibilitat del sector agrari i les persones que en formen part. Cellers Unió elabora vi a les Denominacions d’Origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h