Carregant web FCAC

Cellers Unió presenta el nou Perlat Blanc

15/05/2018
Perlat blanc de Cellers Unió
Perlat blanc de Cellers Unió

La família de vins Perlat – amb Denominació d’Origen Montsant- creix amb la incorporació del nou Perlat blanc. Aquest vi, que va ser presentat en societat a la 23a Fira del Vi de Falset, respon a l’aposta de Cellers Unió d’elaborar un blanc de qualitat amb DO Montsant. Perlat blanc es presenta com un vi fresc, elegant i molt agradable.

El nou Perlat Blanc s’ha elaborat al celler d’Els Guiamets del grup Cellers Unió. Prové de vinyes velles de baixa producció de Garnatxa blanca i Macabeu. Una part del cupatge s’ha fermentat en botes de 500 litres, per aportar un suau toc de fusta, mentre que la resta s’ha fermentat en dipòsits d’acer inoxidable. Posteriorment, el vi s’ha sotmès a un batonage durant 4 mesos.

El resultat és un vi blanc de color brillant amb un perfum floral, que evoca flors blanques i silvestres, aromes de poma, pera i fruites tropicals. Poc a poc descobrim també notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll. En boca és un vi sorprenent, amb una textura cremosa plena de matisos. Fresc, elegant i potent, amb un postgust llarg i sedós.

Perlat és un dels vins més icònics de la DO Montsant, amb més de 15 anys de recorregut, que va néixer just un any després de la creació d’aquesta Denominació d’Origen. Fins ara, la gamma Perlat oferia tres referències de vi negre: Perlat (cupatge), Perlat Garnatxa i Perlat Syrah, que ara es completen amb la inclusió d’un vi blanc.

Des del celler reconeixen que fa anys que valoraven la idea de treure al mercat un vi blanc de qualitat amb DO Montsant, però no ha estat fins l’anyada 2017 que s’han decidit a llençar-lo al mercat.

Cellers Unió va ser fundat a Reus l’any 1942. Avui és un celler cooperatiu amb un fort compromís al territori, que treballa per la sostenibilitat del sector agrari i les persones que en formen part. Cellers Unió elabora vi a les Denominacions d’Origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya