Carregant web FCAC

Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones

El periodista Xavier Graset va ser l’encarregat de conduir tota una vetllada plena de sorpreses i amb la que es va comptar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, amb la participació de la Sra. Sara Pérez i el Sr. Ramon Bastida

14/06/2018

Dissabte 9 de juny, Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), va realitzar el gran “Acte Institucional del Centenari” al Centre de Convencions de PortAventura, a Vila-seca.

Mig miler de persones, entre socis i sòcies, treballadors, clients, personalitats destacades i amics de la Cooperativa, van voler estar presents en aquesta gran celebració que va estar conduïda, en tot moment, pel periodista Xavier Graset.

L’esdeveniment va començar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, que va comptar amb la participació de la Sra. Sara Pérez, reconeguda vitivinicultora del Priorat i enòloga; i el Sr. Ramon Bastida, professor de la UPF Barcelona School of Management, doctor en Administració d'Empreses i coautor del llibre "Manual de comptabilitat de cooperatives". En definitiva, un autèntic diàleg entre professionals referents que van reflexionar sobre els dos valors amb els quals s’ha construït Cellers Domenys: l’amor pel que ens dóna la terra i el compromís per un projecte comú. També el Sr. Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda va voler estar present, de manera virtual, en la celebració de tal efemèride.

A continuació, el Sr. Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, va dirigir unes paraules a tots els assistents. En primer lloc, va explicar, de manera resumida, la història de Cellers Domenys per apel·lar a la feina ben feta de les persones que en formen part. En aquest sentit, i com a exponent de la constant aposta per la qualitat de Cellers Domenys, va donar la notícia que, just el dia abans, l’empresa AENOR i IQNet els hi havien concedit el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”, més conegut com a ISO 9001:2015.

El Sr. Urgell també va agrair la participació de tots els assistents: “aquesta commemoració ens permet a tots els de Cellers Domenys —els de Sant Jaume, els de Pira, els de Rodonyà, els de La Bisbal, els de Banyeres, els de Rocafort i els de Blancafort— gaudir junts d’una vetllada on posarem en valor el sentit del que ens uneix: un gran projecte comú i cooperatiu que ens beneficia a tots per continuar fent el que ens agrada. Aquest és l’autèntic motiu de la celebració i per això, lògicament, sense la vostra companyia no tindria cap sentit. Moltes gràcies doncs a tots i a totes”, concloïa el president de Cellers Domenys.

El Sr. Urgell va donar pas al Sr. Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya. El Sr. Mòdol va parlar de la importància de l'aposta per la qualitat del cooperativisme agroalimentari català i com Cellers Domenys n’ha estat un exemple. També de com les cooperatives agroalimentàries catalanes han anat introduint les noves tecnologies a la seva producció fins al punt que la indústria cooperativa a Catalunya és una part substancial del seu teixit productiu.

Finalment, el torn dels parlaments el va cloure l’Il·lustríssim Sr. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, qui va destacar que Cellers Domenys, al llarg de la seva història, sempre ha sabut adaptar-se als seus diferents entorns, amb la integració de les 7 cooperatives com un clar exemple. El president de la Diputació també va ressaltar el gran actiu que són les cooperatives i els seus socis per als municipis ja que són gent dels pobles que fan coses per al poble: econòmicament, socialment, culturalment... Per últim, va donar la primícia que la Diputació de Tarragona tancarà un acord per poder acabar la rehabilitació de l’excel·lent Celler Modernista de Rocafort de Queralt.

Reconeixements als socis en actiu més antic i més joves de Cellers Domenys Posteriorment als parlaments i per donar per tancada la part més institucional d’aquesta vetllada, Cellers Domenys va voler retre homenatge al present i al futur de la Cooperativa. És per això que van atorgar un reconeixement en forma de placa commemorativa al soci en actiu més gran de Sant Jaume dels Domenys i als socis en actius més joves de cada poble que conforma Cellers Domenys:

  • Soci més gran en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Josep Grimau Cañas
  • Soci més jove en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Mouatamid Ahlalouch
  • Soci més jove en actiu de Banyeres del Penedès: Joan Josep Benach Esteve
  • Soci més jove en actiu de La Bisbal del Penedès: Josep Rustullet Mañé
  • Soci més jove en actiu de Rocafort de Queralt: Roger Miró Roselló
  • Soci més jove en actiu de Blancafort: Francesc Farré Rofes
  • Soci més jove en actiu de Rodonyà: Ferran Coll Martínez
  • Soci més jove en actiu de Pira: Eduard Escolà Ferran

Acte social: aperitiu amenitzat, sopar de gala, premis i… la Lloll Bertran. L’esdeveniment va comptar també amb una part més social. És per això, que un cop finalitzat l’acte institucional va tenir lloc un aperitiu a la fresca amenitzat amb música jazz en directe i tot seguit el sopar de gala que va comptar amb un brindis per part del Sr. Urgell i el Sr. Graset amb el Cava Brut Nature Edició especial Centenari que Cellers Domenys ha produït per a l’ocasió i que se’n va regalar una ampolla a cada assistent.

A continuació, i com a fi de festa, es van realitzar diferents sortejos amb atractius premis per al públic i va tenir lloc l’actuació de la reconeguda humorista catalana, Lloll Bertran.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya