Comunicats de premsa

Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones

14/06/2018

El periodista Xavier Graset va ser l’encarregat de conduir tota una vetllada plena de sorpreses i amb la que es va comptar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, amb la participació de la Sra. Sara Pérez i el Sr. Ramon Bastida

Dissabte 9 de juny, Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), va realitzar el gran “Acte Institucional del Centenari” al Centre de Convencions de PortAventura, a Vila-seca.

Mig miler de persones, entre socis i sòcies, treballadors, clients, personalitats destacades i amics de la Cooperativa, van voler estar presents en aquesta gran celebració que va estar conduïda, en tot moment, pel periodista Xavier Graset.

L’esdeveniment va començar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, que va comptar amb la participació de la Sra. Sara Pérez, reconeguda vitivinicultora del Priorat i enòloga; i el Sr. Ramon Bastida, professor de la UPF Barcelona School of Management, doctor en Administració d'Empreses i coautor del llibre "Manual de comptabilitat de cooperatives". En definitiva, un autèntic diàleg entre professionals referents que van reflexionar sobre els dos valors amb els quals s’ha construït Cellers Domenys: l’amor pel que ens dóna la terra i el compromís per un projecte comú. També el Sr. Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda va voler estar present, de manera virtual, en la celebració de tal efemèride.

A continuació, el Sr. Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, va dirigir unes paraules a tots els assistents. En primer lloc, va explicar, de manera resumida, la història de Cellers Domenys per apel·lar a la feina ben feta de les persones que en formen part. En aquest sentit, i com a exponent de la constant aposta per la qualitat de Cellers Domenys, va donar la notícia que, just el dia abans, l’empresa AENOR i IQNet els hi havien concedit el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”, més conegut com a ISO 9001:2015.

El Sr. Urgell també va agrair la participació de tots els assistents: “aquesta commemoració ens permet a tots els de Cellers Domenys —els de Sant Jaume, els de Pira, els de Rodonyà, els de La Bisbal, els de Banyeres, els de Rocafort i els de Blancafort— gaudir junts d’una vetllada on posarem en valor el sentit del que ens uneix: un gran projecte comú i cooperatiu que ens beneficia a tots per continuar fent el que ens agrada. Aquest és l’autèntic motiu de la celebració i per això, lògicament, sense la vostra companyia no tindria cap sentit. Moltes gràcies doncs a tots i a totes”, concloïa el president de Cellers Domenys.

El Sr. Urgell va donar pas al Sr. Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya. El Sr. Mòdol va parlar de la importància de l'aposta per la qualitat del cooperativisme agroalimentari català i com Cellers Domenys n’ha estat un exemple. També de com les cooperatives agroalimentàries catalanes han anat introduint les noves tecnologies a la seva producció fins al punt que la indústria cooperativa a Catalunya és una part substancial del seu teixit productiu.

Finalment, el torn dels parlaments el va cloure l’Il·lustríssim Sr. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, qui va destacar que Cellers Domenys, al llarg de la seva història, sempre ha sabut adaptar-se als seus diferents entorns, amb la integració de les 7 cooperatives com un clar exemple. El president de la Diputació també va ressaltar el gran actiu que són les cooperatives i els seus socis per als municipis ja que són gent dels pobles que fan coses per al poble: econòmicament, socialment, culturalment... Per últim, va donar la primícia que la Diputació de Tarragona tancarà un acord per poder acabar la rehabilitació de l’excel·lent Celler Modernista de Rocafort de Queralt.

Reconeixements als socis en actiu més antic i més joves de Cellers Domenys Posteriorment als parlaments i per donar per tancada la part més institucional d’aquesta vetllada, Cellers Domenys va voler retre homenatge al present i al futur de la Cooperativa. És per això que van atorgar un reconeixement en forma de placa commemorativa al soci en actiu més gran de Sant Jaume dels Domenys i als socis en actius més joves de cada poble que conforma Cellers Domenys:

  • Soci més gran en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Josep Grimau Cañas
  • Soci més jove en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Mouatamid Ahlalouch
  • Soci més jove en actiu de Banyeres del Penedès: Joan Josep Benach Esteve
  • Soci més jove en actiu de La Bisbal del Penedès: Josep Rustullet Mañé
  • Soci més jove en actiu de Rocafort de Queralt: Roger Miró Roselló
  • Soci més jove en actiu de Blancafort: Francesc Farré Rofes
  • Soci més jove en actiu de Rodonyà: Ferran Coll Martínez
  • Soci més jove en actiu de Pira: Eduard Escolà Ferran

Acte social: aperitiu amenitzat, sopar de gala, premis i… la Lloll Bertran. L’esdeveniment va comptar també amb una part més social. És per això, que un cop finalitzat l’acte institucional va tenir lloc un aperitiu a la fresca amenitzat amb música jazz en directe i tot seguit el sopar de gala que va comptar amb un brindis per part del Sr. Urgell i el Sr. Graset amb el Cava Brut Nature Edició especial Centenari que Cellers Domenys ha produït per a l’ocasió i que se’n va regalar una ampolla a cada assistent.

A continuació, i com a fi de festa, es van realitzar diferents sortejos amb atractius premis per al públic i va tenir lloc l’actuació de la reconeguda humorista catalana, Lloll Bertran.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 23/05/2019 Unió de Pagesos, juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica...
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019 23/05/2019   - Cinc cellers del Masroig aporten el seu vi a l’Obra Social Sant Joan de Déu per aconseguir fons per a la recerca en càncer infantil. - La cantant i actriu Núria Feliu, el cantautor Pau...
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar  les propostes del sector agroalimentari
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar les propostes del sector agroalimentari 22/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut trobades, aquestes últimes setmanes, amb candidats de les diferents forces polítiques que es presenten a les eleccions al...
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages 22/05/2019 L'Agropecuària Catalana SCCL, AGROCAT, ha inaugurat aquest dissabte 18 de maig l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos, situada a Sant Fruitós de Bages. Amb una inversió de 10...
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut 17/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat el nou quadre de comandament Dashboard.coop sobre l’evolució del sector en els últims 6 anys en el marc de la XXXVI...
Coselva presenta el nou licor d’avellana
Coselva presenta el nou licor d’avellana 16/05/2019 La cooperativa Coselva ha tret al mercat el licor d’avellana de la mà de l’empresa Bodegas y Destilerías Lehmann. Es tracta de la nova aposta de la cooperativa de la Selva del Camp per...
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats 15/05/2019 La Cooperativa d’Ivars i Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) han signat un conveni de cooperació vertical per a la impulsió del conreu de pistatxos en finques de socis de la...
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya 15/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXVI Assemblea General el pròxim divendres, 17 de maig, a Santa Bàrbara (Montsià). El president de la Generalitat, Quim...
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades 15/05/2019 L’obrador funciona al mateix temps com un espai de treball i terapèutic on 30 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental hi troben feina o ocupació La Fageda llança aquesta...
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 10/05/2019 Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica presentaran candidatures...
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019 06/05/2019 Si tenim en compte que El Perelló (Tarragona) està considerat como el ‘poble de la mel’, i tot un referent del sector de l’apicultura a nivell nacional, l’èxit dels seus productes no...
Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez
Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez 06/05/2019 Dins la seva estratègia de recuperar la tradició vinícola de casa nostra, Cellers Unió presenta el seu nou Vimblanc elaborat amb Pedro Ximénez. Es tracta d’una petita producció elaborada al...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x