Comunicats de premsa

Cellers Domenys celebra l’Acte Institucional del Centenari amb mig miler de persones

14/06/2018

El periodista Xavier Graset va ser l’encarregat de conduir tota una vetllada plena de sorpreses i amb la que es va comptar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, amb la participació de la Sra. Sara Pérez i el Sr. Ramon Bastida

Dissabte 9 de juny, Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), va realitzar el gran “Acte Institucional del Centenari” al Centre de Convencions de PortAventura, a Vila-seca.

Mig miler de persones, entre socis i sòcies, treballadors, clients, personalitats destacades i amics de la Cooperativa, van voler estar presents en aquesta gran celebració que va estar conduïda, en tot moment, pel periodista Xavier Graset.

L’esdeveniment va començar amb la taula rodona “Entre l’ànima vitivinícola i l’esperit cooperatiu”, que va comptar amb la participació de la Sra. Sara Pérez, reconeguda vitivinicultora del Priorat i enòloga; i el Sr. Ramon Bastida, professor de la UPF Barcelona School of Management, doctor en Administració d'Empreses i coautor del llibre "Manual de comptabilitat de cooperatives". En definitiva, un autèntic diàleg entre professionals referents que van reflexionar sobre els dos valors amb els quals s’ha construït Cellers Domenys: l’amor pel que ens dóna la terra i el compromís per un projecte comú. També el Sr. Cristóbal Colón, fundador i president de La Fageda va voler estar present, de manera virtual, en la celebració de tal efemèride.

A continuació, el Sr. Lluís Urgell, president de Cellers Domenys, va dirigir unes paraules a tots els assistents. En primer lloc, va explicar, de manera resumida, la història de Cellers Domenys per apel·lar a la feina ben feta de les persones que en formen part. En aquest sentit, i com a exponent de la constant aposta per la qualitat de Cellers Domenys, va donar la notícia que, just el dia abans, l’empresa AENOR i IQNet els hi havien concedit el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat per l’activitat de “Laboratori d’assaig físico-químics de raïm, most, vi i cava”, més conegut com a ISO 9001:2015.

El Sr. Urgell també va agrair la participació de tots els assistents: “aquesta commemoració ens permet a tots els de Cellers Domenys —els de Sant Jaume, els de Pira, els de Rodonyà, els de La Bisbal, els de Banyeres, els de Rocafort i els de Blancafort— gaudir junts d’una vetllada on posarem en valor el sentit del que ens uneix: un gran projecte comú i cooperatiu que ens beneficia a tots per continuar fent el que ens agrada. Aquest és l’autèntic motiu de la celebració i per això, lògicament, sense la vostra companyia no tindria cap sentit. Moltes gràcies doncs a tots i a totes”, concloïa el president de Cellers Domenys.

El Sr. Urgell va donar pas al Sr. Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya. El Sr. Mòdol va parlar de la importància de l'aposta per la qualitat del cooperativisme agroalimentari català i com Cellers Domenys n’ha estat un exemple. També de com les cooperatives agroalimentàries catalanes han anat introduint les noves tecnologies a la seva producció fins al punt que la indústria cooperativa a Catalunya és una part substancial del seu teixit productiu.

Finalment, el torn dels parlaments el va cloure l’Il·lustríssim Sr. Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, qui va destacar que Cellers Domenys, al llarg de la seva història, sempre ha sabut adaptar-se als seus diferents entorns, amb la integració de les 7 cooperatives com un clar exemple. El president de la Diputació també va ressaltar el gran actiu que són les cooperatives i els seus socis per als municipis ja que són gent dels pobles que fan coses per al poble: econòmicament, socialment, culturalment... Per últim, va donar la primícia que la Diputació de Tarragona tancarà un acord per poder acabar la rehabilitació de l’excel·lent Celler Modernista de Rocafort de Queralt.

Reconeixements als socis en actiu més antic i més joves de Cellers Domenys Posteriorment als parlaments i per donar per tancada la part més institucional d’aquesta vetllada, Cellers Domenys va voler retre homenatge al present i al futur de la Cooperativa. És per això que van atorgar un reconeixement en forma de placa commemorativa al soci en actiu més gran de Sant Jaume dels Domenys i als socis en actius més joves de cada poble que conforma Cellers Domenys:

  • Soci més gran en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Josep Grimau Cañas
  • Soci més jove en actiu de Sant Jaume dels Domenys: Mouatamid Ahlalouch
  • Soci més jove en actiu de Banyeres del Penedès: Joan Josep Benach Esteve
  • Soci més jove en actiu de La Bisbal del Penedès: Josep Rustullet Mañé
  • Soci més jove en actiu de Rocafort de Queralt: Roger Miró Roselló
  • Soci més jove en actiu de Blancafort: Francesc Farré Rofes
  • Soci més jove en actiu de Rodonyà: Ferran Coll Martínez
  • Soci més jove en actiu de Pira: Eduard Escolà Ferran

Acte social: aperitiu amenitzat, sopar de gala, premis i… la Lloll Bertran. L’esdeveniment va comptar també amb una part més social. És per això, que un cop finalitzat l’acte institucional va tenir lloc un aperitiu a la fresca amenitzat amb música jazz en directe i tot seguit el sopar de gala que va comptar amb un brindis per part del Sr. Urgell i el Sr. Graset amb el Cava Brut Nature Edició especial Centenari que Cellers Domenys ha produït per a l’ocasió i que se’n va regalar una ampolla a cada assistent.

A continuació, i com a fi de festa, es van realitzar diferents sortejos amb atractius premis per al públic i va tenir lloc l’actuació de la reconeguda humorista catalana, Lloll Bertran.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La Llei de protecció d'oliveres monumentals aprovada pel Parlament no contempla un import suficient per a cada olivera
La Llei de protecció d'oliveres monumentals aprovada pel Parlament no contempla un import suficient per a cada olivera 03/06/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos i l’Associació de Cooperatives de l’Oli del Baix Ebre i Montsià adverteixen que la Llei de protecció d’oliveres...
La FCAC se suma a la sol·licitud d’ajut urgent per a la planta viva
La FCAC se suma a la sol·licitud d’ajut urgent per a la planta viva 02/06/2020 Davant possibles rebrots, les associacions sol·liciten que aquest sector pugui continuar obert, complint les normes de seguretat, com es va fer en altres països de la UE La Federació de...
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE 28/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la proposta de la Comissió Europea de reduir un 9,1% el pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC) dins del...
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19 26/05/2020 A continuació, ronda de reunions perquè les mesures -d’àmbit català, estatal i europeu- s’integrin al pla de treball global de la Generalitat En paral·lel, cal suport directe per a...
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya 20/05/2020 Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha subratllat el valor de les cooperatives agràries en la sobirania alimentària i l’equilibri territorial La Federació de Cooperatives Agràries de...
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental 20/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi pot haver sostenibilitat ambiental, tot i que ratifica el compromís del sector amb el...
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules 20/05/2020 L'arròs es dóna a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, que el distribueix per tot el país Des de 2011 s'han donat més de 960 tones d'arròs Per novè any consecutiu,...
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat 19/05/2020 La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha estat guardonada per segon any consecutiu amb la Medalla d’Or als New York International Olive Oil Competition 2020, per la qualitat del seu oli...
De part de les abelles, gràcies
De part de les abelles, gràcies 19/05/2020 Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella i Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el...
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries 18/05/2020 Arran de la Covid-19, les cooperatives s’han reafirmat com a sector estratègic en la producció d’aliments i en l’equilibri econòmic i social Catalunya només produeix un 40% dels aliments...
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari 07/05/2020 El Grup Cooperatiu Unió ha presentat, avui al matí, el vi d’edició limitada “Tot anirà bé” i n’ha lliurat les 1.200 ampolles al Servei Català de la Salut de la Regió Sanitaria del Camp...
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual 04/05/2020 Sota el títol “El misteri de la biblioteca del vi” Celler Masroig ens torna a sorprendre amb un nou room escape, però aquest cop, virtual. Celler Masroig ja va realitzar un room escape fa tres...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x