Comunicats de premsa

Presentació / activitat gratuïta

‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals

28/11/2018

L’activitat es presentarà de manera gratuïta aquest dissabte 1 de desembre per als 60 primers inscrits al web www.experienciesrurals.com


De la redolta al calçot

És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni comença ni acaba aquí, ben al contrari, doncs la calçotada es va iniciar coent calçots i bevent vi a porró, un altre tret distintiu de la nostra terra, un maridatge tan excels com ancestral.

Partint d’aquesta premissa, el celler Adernats - Vinícola de Nulles i l’agència Experiències Rurals, ens proposta un recorregut amb carro per la història, cultura i gastronomia del calçot i el vi a les terres de l’Alt Camp. Un viatge que ens transportarà als dies on comença la calçotada, originària de finals del segle XIX. En aquesta ruta amb carro, aprendrem a conduir els cavalls entre vinyes gairebé centenàries i descobrirem espais tan singulars com un poblat Iber que emmagatzemava gra fa 2.300 anys. Finalment, arribarem a la Catedral del Vi de Nulles, la joia modernista on s’elaboren els vins i caves Adernats i on podrem tastar-ne alguns dels seus millors productes reconeguts internacionalment.

Presentació gratuïta

Per donar el tret de sortida de la temporada del calçot i de retruc, de la nova activitat, Adernats i Experiències Rurals et conviden a gaudir de l’activitat de manera gratuïta (altres dies 25€ adults i 15€ nens) aquest dissabte 1 de desembre a les 10.30 hores. L’activitat inclou la ruta comentada amb carro per les vinyes de Nulles, visita guiada a la Catedral del Vi de Nulles, tast de 3 vins i caves Adernats i degustació de croissant de calçot del Forn de Nulles i pa amb salsa de calçots cortesia de Fruits S&P.

 

Més informació

Així, només us heu d’inscriure al web www.experienciesrurals.com o trucar al telèfon 662 63 63 64. Afanyeu-vos, les places són limitades!

Data: Dissabte 1 de desembre
Hora: 10:30 hores
Lloc: Catedral del Vi de Nulles. C/ Estació, s/n - Nulles

Experiències Rurals. Descobreix els tresors del territori.
Activitats en família i enoturisme. Totes les activitats es realitzen en carro i cavall que podreu conduir vosaltres mateixos. Us oferim una experiència personalitzada en grups reduïts pensada per a que gaudiu redescobrint el territori i el seus punts d'interès, tasteu els productes km0 i coneixeu el patrimoni i la cultura de l'Alt Camp.

Celler Adernats. Experiències, vins i caves de la Catedral del Vi de Nulles.
El celler Adernats - Vinícola de Nulles és un espectacular celler modernista de 1917, catalogat com una autèntica Catedral del Vi. Gràcies als seus vins mediterranis i a grans caves guardonats internacionalment, sembla viure instal·lat entre saviesa centenària i eterna joventut. Descobreix-lo a través dels seus vins i caves Adernats i de singulars experiències d’enoturisme.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El Consell Rector de la FCAC reclama,  a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya
El Consell Rector de la FCAC reclama, a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya 14/02/2020 Les crisis de preus i l’increment de costos fan perillar la continuïtat de l’activitat agrària i de l’agroindústria cooperativa, i augmenta el risc de desertització del territori La...
Ramon Armengol reivindica la implicació  de les cooperatives amb el Green Deal  davant la Comissió Europea
Ramon Armengol reivindica la implicació de les cooperatives amb el Green Deal davant la Comissió Europea 14/02/2020 També es reclama un pla d’acció de la UE davant la caiguda de preus que estan provocant els aranzels imposats pels Estats Units Ramon Armengol, president de la Confederació General de...
La FCAC, a la concentració  “Salvem la pagesia. Defensem el món rural”
La FCAC, a la concentració “Salvem la pagesia. Defensem el món rural” 12/02/2020 El futur del camp ha de garantir, també, la viabilitat de les cooperatives agràries en tant que són empreses dels pagesos que estan arrelades al territori i generen llocs de treball al món...
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals 06/02/2020 Les mels de la gamma ecològica Muria BIO han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell...
La FCAC confirma que les cooperatives  del Maresme i l’Empordà perdran  bona part de la pròxima collita
La FCAC confirma que les cooperatives del Maresme i l’Empordà perdran bona part de la pròxima collita 04/02/2020 S’insisteix a la consellera d’Agricultura en la necessitat de preveure una dotació pressupostària per pal·liar els danys dels últims temporals, que també van afectar més de 3.000 hectàrees...
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient 30/01/2020 La FCAC reclama als grups parlamentaris que corregeixin el pressupost del DARP per poder atendre les necessitats de competitivitat del sector i els danys provocats pels temporals La Federació de...
Centenari del Celler de l’Agrícola i  Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/01/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès inicia, aquest divendres dia 31, els actes commemoratius dels cent anys de la construcció del Celler amb la presentació del...
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x