Comunicats de premsa

Presentació / activitat gratuïta

‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals

28/11/2018

L’activitat es presentarà de manera gratuïta aquest dissabte 1 de desembre per als 60 primers inscrits al web www.experienciesrurals.com


De la redolta al calçot

És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni comença ni acaba aquí, ben al contrari, doncs la calçotada es va iniciar coent calçots i bevent vi a porró, un altre tret distintiu de la nostra terra, un maridatge tan excels com ancestral.

Partint d’aquesta premissa, el celler Adernats - Vinícola de Nulles i l’agència Experiències Rurals, ens proposta un recorregut amb carro per la història, cultura i gastronomia del calçot i el vi a les terres de l’Alt Camp. Un viatge que ens transportarà als dies on comença la calçotada, originària de finals del segle XIX. En aquesta ruta amb carro, aprendrem a conduir els cavalls entre vinyes gairebé centenàries i descobrirem espais tan singulars com un poblat Iber que emmagatzemava gra fa 2.300 anys. Finalment, arribarem a la Catedral del Vi de Nulles, la joia modernista on s’elaboren els vins i caves Adernats i on podrem tastar-ne alguns dels seus millors productes reconeguts internacionalment.

Presentació gratuïta

Per donar el tret de sortida de la temporada del calçot i de retruc, de la nova activitat, Adernats i Experiències Rurals et conviden a gaudir de l’activitat de manera gratuïta (altres dies 25€ adults i 15€ nens) aquest dissabte 1 de desembre a les 10.30 hores. L’activitat inclou la ruta comentada amb carro per les vinyes de Nulles, visita guiada a la Catedral del Vi de Nulles, tast de 3 vins i caves Adernats i degustació de croissant de calçot del Forn de Nulles i pa amb salsa de calçots cortesia de Fruits S&P.

 

Més informació

Així, només us heu d’inscriure al web www.experienciesrurals.com o trucar al telèfon 662 63 63 64. Afanyeu-vos, les places són limitades!

Data: Dissabte 1 de desembre
Hora: 10:30 hores
Lloc: Catedral del Vi de Nulles. C/ Estació, s/n - Nulles

Experiències Rurals. Descobreix els tresors del territori.
Activitats en família i enoturisme. Totes les activitats es realitzen en carro i cavall que podreu conduir vosaltres mateixos. Us oferim una experiència personalitzada en grups reduïts pensada per a que gaudiu redescobrint el territori i el seus punts d'interès, tasteu els productes km0 i coneixeu el patrimoni i la cultura de l'Alt Camp.

Celler Adernats. Experiències, vins i caves de la Catedral del Vi de Nulles.
El celler Adernats - Vinícola de Nulles és un espectacular celler modernista de 1917, catalogat com una autèntica Catedral del Vi. Gràcies als seus vins mediterranis i a grans caves guardonats internacionalment, sembla viure instal·lat entre saviesa centenària i eterna joventut. Descobreix-lo a través dels seus vins i caves Adernats i de singulars experiències d’enoturisme.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x