De la redolta al calçot
És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni comença ni acaba aquí, ben al contrari, doncs la calçotada es va iniciar coent calçots i bevent vi a porró, un altre tret distintiu de la nostra terra, un maridatge tan excels com ancestral.
Partint d’aquesta premissa, el celler Adernats - Vinícola de Nulles i l’agència Experiències Rurals, ens proposta un recorregut amb carro per la història, cultura i gastronomia del calçot i el vi a les terres de l’Alt Camp. Un viatge que ens transportarà als dies on comença la calçotada, originària de finals del segle XIX. En aquesta ruta amb carro, aprendrem a conduir els cavalls entre vinyes gairebé centenàries i descobrirem espais tan singulars com un poblat Iber que emmagatzemava gra fa 2.300 anys. Finalment, arribarem a la Catedral del Vi de Nulles, la joia modernista on s’elaboren els vins i caves Adernats i on podrem tastar-ne alguns dels seus millors productes reconeguts internacionalment.
Presentació gratuïta
Per donar el tret de sortida de la temporada del calçot i de retruc, de la nova activitat, Adernats i Experiències Rurals et conviden a gaudir de l’activitat de manera gratuïta (altres dies 25€ adults i 15€ nens) aquest dissabte 1 de desembre a les 10.30 hores. L’activitat inclou la ruta comentada amb carro per les vinyes de Nulles, visita guiada a la Catedral del Vi de Nulles, tast de 3 vins i caves Adernats i degustació de croissant de calçot del Forn de Nulles i pa amb salsa de calçots cortesia de Fruits S&P.
Més informació
Així, només us heu d’inscriure al web www.experienciesrurals.com o trucar al telèfon 662 63 63 64. Afanyeu-vos, les places són limitades!
Data: Dissabte 1 de desembre
Hora: 10:30 hores
Lloc: Catedral del Vi de Nulles. C/ Estació, s/n - Nulles
Experiències Rurals. Descobreix els tresors del territori.
Activitats en família i enoturisme. Totes les activitats es realitzen en carro i cavall que podreu conduir vosaltres mateixos. Us oferim una experiència personalitzada en grups reduïts pensada per a que gaudiu redescobrint el territori i el seus punts d'interès, tasteu els productes km0 i coneixeu el patrimoni i la cultura de l'Alt Camp.
Celler Adernats. Experiències, vins i caves de la Catedral del Vi de Nulles.
El celler Adernats - Vinícola de Nulles és un espectacular celler modernista de 1917, catalogat com una autèntica Catedral del Vi. Gràcies als seus vins mediterranis i a grans caves guardonats internacionalment, sembla viure instal·lat entre saviesa centenària i eterna joventut. Descobreix-lo a través dels seus vins i caves Adernats i de singulars experiències d’enoturisme.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h