Carregant web FCAC

Presentació / activitat gratuïta

‘De la redolta al calçot’ la nova activitat del celler Adernats i Experiències Rurals

L’activitat es presentarà de manera gratuïta aquest dissabte 1 de desembre per als 60 primers inscrits al web www.experienciesrurals.com

28/11/2018


De la redolta al calçot

És sabut que el calçot es cuina a la flama, concretament a la flama de redoltes (sarments) podades dies abans a les vinyes de l’Alt Camp. Però aquesta relació ni comença ni acaba aquí, ben al contrari, doncs la calçotada es va iniciar coent calçots i bevent vi a porró, un altre tret distintiu de la nostra terra, un maridatge tan excels com ancestral.

Partint d’aquesta premissa, el celler Adernats - Vinícola de Nulles i l’agència Experiències Rurals, ens proposta un recorregut amb carro per la història, cultura i gastronomia del calçot i el vi a les terres de l’Alt Camp. Un viatge que ens transportarà als dies on comença la calçotada, originària de finals del segle XIX. En aquesta ruta amb carro, aprendrem a conduir els cavalls entre vinyes gairebé centenàries i descobrirem espais tan singulars com un poblat Iber que emmagatzemava gra fa 2.300 anys. Finalment, arribarem a la Catedral del Vi de Nulles, la joia modernista on s’elaboren els vins i caves Adernats i on podrem tastar-ne alguns dels seus millors productes reconeguts internacionalment.

Presentació gratuïta

Per donar el tret de sortida de la temporada del calçot i de retruc, de la nova activitat, Adernats i Experiències Rurals et conviden a gaudir de l’activitat de manera gratuïta (altres dies 25€ adults i 15€ nens) aquest dissabte 1 de desembre a les 10.30 hores. L’activitat inclou la ruta comentada amb carro per les vinyes de Nulles, visita guiada a la Catedral del Vi de Nulles, tast de 3 vins i caves Adernats i degustació de croissant de calçot del Forn de Nulles i pa amb salsa de calçots cortesia de Fruits S&P.

 

Més informació

Així, només us heu d’inscriure al web www.experienciesrurals.com o trucar al telèfon 662 63 63 64. Afanyeu-vos, les places són limitades!

Data: Dissabte 1 de desembre
Hora: 10:30 hores
Lloc: Catedral del Vi de Nulles. C/ Estació, s/n - Nulles

Experiències Rurals. Descobreix els tresors del territori.
Activitats en família i enoturisme. Totes les activitats es realitzen en carro i cavall que podreu conduir vosaltres mateixos. Us oferim una experiència personalitzada en grups reduïts pensada per a que gaudiu redescobrint el territori i el seus punts d'interès, tasteu els productes km0 i coneixeu el patrimoni i la cultura de l'Alt Camp.

Celler Adernats. Experiències, vins i caves de la Catedral del Vi de Nulles.
El celler Adernats - Vinícola de Nulles és un espectacular celler modernista de 1917, catalogat com una autèntica Catedral del Vi. Gràcies als seus vins mediterranis i a grans caves guardonats internacionalment, sembla viure instal·lat entre saviesa centenària i eterna joventut. Descobreix-lo a través dels seus vins i caves Adernats i de singulars experiències d’enoturisme.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya