Cellers Unió recupera un dels vins de postres més tradicionals de casa nostra i presenta el seu nou vi ranci. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vilalba dels Arcs, on la solera original reposava des de l’any 1928. Els enòlegs de Cellers Unió han recuperat aquesta solera per crear un vi ranci elaborat amb raïms de la varietat garnatxa blanca i sense addició d’alcohol.
El "Vi Ranci Unió" prové de vinyes seleccionades de la varietat garnatxa blanca. El most fermenta en tines d’acer inoxidable i posteriorment passa a fer la criança en bótes de roure i castanyer. La criança es fa pel mètode de soleres i criaderes a partir d’una solera original de 1928, en bótes que no omplim del tot per facilitar l’oxidació del vi. No s’afegeix alcohol addicional i simplement es deixa que el lent procés de criança concentri el vi i el converteixi en una beguda intensa i molt rica en matisos.
El resultat és un vi de color d’or vell amb ribets bronzejats que ofereix un nas net i elegant amb notes anisades i de fruits secs. En boca seguim amb els sabors torrats de fruits secs i l’anís, però també ens evoca a la pell de taronja i als aranyons. Final llarg. Per descomptat, és el company ideal de qualsevol músic però també marida amb tot tipus de pastisseria seca, rebosteria o pa de pessic.
Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h