Comunicats de premsa

Dilluns 18 de març | Palau de Pedralbes (BCN)

La DOP Oli Terra Alta organitza un showroom d’alta gastronomia

15/03/2019

L’objectiu és donar a conèixer la varietat d’oliva “empeltre” i es preveu assistència d’un centenar de professionals

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta organitza, dilluns 18 de març a Barcelona, la III Jornada Professional i Showroom. La sessió, que inclou una mostra - degustació de plats preparats amb oli verge extra de la varietat empeltre, preveu la participació d’una dotzena d’empreses que fusionaran tradició i alta gastronomia.

El showroom inclourà fins a dotze aperitius elaborats amb productes de qualitat: des de cors de carxofa a espatlles de guatlla, tomàquet a la brasa, puntes d’espàrrecs, cecina de vedella... i els més dolços, com melmelada o pa amb xocolata, sempre amanits amb oli d’oliva verge extra de la denominació.

L’objectiu de la DOP Oli Terra Alta amb l’organització del showroom i un tast professional d’oli, és donar a conèixer les propietats culinàries i sensorials de la varietat d’oliva empeltre, característica de la zona.

A la sessió, està prevista l’assistència d’un centenar de professionals del sector, des de comunicadors gastronòmics –food bloggers, editors i periodistes especialitzats- a professionals de la restauració, sommeliers, representants de cadenes de distribució i centres de recerca i investigació. La periodista i gastrònoma Carme Gasull dirigirà la presentació de l’acte.


DOP Oli Terra Alta

Els municipis que composen la zona de demarcació geogràfica de la DOP Oli Terra Alta són dins de les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, a on se situen les 21 entitats envasadores-comercialitzadores adscrites a la denominació d’origen.

La superfície de conreu dedicada a l’oliverar en aquestes comarques és d’unes 7.000 hectàrees –de les quals, 4.000 estan adscrites a la DOP- i la producció mitjana d’oli d’oliva verge extra és de 4.000 tones -certificat per la DOP, unes 800 tones. El 90% de la producció es destina al mercat nacional.

Els verges extra de la DOP Oli de Terra Alta són produïts a partir de la varietat empeltre i amb una petita participació d’altres com l’arbequina, la morruda i la farga. El resultat són olis d’oliva verge extra límpids, transparents, sense vels ni terbolesa, d’un color groguenc, d’intensitat entre lleugera i mitjana, dolcencs, un pèl amargs i picants, i amb certa astringència. Tenen connotacions aromàtiques que recorden l’ametlla i la nou verda. Al principi de la recol·lecció presenten un gust afruitat, que es va tornant més dolç a mesura que avança la campanya.

Sota una producció pràcticament en secà, la recol·lecció comença a mitjan novembre i es prolonga generalment fins al febrer. Les olives són molturades dins de les 24 hores següents a la seva recol·lecció, per evitar alteracions de l’acidesa de l’oli.

Entitats envasadores-comercialitzadores DOP Oli Terra Alta

  • Celler Cooperatiu de Sant Miquel de Batea, SCCL
  • Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Gandesa, SCCL
  • Agrícola de Corbera d'Ebre, SCCL
  • Agrària Sant Salvador d'Horta, SCCL 
  • Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, SCCL 
  • Agrícola Sant Isidre de La Fatarella, SCCL
  • Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, SCCL
  • Agrícola Sant Isidre de Caseres, SCCL
  • Nova Agrícola Sant Isidre d'Ascó, SCCL
  • Unió Fruits, SCCL
  • Covilalba, SCCL 
  • Josep Català Jarque, SA  
  • Oliflix 
  • Vallespí-Vidal, SL 
  • Escola Agrària de Gandesa  
  • SA Maiva
  • Rius d’Or, SCP
  • Identitat
  • Mas Beturià
  • Cota 535
  • Los Trulls d’Oliguer
Font: DOP Oli Terra Alta
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 23/05/2019 Unió de Pagesos, juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica...
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019 23/05/2019   - Cinc cellers del Masroig aporten el seu vi a l’Obra Social Sant Joan de Déu per aconseguir fons per a la recerca en càncer infantil. - La cantant i actriu Núria Feliu, el cantautor Pau...
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar  les propostes del sector agroalimentari
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar les propostes del sector agroalimentari 22/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut trobades, aquestes últimes setmanes, amb candidats de les diferents forces polítiques que es presenten a les eleccions al...
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages 22/05/2019 L'Agropecuària Catalana SCCL, AGROCAT, ha inaugurat aquest dissabte 18 de maig l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos, situada a Sant Fruitós de Bages. Amb una inversió de 10...
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut 17/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat el nou quadre de comandament Dashboard.coop sobre l’evolució del sector en els últims 6 anys en el marc de la XXXVI...
Coselva presenta el nou licor d’avellana
Coselva presenta el nou licor d’avellana 16/05/2019 La cooperativa Coselva ha tret al mercat el licor d’avellana de la mà de l’empresa Bodegas y Destilerías Lehmann. Es tracta de la nova aposta de la cooperativa de la Selva del Camp per...
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats 15/05/2019 La Cooperativa d’Ivars i Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) han signat un conveni de cooperació vertical per a la impulsió del conreu de pistatxos en finques de socis de la...
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya 15/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXVI Assemblea General el pròxim divendres, 17 de maig, a Santa Bàrbara (Montsià). El president de la Generalitat, Quim...
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades 15/05/2019 L’obrador funciona al mateix temps com un espai de treball i terapèutic on 30 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental hi troben feina o ocupació La Fageda llança aquesta...
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 10/05/2019 Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica presentaran candidatures...
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019 06/05/2019 Si tenim en compte que El Perelló (Tarragona) està considerat como el ‘poble de la mel’, i tot un referent del sector de l’apicultura a nivell nacional, l’èxit dels seus productes no...
Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez
Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez 06/05/2019 Dins la seva estratègia de recuperar la tradició vinícola de casa nostra, Cellers Unió presenta el seu nou Vimblanc elaborat amb Pedro Ximénez. Es tracta d’una petita producció elaborada al...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x