Dins la seva estratègia de recuperar la tradició vinícola de casa nostra, Cellers Unió presenta el seu nou Vimblanc elaborat amb Pedro Ximénez. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vinebre, una de les localitats amb una tradició de Vimblanc més arrelada. Cellers Unió preveu elaborar menys d’un miler d’ampolles a l’any d’aquest producte.
Si bé la tradició marca que aquest vi de postres s’elabori amb macabeu, Cellers Unió ha optat per la varietat Pedro Ximénez. “Aquesta varietat aconsegueix un grau més alt que el macabeu i accepta molt bé la criança oxidativa. Per tant aconseguim un producte amb aromes molt intensos i amb més cos.”- expliquen des del Celler. A més, la Pedro Ximénez és una varietat molt escassa a la Ribera d’Ebre, cosa que converteix aquest Vimblanc en un producte encara més singular.
L’elaboració parteix de raïms assecats a sol i serena durant 10 dies. Aquests raïms es deshidraten i es panseixen, concentrant tots els seus sucres. Després es fa la fermentació i es passa a la criança pel mètode de soleres i criaderes, a partir d’una solera de 15 anys. El mètode d’elaboració i la solera s’han conservat gràcies a la feina d’un dels bodeguers dels Celler de Vinebre, el Josep Caballé, que ha mantingut viva aquesta tradició.
El Vimblanc de Cellers Unió és un vi de color castany intens amb reflexes daurats. En nas ens evoca la mel i les figues seques, amb notes de vainilla i pebre. En boca és agradablement untuós, dens, amb sabors de caramel i panses, que es combinen amb una suau i elegant acidesa, i desemboquen en un final fresc i persistent. Les seves propietats digestives el converteixen en un vi de postres ideal. Marida amb tot tipus rebosteria, xocolata, bunyols o pastís de poma al forn.
Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h