Dins la seva estratègia de recuperar la tradició vinícola de casa nostra, Cellers Unió presenta el seu nou Vimblanc elaborat amb Pedro Ximénez. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vinebre, una de les localitats amb una tradició de Vimblanc més arrelada. Cellers Unió preveu elaborar menys d’un miler d’ampolles a l’any d’aquest producte.
Si bé la tradició marca que aquest vi de postres s’elabori amb macabeu, Cellers Unió ha optat per la varietat Pedro Ximénez. “Aquesta varietat aconsegueix un grau més alt que el macabeu i accepta molt bé la criança oxidativa. Per tant aconseguim un producte amb aromes molt intensos i amb més cos.”- expliquen des del Celler. A més, la Pedro Ximénez és una varietat molt escassa a la Ribera d’Ebre, cosa que converteix aquest Vimblanc en un producte encara més singular.
L’elaboració parteix de raïms assecats a sol i serena durant 10 dies. Aquests raïms es deshidraten i es panseixen, concentrant tots els seus sucres. Després es fa la fermentació i es passa a la criança pel mètode de soleres i criaderes, a partir d’una solera de 15 anys. El mètode d’elaboració i la solera s’han conservat gràcies a la feina d’un dels bodeguers dels Celler de Vinebre, el Josep Caballé, que ha mantingut viva aquesta tradició.
El Vimblanc de Cellers Unió és un vi de color castany intens amb reflexes daurats. En nas ens evoca la mel i les figues seques, amb notes de vainilla i pebre. En boca és agradablement untuós, dens, amb sabors de caramel i panses, que es combinen amb una suau i elegant acidesa, i desemboquen en un final fresc i persistent. Les seves propietats digestives el converteixen en un vi de postres ideal. Marida amb tot tipus rebosteria, xocolata, bunyols o pastís de poma al forn.
Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h