Comunicats de premsa

Cellers Unió elabora un Vimblanc amb Pedro Ximénez

06/05/2019

Dins la seva estratègia de recuperar la tradició vinícola de casa nostra, Cellers Unió presenta el seu nou Vimblanc elaborat amb Pedro Ximénez. Es tracta d’una petita producció elaborada al Celler de Vinebre, una de les localitats amb una tradició de Vimblanc més arrelada. Cellers Unió preveu elaborar menys d’un miler d’ampolles a l’any d’aquest producte.

Si bé la tradició marca que aquest vi de postres s’elabori amb macabeu, Cellers Unió ha optat per la varietat Pedro Ximénez. “Aquesta varietat aconsegueix un grau més alt que el macabeu i accepta molt bé la criança oxidativa. Per tant aconseguim un producte amb aromes molt intensos i amb més cos.”- expliquen des del Celler. A més, la Pedro Ximénez és una varietat molt escassa a la Ribera d’Ebre, cosa que converteix aquest Vimblanc en un producte encara més singular.

L’elaboració parteix de raïms assecats a sol i serena durant 10 dies. Aquests raïms es deshidraten i es panseixen, concentrant tots els seus sucres. Després es fa la fermentació i es passa a la criança pel mètode de soleres i criaderes, a partir d’una solera de 15 anys. El mètode d’elaboració i la solera s’han conservat gràcies a la feina d’un dels bodeguers dels Celler de Vinebre, el Josep Caballé, que ha mantingut viva aquesta tradició.

El Vimblanc de Cellers Unió és un vi de color castany intens amb reflexes daurats. En nas ens evoca la mel i les figues seques, amb notes de vainilla i pebre. En boca és agradablement untuós, dens, amb sabors de caramel i panses, que es combinen amb una suau i elegant acidesa, i desemboquen en un final fresc i persistent. Les seves propietats digestives el converteixen en un vi de postres ideal. Marida amb tot tipus rebosteria, xocolata, bunyols o pastís de poma al forn.

Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per a l’Agricultura Ecològica presenten candidatura a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 23/05/2019 Unió de Pagesos, juntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica...
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019
El Masroig, IX Fira del Vi Solidari 2019 23/05/2019   - Cinc cellers del Masroig aporten el seu vi a l’Obra Social Sant Joan de Déu per aconseguir fons per a la recerca en càncer infantil. - La cantant i actriu Núria Feliu, el cantautor Pau...
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar  les propostes del sector agroalimentari
La FCAC es reuneix amb candidats dels diferents partits polítics per defensar les propostes del sector agroalimentari 22/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut trobades, aquestes últimes setmanes, amb candidats de les diferents forces polítiques que es presenten a les eleccions al...
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages
AGROCAT amplia la seva planta de fabricació de pinsos a Sant Fruitós de Bages 22/05/2019 L'Agropecuària Catalana SCCL, AGROCAT, ha inaugurat aquest dissabte 18 de maig l'ampliació de la planta de fabricació de pinsos, situada a Sant Fruitós de Bages. Amb una inversió de 10...
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut
Les cooperatives agràries catalanes gaudeixen de bona salut 17/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat el nou quadre de comandament Dashboard.coop sobre l’evolució del sector en els últims 6 anys en el marc de la XXXVI...
Coselva presenta el nou licor d’avellana
Coselva presenta el nou licor d’avellana 16/05/2019 La cooperativa Coselva ha tret al mercat el licor d’avellana de la mà de l’empresa Bodegas y Destilerías Lehmann. Es tracta de la nova aposta de la cooperativa de la Selva del Camp per...
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats
Borges Agricultural & Industrial Nuts i la Cooperativa d’Ivars signen un acord de cooperació vertical pel desenvolupament del cultiu de pistatxos entre els seus associats 15/05/2019 La Cooperativa d’Ivars i Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) han signat un conveni de cooperació vertical per a la impulsió del conreu de pistatxos en finques de socis de la...
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya 15/05/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXVI Assemblea General el pròxim divendres, 17 de maig, a Santa Bàrbara (Montsià). El president de la Generalitat, Quim...
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades
Després dels iogurts i els gelats, La Fageda aposta per les melmelades 15/05/2019 L’obrador funciona al mateix temps com un espai de treball i terapèutic on 30 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental hi troben feina o ocupació La Fageda llança aquesta...
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny
Candidatures a les eleccions del CCPAE del 4 de juny 10/05/2019 Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació Vinícola Catalana i l’Associació Empresarial per l’Agricultura Ecològica presentaran candidatures...
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019
Nous reconeixements per artMuria en els London International Honey Award LIHA 2019 06/05/2019 Si tenim en compte que El Perelló (Tarragona) està considerat como el ‘poble de la mel’, i tot un referent del sector de l’apicultura a nivell nacional, l’èxit dels seus productes no...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x