Comunicats de premsa

Cellers Unió presenta el nou Perlat

22/10/2019

Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns al teatre Bartrina de Reus davant la presència d’uns 150 amics i col·laboradors del celler.

Perlat és un dels vins de referència de Cellers Unió. Després de la creació de la DO Montsant, Perlat va ser un dels primers vins en aparèixer sota aquesta DO. Cellers Unió ha fet ara un salt de qualitat tant en el vi com en la seva imatge, un canvi que arriba amb l’anyada 2017.

La presentació de Perlat ha estat apadrinada per José Peñín, fundador i director honorífic de la Guia Peñín. Peñín ha destacat l’evolució històrica del sector vinícola a les comarques tarragonines i el paper de les cooperatives. També ha situat Perlat com un vi de referència i n’ha elogiat la seva fruita, frescor i el seu caràcter amable.

Un vi fresc, complex i actual

En quant al vi, Perlat evoluciona per mantenir viva la seva essència alhora que s’adapta a les preferències del mercat. Cellers Unió ha acotat el procés de selecció de les vinyes, ha dut a terme una elaboració més acurada i ha escurçat breument el temps de criança en fusta. Tot plegat resulta en un vi més complex en estructura i aromes, amb un caire fresc i renovat.

Perlat prové de vinyes seleccionades de la zona d’Els Guiamets, dintre de la DO Montsant. Són vinyes de més de 30 anys plantades en vas, de baixa producció, amb sòls majoritàriament de panal. El panal aporta complexitat al vi ja que és un sòl compacte, amb una bona capacitat de retenció d’aigua molt interessant en els episodis de crisis climàtica actuals, ja que aquesta retenció tampoc és excessiva i evita l’excés d’humitat.

La garnatxa, carinyena i syrah que formaran part dels negres Perlat arriben al celler d’Els Guiaments i s’elaboren per separat. L’objectiu principal del procés és obtenir el màxim de fruita fresca. Això guia tant l’elecció del moment òptim de collita com la durada de les maceracions. Es treballa amb llevats seleccionats, els quals s’afegeixen almenys 24 hores després que comenci la fermentació per garantir que el procés arranca amb els llevats autòctons, els quals donaran un perfil singular a Perlat. Un cop feta la fermentació alcohòlica, els vins passen a la fermentació malolàctica dintre de la bóta on reposaran un mínim de 10 mesos. S’utilitza entre un 60-70% de bóta de roure francès, mentre que la resta és de roure americà.

En el cas de Perlat Blanc el procés és diferent. El most macera entre 24h i 36h amb la seva pell amb neu carbònica, i posteriorment passa als dipòsits d’acer per acabar la fermentació. Quan aquesta arranca, aproximadament un terç del vi es desvia per completar la fermentació en botes de roure francès del 500 litres de gra molt fi, la qual cosa li aportarà aromes balsàmics i especiats molt delicats. Un cop fermentat, tot el vi s’ajunta de nou i es completa amb una criança sobre mares fines durant uns 3-4 mesos per aportar cremositat i sedositat al paladar.

Nou “look”

Pel que fa a la presentació, la gamma Perlat renova també la seva imatge. En primer lloc, Perlat es desfà de l’ampolla actual i la substitueix per una nova i robusta ampolla borgonya. En quant a l’etiquetatge, s’han dissenyat unes noves etiquetes molt més netes i minimalistes, on es els elements de disseny de l’etiqueta anterior es repensen per a crear un nou conjunt més sobri i delicat, on la marca gaudeix del màxim protagonisme.

La nova gamma Perlat també manté el codi de colors ja present en els seus predecessors, el qual facilita la identificació de cada vi.
 

Nota de tast

· Perlat cupatge (cupatge garnatxa, carinyena, syrah)
Vi de tall modern, d’una gran intensitat aromàtica. Color cirera picota amb aromes de fruites vermelles semimadures que evoquen les mores, els gerds o la grosella negra. En nas també desplega notes minerals i algun toc de tofu i cafè.
El seu pas per boca té una entrada ampla. És fresc, sedós i elegant. Postgust persistent que ressalta pel seu especial caràcter que tan sols les agrestes terres del Montsant poden oferir.

· Perlat garnatxa (monovarietal garnatxa)
Vi de color grana intens. Ens ofereix una elegant aroma de fruita vermella fresca (maduixes, gerds...) i fruita negra (móres) amb tocs balsàmics d’herbes aromàtiques i aromes especiades, que culminen amb notes retronasals de compota de fruites.
En boca té una entrada lleugera i un pas llarg. És untuós, carnós i rodó, amb tocs de regalíssia, uns tanins delicats i un sabor afruitat agradablement persistent.

· Perlat syrah (monovarietal syrah)
Vi d’intens color robí, net i brillant, amb reflexos violacis. En nas expressa una gran complexitat aromàtica, on destaquen els fruits negres acompanyats de tocs de regalèssia, notes de cafè, xocolata i fruits secs.
En boca és molt fresc, llaminer i rodó. Omple la boca amb un recorregut sedós marcat per les sensacions afruitades que li proporcionen un postgust llarg i vellutat.

· Perlat blanc (cupatge garnatxa blanca, macabeu)
Vi blanc de color groc pàl·lid, transparent i brillant. La seva aroma ens recorda notes de fruits blancs amb un fons floral intens, que evoca flors blanques i silvestres. Poc a poc descobrim també notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll.
Perlat blanc ens ofereix un sabor que vessa frescor i vitalitat. En bóca és sorprenent, amb una textura cremosa, sumptuosa i plena de matisos. Postgust embolcallant, llarg i sedós.

Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent
Cevipe Grup Cooperatiu continua creixent 06/08/2020 La unitat de producció vitivinícola més gran de Catalunya i de la DO Cava, CEVIPE Grup Cooperatiu continua creixent. Amb la incorporació de dues noves cooperatives amplia fins a quinze el nombre...
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES
Cellers Domenys aposta per la DO Penedès amb la gamma de vins Nat 1917 de DOMENIO WINES 05/08/2020 El 54è Concurs Tastavins de la DO Penedès ha reconegut el Nat 1917 Chardonnay-Muscat d’Alexandria amb una Medalla de Bronze a la categoria de vins Blancs Joves 2020 Cellers Domenys...
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries
La FCAC aposta per la digitalització de les cooperatives agràries 29/07/2020 Per primera vegada, les cooperatives elegeixen telemàticament dos candidats a consell rector que es ratificaran a l’Assemblea General La Federació assessora la Cooperativa del Camp...
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació
Unes 30 cooperatives agràries amb patrimoni catalogat podran accedir a ajuts per a la seva conservació 23/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu la decisió del Departament de Cultura de la Generalitat que reconeix el paper de les cooperatives agràries en la...
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC
FCAC valora l’acord sobre les perspectives financeres, però es mostra a l’expectativa de la PAC 21/07/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora en positiu que el Consell Europeu, format pels Caps d’Estat i de Govern de la UE, hagi arribat a un acord sobre el Marc Financer...
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món
Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món 21/07/2020 El poble del Baix Ebre d’El Perelló, és conegut a nivell nacional com el ‘poble de la mel’, un dels aliments més antics i més preuats del món. Des de fa uns anys les mels de la família...
Les cooperatives agràries comercialitzen amb preus fins a un 179% superiors a la mitjana en la majoria de produccions
Les cooperatives agràries comercialitzen amb preus fins a un 179% superiors a la mitjana en la majoria de produccions 16/07/2020 La FCAC presenta les magnituds de 195 cooperatives, amb més de 30.000 socis i 4.200 treballadors La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) presenta l’Anuari Socioeconòmic...
“Propostes del cooperativisme agrari per a la reactivació econòmica i social”, arran de la Covid-19
“Propostes del cooperativisme agrari per a la reactivació econòmica i social”, arran de la Covid-19 15/07/2020 El Pla d’acció adreçat per la FCAC a la Comissió d'Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques (CERSE) se suma a les “Propostes a curt termini per a la comarca del...
La FCAC, crítica amb el Ministeri per la proposta per pal·liar la crisi de planta viva arran de la Covid-19
La FCAC, crítica amb el Ministeri per la proposta per pal·liar la crisi de planta viva arran de la Covid-19 14/07/2020 Pressupost insuficient, complicada verificació dels danys i molts productors queden exclosos de les mesures La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb...
La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya
La collita d'ametlla creixerà un 12% a Catalunya 01/07/2020 La nova metodologia aplicada enguany permet monitoritzar millor el potencial productiu La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) preveu un increment de l’11,8% en la producció...
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó
Triple guardó per a “Oleum Priorat” en el prestigiós concurs internacional de Japó 29/06/2020 El país asiàtic és un dels principals mercats mundials d’oli d’oliva La marca “Oleum Priorat” ha guanyat tres medalles en la VIII edició del prestigiós concurs internacional d’oli...
La Cooperativa Vinícola de Sarral reprèn les activitats d’enoturisme
La Cooperativa Vinícola de Sarral reprèn les activitats d’enoturisme 26/06/2020 El celler modernista, construït al 1914, és considerat una Catedral del Vi La Cooperativa Vinícola de Sarral ha reprès l’activitat enoturística després que el període de confinament...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x