Comunicats de premsa

La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món

23/12/2019

La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre i Montsià produït per la Cooperativa Soldebre. Si l’any passat li va tocar el torn al monovarietal Aureum Morrut, enguany s’ha incorporat l’oli d’oliva verge extra Aureum Sevillenc. El gerent de la cooperativa, Pere Albacar, ha remarcat que “estem molt satisfets que per segon any un dels nostres olis haja aconseguit fer-se un lloc en aquesta guia, considerada la més important del nostre sector. Rebre un altre cop aquest reconeixement internacional vol dir que anem pel bon camí amb els nostres productes i de retruc i com ja vaig avançar amb el Morrut, aconseguim posar en el mapa dels olis internacionals els de les Terres de l’Ebre, la qual cosa pot ser una espenta en el comerç exterior”.

Flos Olei és la primera i la més important guia internacional dedicada a les empreses que produeixen oli d’oliva extra verge de gamma alta i hi apareixen un total de 500 empreses de 53 països i dels cinc continents. També s’hi inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural. La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, després d’analitzar més de 1.500 mostres d’oli. La puntuació rebuda per l’oli sevillenc ha estat de 82 punts, d’un total de 100.

Soldebre és el segon any que es presenta en aquest concurs, l’any passat ho va fer amb l’oli AUREUM Morrut, una varietat minoritària molt arrelada a les Terres de l’Ebre, i enguany ho ha fet amb l’oli AUREUM Sevillenc. L’extraverge sevillenc de Soldebre és un oli molt peculiar i característic, i podem dir que el més diferent a la gran majoria d’olis d’oliva; ja que presenta un nivell de fruitat molt suau, amb connotacions verd madures. En boca és clarament dolç i els nivells de picant i amarg són molt lleugers. En resum, podríem dir, que aquest oli en boca presenta una gran sensació de suavitat.

Font: Soldebre
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Els productors traslladen a l'ACA el seu rebuig pel cànon de l'aigua per a usos ramaders
Els productors traslladen a l'ACA el seu rebuig pel cànon de l'aigua per a usos ramaders 24/02/2020 El front comú, format per les entitats Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), PORCAT, ANPROGAPOR, FAC,...
Ramon Armengol es reuneix amb el Comissari d’Agricultura de la UE
Ramon Armengol es reuneix amb el Comissari d’Agricultura de la UE 20/02/2020 Janusz Wojciechowski ha expressat la voluntat de fomentar les organitzacions de productors com les cooperatives La Confederació General de Cooperatives Agràries de la UE (COGECA) aglutina...
El Consell Rector de la FCAC reclama,  a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya
El Consell Rector de la FCAC reclama, a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya 14/02/2020 Les crisis de preus i l’increment de costos fan perillar la continuïtat de l’activitat agrària i de l’agroindústria cooperativa, i augmenta el risc de desertització del territori La...
Ramon Armengol reivindica la implicació  de les cooperatives amb el Green Deal  davant la Comissió Europea
Ramon Armengol reivindica la implicació de les cooperatives amb el Green Deal davant la Comissió Europea 14/02/2020 També es reclama un pla d’acció de la UE davant la caiguda de preus que estan provocant els aranzels imposats pels Estats Units Ramon Armengol, president de la Confederació General de...
La FCAC, a la concentració  “Salvem la pagesia. Defensem el món rural”
La FCAC, a la concentració “Salvem la pagesia. Defensem el món rural” 12/02/2020 El futur del camp ha de garantir, també, la viabilitat de les cooperatives agràries en tant que són empreses dels pagesos que estan arrelades al territori i generen llocs de treball al món...
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals 06/02/2020 Les mels de la gamma ecològica Muria BIO han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell...
La FCAC confirma que les cooperatives  del Maresme i l’Empordà perdran  bona part de la pròxima collita
La FCAC confirma que les cooperatives del Maresme i l’Empordà perdran bona part de la pròxima collita 04/02/2020 S’insisteix a la consellera d’Agricultura en la necessitat de preveure una dotació pressupostària per pal·liar els danys dels últims temporals, que també van afectar més de 3.000 hectàrees...
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient 30/01/2020 La FCAC reclama als grups parlamentaris que corregeixin el pressupost del DARP per poder atendre les necessitats de competitivitat del sector i els danys provocats pels temporals La Federació de...
Centenari del Celler de l’Agrícola i  Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/01/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès inicia, aquest divendres dia 31, els actes commemoratius dels cent anys de la construcció del Celler amb la presentació del...
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x