Carregant web FCAC

ALS FOGONS AMB... PA DE NOUS

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog

Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann.

M’apassiona la cuina, però amb l'edat he descobert que el que m'agrada és cuinar amb productes nous, elaborar receptes o versionar-les. Quan em van demanar col·laborar amb una recepta fent servir productes de la cooperativa l'Avellanera em va encantar la proposta. Porto el Baix Camp a les venes de molt petita, a casa dels meus avis materns tenien avellaners i sempre s'ha menjat de postres avellanes torrades. Ha estat un plaer cuinar amb productes de l'Avellanera. Em van sorgir moltes idees, perquè els fruits secs i les postres són una combinació guanyadora.

RECEPTA

En sortiran 5 unitats, el meu motlle és ovalat de 14,5 cm de llarg, 3,5 cm d'ample i 2 cm d'alt. Amb els mateixos ingredients podríem fer una base rodona de 16 cm de diàmetre per 2cm d'alt.

Pasta d’avellana

  • 100 g avellanes torrades ‘Infrusec’

En un robot de cuina posem les avellanes. Triturem en intervals de 4 minuts, fent pauses, baixant les avellanes de les parets i deixant reposar. Quan parlem d'una pasta de fruit sec el que volem és que no incrementi la temperatura sinó enranciria la pasta. En uns 20 minuts tindrem una bona pasta. Un cop feta, la posem en un pot a la nevera.

Ganache amb pasta d’avellana

  • 50 g pasta d'avellana torrada
  • 250 g nata per muntar (35% matèria grassa)
  • 75 g xocolata negre (70%)
  • 2 g gelatina en pols i 10 g d'aigua per desfer-la

Escalfem al microones la gelatina barrejada amb l'aigua. En un altre cassó posem 50 g de nata amb la pasta d'avellana al foc. Quan bulli afegim la gelatina calenta, remenem i ho tirem sobre la xocolata. Deixem reposar 5 minuts, sense donar-li aire, i passem la batedora. Quan s'ha integrat afegim la nata i tornem a triturar (sense incorporar aire). Ho posem a la nevera tapat amb paper transparent reposant un mínim 8 h, aguanta fins a 4 dies. En el moment de servir muntarem amb varetes elèctriques.

Sablé

  • 250 g farina tamisada
  • 75 g sucre glaç
  • 1 ou (mida L)
  • 150 g mantega a temperatura ambient
  • 30 g farina d'ametlla ‘Infrusec’
  • 2 g de sal

En el bol de la planetària (robot de cuina) i l'accessori de pala, posem la mantega, la sal i el sucre. Ho incorporem bé i afegim l'ou i la farina d'ametlla. En el darrer moment la farina, fins que està incorporada. Posem la massa entre dos papers per a forn i l’estirem amb un curro, ha de quedar d'uns 2,5 mm. Un cop estirada la congelem durant unes 8 h (aguanta 1 mes).

Engreixem els motlles. Tallem la base i les parets. Preescalfem el forn i les coem uns 12 minuts a 160ºC sense ventilador. Desemmotllem en calent i reservem.

Cobertura de crema d'avellana

  • 200 g licor de Crema d'Avellanes L’Avellanera
  • 3 g d'agar-agar

En un cassó posem el licor d'avellana i quan bulli tirem l'agar-agar fora del foc perquè es dissolgui. Aboquem en una safata rectangular.  Deixem refredar a la nevera 10 minuts. Amb el mateix motlle que hem fet les sables tallarem en el darrer moment el licor.

Aire de crema d'avellana

50 g licor de Crema d'Avellanes L’Avellanera
2 ous
70 g sucre
15 g farina

Triturem tot amb la batedora. Colem i posem dins el got del sifó. Omplim gots de plàstic, als que haurem fet un parell de talls a la base, fins a la meitat i coem 40 segons a màxima potència. Girem del revés i amb un gabinet ajudem a desemmotllar.

Muntatge

Posem pasta d'avellana a la base dels sables, omplim amb ganache de xocolata i pasta d'avellana, allisem amb una espàtula i posem la cobertura de licor d'avellana a sobre amb cura de què no es trenqui. Decorem amb pasta d'avellana, avellana torrada i el coc d'aire. Ratllem avellana o ametlla per sobre.

Font: Pa de nous
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya