Carregant web FCAC

ALS FOGONS AMB... PA DE NOUS

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog

Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann.

M’apassiona la cuina, però amb l'edat he descobert que el que m'agrada és cuinar amb productes nous, elaborar receptes o versionar-les. Quan em van demanar col·laborar amb una recepta fent servir productes de la cooperativa l'Avellanera em va encantar la proposta. Porto el Baix Camp a les venes de molt petita, a casa dels meus avis materns tenien avellaners i sempre s'ha menjat de postres avellanes torrades. Ha estat un plaer cuinar amb productes de l'Avellanera. Em van sorgir moltes idees, perquè els fruits secs i les postres són una combinació guanyadora.

RECEPTA

En sortiran 5 unitats, el meu motlle és ovalat de 14,5 cm de llarg, 3,5 cm d'ample i 2 cm d'alt. Amb els mateixos ingredients podríem fer una base rodona de 16 cm de diàmetre per 2cm d'alt.

Pasta d’avellana

  • 100 g avellanes torrades ‘Infrusec’

En un robot de cuina posem les avellanes. Triturem en intervals de 4 minuts, fent pauses, baixant les avellanes de les parets i deixant reposar. Quan parlem d'una pasta de fruit sec el que volem és que no incrementi la temperatura sinó enranciria la pasta. En uns 20 minuts tindrem una bona pasta. Un cop feta, la posem en un pot a la nevera.

Ganache amb pasta d’avellana

  • 50 g pasta d'avellana torrada
  • 250 g nata per muntar (35% matèria grassa)
  • 75 g xocolata negre (70%)
  • 2 g gelatina en pols i 10 g d'aigua per desfer-la

Escalfem al microones la gelatina barrejada amb l'aigua. En un altre cassó posem 50 g de nata amb la pasta d'avellana al foc. Quan bulli afegim la gelatina calenta, remenem i ho tirem sobre la xocolata. Deixem reposar 5 minuts, sense donar-li aire, i passem la batedora. Quan s'ha integrat afegim la nata i tornem a triturar (sense incorporar aire). Ho posem a la nevera tapat amb paper transparent reposant un mínim 8 h, aguanta fins a 4 dies. En el moment de servir muntarem amb varetes elèctriques.

Sablé

  • 250 g farina tamisada
  • 75 g sucre glaç
  • 1 ou (mida L)
  • 150 g mantega a temperatura ambient
  • 30 g farina d'ametlla ‘Infrusec’
  • 2 g de sal

En el bol de la planetària (robot de cuina) i l'accessori de pala, posem la mantega, la sal i el sucre. Ho incorporem bé i afegim l'ou i la farina d'ametlla. En el darrer moment la farina, fins que està incorporada. Posem la massa entre dos papers per a forn i l’estirem amb un curro, ha de quedar d'uns 2,5 mm. Un cop estirada la congelem durant unes 8 h (aguanta 1 mes).

Engreixem els motlles. Tallem la base i les parets. Preescalfem el forn i les coem uns 12 minuts a 160ºC sense ventilador. Desemmotllem en calent i reservem.

Cobertura de crema d'avellana

  • 200 g licor de Crema d'Avellanes L’Avellanera
  • 3 g d'agar-agar

En un cassó posem el licor d'avellana i quan bulli tirem l'agar-agar fora del foc perquè es dissolgui. Aboquem en una safata rectangular.  Deixem refredar a la nevera 10 minuts. Amb el mateix motlle que hem fet les sables tallarem en el darrer moment el licor.

Aire de crema d'avellana

50 g licor de Crema d'Avellanes L’Avellanera
2 ous
70 g sucre
15 g farina

Triturem tot amb la batedora. Colem i posem dins el got del sifó. Omplim gots de plàstic, als que haurem fet un parell de talls a la base, fins a la meitat i coem 40 segons a màxima potència. Girem del revés i amb un gabinet ajudem a desemmotllar.

Muntatge

Posem pasta d'avellana a la base dels sables, omplim amb ganache de xocolata i pasta d'avellana, allisem amb una espàtula i posem la cobertura de licor d'avellana a sobre amb cura de què no es trenqui. Decorem amb pasta d'avellana, avellana torrada i el coc d'aire. Ratllem avellana o ametlla per sobre.

Font: Pa de nous
Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

11.06.2025

Recursos cabdals per al sector agrari

06/2025

Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya