Carregant web FCAC

A causa de les mesures de seguretat per control i prevenció de la COVID-19

CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès

La cooperativa, que té uns 110 socis i produeix gairebé 1,8M kg raïm, ha pogut organitzar algunes activitats festives al llarg de l’any

29/09/2020

La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès anuncia la CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari la construcció del Celler, d’estil modernista i obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, a causa de les mesures de seguretat per al control i prevenció de la COVID-19 a Catalunya. L’acte estava previst per al dissabte 17 d’octubre i es valorarà fer la celebració més endavant, quan les condicions sanitàries ho permetin.

Malgrat que aquest era l’esdeveniment més rellevant de commemoració dels cent anys, des que va començar l’any, la cooperativa de Llorenç ha pogut dur a terme diversos actes festius per als socis.

Fa només unes setmanes, es va presentar el vi “Centenari 1920 Xarel·lo” i el Celler va organitzar un tast de dos vins i dos caves dirigit per Sumpta Mateos, responsable dels cursos de sommeliers de la Universitat Rovira i Virgili. Hi van assistir un centenar de persones que van gaudir de la degustació tot mantenint la distància de seguretat. La jornada va finalitzar amb l’actuació del grup musical local “4CÚSTICS”. A principi d’any, la cooperativa ja havia donat el tret de sortida a les celebracions presentant el logotip del Centenari i amb una conferència sobre l’evolució del cooperativisme agrícola al segle XX a Catalunya i a Llorenç.

La cooperativa de Llorenç compta, en l’actualitat, amb 110 socis productors –majoritàriament viticultors- i una entrada mitjana propera a 1,8 milions de quilos de raïm blanc i negre. Bona part de la producció, unes 75.000 ampolles de cava i vi, es comercialitza amb marca pròpia, mentre la resta es distribueix mitjançant el grup cooperatiu Cevipe, del qual forma part. La cooperativa de Llorenç també està associada a la cooperativa de segon grau Ceolpe per a la comercialització de l’oli d’oliva.

A més de l’activitat agrària, la cooperativa presta diversos serveis als socis que inclouen des de  secció de crèdit a agrobotiga, magatzem d’adobs i fitosanitaris, assegurances agràries i subministrament de carburants, entre d’altres.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya