Carregant web FCAC

Diumenge 19 d’octubre, al Pla d’Urgell

Cent anys de cooperativa a Torregrossa

Amb uns 600 socis, produeix 11.000 tones de fruita, 4.500 tones de cereals i 25.000 litres d’oli anuals

16/10/2014
Cooperativa Foment Agrícola Les Planes de Torregrossa
Cooperativa Foment Agrícola Les Planes de Torregrossa

El pròxim diumenge, 19 d'octubre, la Cooperativa Foment Agrícola Les Planes de Torregrossa celebra el Centenari de la seva fundació. Està previst que el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, presideixi els actes commemoratius d’aquesta entitat que compta amb uns 600 socis.

Fundada al 1914, en els seus orígens, la cooperativa de Torregrossa es dedicava a l’elaboració d’oli d’oliva. Posteriorment va incorporar el cereal, i el conreu majoritari en l’actualitat és la fruita.

En concret, produeix unes 11.000 tones de fruita anuals (unes 7.000 tones de poma; 3.000 tones de pera i la resta són de préssec, nectarina, platerines i paraguaians). A més, té una producció de 4.500 tones de cereal (de les quals, 3.000 tones són de panís i la resta, blat). Finalment, elabora uns 25.000 litres d’oli d’oliva de la varietat arbequina.

L’objectiu d’aquesta cooperativa centenària és “comercialitzar els productes dels socis el millor possible” i concentra el seu mercat a l’Estat espanyol i Portugal. En els últims anys, ha apostat per incorporar moderna tecnologia a les seves instal·lacions i disposa de càmeres frigorífiques amb capacitat per a 5.000 tones, sitja de cereals, zona d’assecatge de panís i magatzem per alfals, a més de benzinera i punt de venda de subministraments.

Entre els actes de commemoració del Centenari, s’inclou un homenatge a tots els presidents i els socis de la cooperativa.

 

Més informació

DATA:  Diumenge 19 d’octubre
HORA: 10 h (atenció a la premsa)

PROGRAMA

A la cooperativa

10h Descoberta de la placa commemorativa del Centenari i visita a les instal·lacions

10.30h Lliurament de plaques als presidents de la cooperativa, al soci de més edat (nascut al 1914) i al  de més recent incorporació a la cooperativa, en representació de tots els socis

11h Parlaments de les autoritats

A la sala recreativa

12h Lliurament de premis del concurs infantil de dibuixos “Logotip de la Cooperativa”

12.30h Lectura del poema “Centenari de la Cooperativa”, de Francisco Fabregat

12.40h Cantada d’havaneres a càrrec del grup local l’Onada

13.30h Dinar

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya