Comunicats de premsa

El xef Oriol Castro fa un ‘show cooking’ amb la Gamba de Tarragona a la Vinícola de Nulles

17/02/2015

L’acció, organitzada per Tarragona Gastronòmica, és el pas previ a la celebració de les I Jornades de la Gamba de Tarragona que se celebraran del 13 al 29 de març

La Vinícola de Nulles ha acollit aquest dilluns una acció gastronòmica al voltant de la Gamba de Tarragona, com a pas previ a la celebració de les primeres jornades d’aquest apreciat crustaci, que es faran del 13 al 29 de març, sota el paraigües del Patronat Municipal de Turisme i Tarragona Gastronòmica. La regidora de Turisme, Patrícia Anton, ha destacat “la necessitat de reivindicar la Gamba de Tarragona com un producte d’una extraordinària qualitat”. Després d’haver celebrat jornades del romesco, del peix blau de Tarragona i dels arrossos “era de justícia dedicar-ne unes a la Gamba de Tarragona”, ha afegit Anton.

El xef Oriol Castro, conegut per haver estat la mà dreta de Ferran Adrià a la cuina d'El Bulli des de 1997, ha fet un show cooking de la cuina de la gamba. Castro, que actualment és copropietari de dos restaurants, el Compartir (a Cadaqués) i el Disfrutar (a Barcelona), ha preparat, entre d’altres plats, una gamba bullida al natural Tai, una gamba unilateral amb fricandó, un Shabu-Shabu de gambes amb amanida d'algues i un carpaccio de gamba. Després de la demostració de cuina, s’ha fet un tast de Gamba de Tarragona, gentilesa de la Confraria de Pescadors, que s’ha maridat amb vins i caves Adernats, de la Vinícola de Nulles.

L’acció gastronòmica amb la Gamba de Tarragona s’emmarca en el projecte de treballar la vessant enoturística de Tarragona per a grups de turisme de negocis i de vacances, alhora que es potencien els productes de proximitat amb una gran qualitat gastronòmica.

En aquest sentit, la Gamba de Tarragona és apreciada arreu com una de les gambes més saboroses que hi ha al mercat, a més de ser un aliment sa, baix en greixos i amb un alt contingut en iode, i d’aquí la creació de la marca de prestigi. Aquest crustaci, de gran qualitat, és molt cotitzat als mercats, es pot trobar a les cartes dels millors restaurants, i es ven a Barcelona, Madrid, València o el País Basc, entre molts altres llocs.

Prèviament al show cooking d’Oriol Castro, Francesc Boronat, de la Vinícola de Nulles, ha fet una visita guiada pel celler modernista, una de les anomenades Catedrals del vi, obra de l’arquitecte vallenc César Martinell.

La presentació de les I Jornades de la Gamba de Tarragona es farà el dijous 5 de març a l’Espai Turisme.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE 28/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la proposta de la Comissió Europea de reduir un 9,1% el pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC) dins del...
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19 26/05/2020 A continuació, ronda de reunions perquè les mesures -d’àmbit català, estatal i europeu- s’integrin al pla de treball global de la Generalitat En paral·lel, cal suport directe per a...
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya 20/05/2020 Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha subratllat el valor de les cooperatives agràries en la sobirania alimentària i l’equilibri territorial La Federació de Cooperatives Agràries de...
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental 20/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi pot haver sostenibilitat ambiental, tot i que ratifica el compromís del sector amb el...
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules 20/05/2020 L'arròs es dóna a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, que el distribueix per tot el país Des de 2011 s'han donat més de 960 tones d'arròs Per novè any consecutiu,...
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat 19/05/2020 La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha estat guardonada per segon any consecutiu amb la Medalla d’Or als New York International Olive Oil Competition 2020, per la qualitat del seu oli...
De part de les abelles, gràcies
De part de les abelles, gràcies 19/05/2020 Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella i Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el...
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries 18/05/2020 Arran de la Covid-19, les cooperatives s’han reafirmat com a sector estratègic en la producció d’aliments i en l’equilibri econòmic i social Catalunya només produeix un 40% dels aliments...
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari 07/05/2020 El Grup Cooperatiu Unió ha presentat, avui al matí, el vi d’edició limitada “Tot anirà bé” i n’ha lliurat les 1.200 ampolles al Servei Català de la Salut de la Regió Sanitaria del Camp...
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual 04/05/2020 Sota el títol “El misteri de la biblioteca del vi” Celler Masroig ens torna a sorprendre amb un nou room escape, però aquest cop, virtual. Celler Masroig ja va realitzar un room escape fa tres...
Uns 50 vins cooperatius, recomanats per consumidors en el concurs #santjordiacasa
Uns 50 vins cooperatius, recomanats per consumidors en el concurs #santjordiacasa 24/04/2020 Cellers Domenys, Celler Batea, Celler Cooperatiu de Gandesa, Empordàlia i Sant Josep Wines són alguns dels cellers més representats en el concurs de vi cooperatiu La Federació de Cooperatives...
La FCAC presenta la plataforma “ProducteCoop: directe a casa!”
La FCAC presenta la plataforma “ProducteCoop: directe a casa!” 23/04/2020 S’inclouen dades de 50 cooperatives agràries, distribuïdes arreu del territori i que ofereixen una àmplia representació dels productes alimentaris catalans La Federació de Cooperatives...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x