Anàlisi d’al·lèrgies i d’intoleràncies alimentàries
- Al·lèrgies alimentàries i la seva repercussió.
- Termes i definicions sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
- Mecanismes de la reacció al·lèrgica.
- Reaccions adverses produïdes pels aliments.
- Símptomes i diagnòstic de la reacció al·lèrgica.
- Prevenció i tractament de l’al·lèrgia.
Identificació d’al·lèrgens alimentaris
- Al·lèrgens alimentaris.
- Al·lèrgens d’origen animal.
- al·lèrgens d’origen vegetal.
- Al·lèrgens amb origen del processat d’aliments.
- Al·lèrgens recombinats.
Marc normatiu en la gestió d’al·lèrgens alimentaris
- Legislació alimentària.
- Reglament (UE) núm. 1169/2011.
- Legislació de productes sense gluten.
- Els al·lèrgens segons el marc normatiu de gestió de la seguretat alimentària.
- Legislació en matèria d’al·lèrgens en altres països.
Gestió d’al·lèrgens a la restauració
- La responsabilitat de les empreses operadores.
- Formació del personal.
- Matèries primes.
- Formulació.
- Instal·lacions, equips i utensilis. Neteja i higiene.
- Comunicació.
- Documentació i registre.
- Professionals del sector agroalimentari interessats en conèixer el procés de control d’al·lèrgens a la indústria alimentària donant resposta i satisfacció el compliment del Reglament 1169/2011.
- Persones interessades en formar-se per a ser auditor en diferents estàndards alimentaris, com poden ser l’IFS, BRC o bé per a la instrucció en l’àmbit de la seguretat alimentària.
- Empresas del sector agroalimentari que vulguin donar resposta a les noves exigències de la població que pateix al·lèrgies alimentàries, com una nova opció a l’ampliació de negoci.
- Conèixer i reconèixer les reaccions al·lèrgiques i les intoleràncies alimentàries.
- Associar els al·lèrgens alimentaris a les mateixes primes de les que provenen.
- Conèixer el marc legislatiu que sustenta la gestió d’al·lèrgens.
- Comprendre, adaptar i aplicar els aspectes fonamentals del control d’al·lèrgens en establiments d’hostaleria i restauració.
Requisits bàsics
- És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
- Per a poder visualitzar la web és necessari tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En cas de no tenir-los es poden descarregar a través d’Internet.
Altres requisits tècnics mínims
- Procesador Pentium 800 MHz o similar.
- 512 Mb de memòria RAM recomanada.
- Resolució de pantalla de 1024x768 a 32 bits.