CURS AUDITOR INTERN DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA ISO 22000:2018
- Sistema de gestió de la seguretat alimentària, norma ISO 22000.
- Evolució de la norma ISO 22000, sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments.
- Context de l’organització i lideratge d’un SGIA.
- Planificació del sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments.
- Gestió dels recursos – recolzament del SGIA.
- Requisits per a la realització de productes innocus – operació.
- Avaluació del desenvolupament i millora del SGIA.
- Auditories segons ISO 22000.
- Principals aspectes que reuneixen les auditories d’un SGIA.
- Normalització internacional i la seguretat industrial.
- Perfil d’un auditor d’un SGIA.
- Planificació i preparació d’una auditoria a un SGIA.
- Etapes del procés d’auditoria a un SGIA.
- Elaboració de l’informe d’auditoria d’un SGIA.
CURS SUPERIOR ESPECIALITZAT EN AUDITORIES SEGONS L’ESTÀNDARD IFS VERSIÓ 8
- Procés de certificació segons l’estàndard IFS Food.
- Evolució de International Featured Standards (IFS): IFS Food Standard.
- Legislació Europea en seguretat alimentària i agroalimentària.
- Elements d’uns sistema de gestió conforme a IFS.
- Procés de certificació d’una organització conforme IFS.
- Preparació d’un informe d’auditoria en una certificació IFS.
- Requisits per als auditors IFS.
- Requisits de l’estàndard IFS Food.
- Anàlisi de la responsabilitat de la direcció segons IFS.
- Requisits d’un sistema de gestió de la qualitat i seguretat alimentària segons IFS.
- Interpretació de la gestió dels recursos segons IFS.
- Requisits relatius al procés productius segons IFS (I).
- Requisits del procés productiu segons IFS (II).
- Requisits de mesura, anàlisi, millora i food defense segons IFS.
CURS SUPERIOR ESPECIALITZAT EN AUDITORIES SEGONS L’ESTÀNDARD BRCGS VERSIÓ 9
- Procés de certificació BRCGS.
- Evolució de l’estàndard BRC: Global Standard for Food Safety.
- Interpretació de la legislació europea amb seguretat alimentària i agroalimentària.
- Elements d’un sistema de gestió conforme BRCGS.
- Preparació del procés de certificació d’una companyia conforme BRCGS.
- Preparació d’un informe d’auditoria en una certificació BRCGS.
- Identificació dels requisits per a les auditories BRCGS.
- Requisits de l’estàndard BRCGS.
- Anàlisi del compromís de la direcció i millora contínua segons BRCGS.
- Pla de seguretat alimentària - APPCC segons BRCGS.
- Identificació dels elements d’un sistema de gestió de la qualitat i seguretat alimentària segons BRCGS.
- Interpretació de les normes relatives a les instal·lacions segons BRCGS.
- Examen del control del producte i del procés segons BRCGS.
- Gestió del persona, zones d’alt risc i requisits aplicables a productes mercadejats segons BRCGS.
- Membres de l’equip d’innocuïtat, responsables i tècnics de qualitat, innocuïtat i producció d’empreses alimentàries.
- Consultors i assessors especialitzats en seguretat alimentària.
- Conèixer i identificar els principis en els què es basa la gestió de la innocuïtat. alimentària.
- Conèixer les claus per a la implantació d’un sistema de gestió de la innocuïtat alimentària aplicant els requisits de la norma ISO 22000: 2018.
- Realitzar auditories de sistemes de gestió d’innocuïtat alimentària a qualsevol empresa del sector agroalimentari, seguint les pautes de la norma d’auditoria ISO 19011:2018.
- Conèixer la legislació aplicada a la seguretat alimentària a nivell europeu.
- Aprofundir en el coneixement dels requisits dels estàndards IFS Food, en la seva versió 8 i BRCGS Food, en la seva versió 9.
- Entendre el procés de certificació d’una organització segons l’estàndard IFS i BRCGS.
- Conèixer els requisits que han de complir els auditors que vulguin realitzar auditories de certificació conforme a IFS i BRCGS.
- Reconèixer les característiques i els problemes més habituals que es poden trobar en la realització d’auditories IFS i BRCGS
Requisits bàsics
- És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
- Per a poder visualitzar la Web és necessari tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En cas de no tenir-ne, es pot descarregar a través d’Internet.
Altres requisits tècnics mínims
- Processador Pentium 800 MHz o similar.
- 512 Mb de memòria RAM recomanada.
- Resolució de pantalla de 1024x768 a 32 bits.