Carregant web FCAC

Aula de formació - PARTICULARS

Programa superior en seguretat alimentària i gestió de la innocuïtat

Preu: 920€ (844,80€ bonificables)
Durada: 90 hores
Idioma: Castellà
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes

Seguretat alimentària i sistema d’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC)

  • Interpretació de la legislació europea en seguretat alimentària i agroalimentària.
  • Programes de prerequisits (I).
  • Programes de prerequisits (II).
  • Fonaments del pla APPCC i activitats preliminars.
  • Anàlisi de perills i determinació dels punts de control crític.
  • Implantació, seguiment i verificació del sistema APPCC.

Sistema de gestió de la seguretat alimentària, norma ISO 22000:2018

  • Evolució de la norma ISO 22000, sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments.
  • Context de l’organització i lideratge d’un SGIA.
  • Planificació del sistema de gestió de la innocuïtat dels aliments, SGIA.
  • Gestió dels recursos – recolzament del SGIA.
  • Requisits per a la realització de productes inocuos – operació.
  • Avaluació de l’acompliment i millora del SGIA.

Auditories segons ISO 22000

  • Infraestructura internacional de qualitat normalització internacional i la seguretat industrial.
  • Principals aspectes que reuneixen les auditories.
  • Programa d’auditoria: desenvolupament i execució.
  • Auditoria de camp a un SGIA.
  • Comunicació i tractament dels resultats.
  • Perfil d’un auditor d’un SGIA.
  • Professionals de la indústria alimentària que estiguin interessats en adquirir les competències per a exercir funcions de desenvolupament, implantació i millora d’un sistema de gestió de la innocuïtat alimentària.
  • Empreses agroalimentàries, proveïdors i empreses de processament d’aliments que vulguin certificar-se en la norma ISO 22000:2018 i que vulguin conèixer els requisits que són necessaris per a obtenir aquesta certificació,  tenint en compte les directius marcades per la ISO-TS 22003 així com la nova versió d’ISO 19011:2018.
  • Comprendre la importància de la gestió de la qualitat i de la seguretat alimentària a les empreses i industries que conformen la cadena alimentària.
  • Integrar la seguretat alimentària com un element més de l’activitat de la pròpia empresa.
  • Conèixer els principis i el sistema d’anàlisi de perills i punts de control crític APPCC.
  • Aprofundir en els pre-requisits del sistema HACCP a través dels plans generals d’higiene.
  • Conèixer les fonts reglamentàries més rellevants en relació a la seguretat alimentària.
  • Comprendre la necessitat d’adoptar un enfocament basat en processos per a gestionar la seguretat alimentària a una organització.
  • Associar el sistema de treball APPCC a un sistema de gestió de la qualitat a través de la norma ISO 22000:2018.
  • Aprofundir en el coneixement dels requisits de la norma ISO 22000:2018.
  • Aprofundir en el desenvolupament d’una auditoria interna conforme a la norma ISO 22000, considerant totes les fases a aspectes de rellevància: des de la planificació i preparació d’aquesta, fins a la direcció i/o execució in situ.

Requisits bàsics

  • És necessari disposar d’un navegador Internet Explorer 6 o superior.
  • Per a poder visualitzar la Web és necessari tenir instal·lat el plugin de Macromedia Flash 8 i l’Acrobat Reader. En cas de no tenir-ne, es pot descarregar a través d’Internet.

Altres requisits tècnics mínims són

  • Processador Pentium 800 MHz o similar.
  • 512 Mb de memòria RAM recomanada.
  • Resolució de pantalla de 1024x768 a 32 bits.

Cursos relacionats

Food Defense: nova línia de defensa per a la indústria alimentària
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Sistema de Gestió de la Seguretat Alimentària. Norma ISO 22000: 2018
Preu: 320€ (220,00€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditor intern de seguretat alimentària FSSC 22000 v6
Preu: 475€ (378,40€ bonificables)
Durada: 45 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Gestió d'al·lèrgens en el sector alimentari
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Pack auditor intern en seguretat alimentària ISO 22000:2018 i auditories segons l’estàndard IFS (Versió 8) i BRCGS (Versió 9)
Preu: 750€ (651,20€ bonificables)
Durada: 135 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Higiene i seguretat alimentària. Manipulador d'aliments
Preu: 110€ (61,60€ bonificables)
Durada: 8 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditories segons l’estàndard GLOBALGAP F&H - Versió 5.2/5.4
Preu: 345€ (250,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Auditories de seguretat alimentària segons ISO 22000: 2018
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en processos de certificació dels estàndards IFS (Versió 6.1) i BRC (Versió 8)
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en requisits de l'estàndard BRC (Versió 8)
Preu: 320€ (224,40€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Curs superior especialitzat en requisits de l'estàndard IFS (Versió 7)
Preu: 325€ (228,80€ bonificables)
Durada: 30 hores
On-line Seguretat alimentària
Inscripcions obertes
Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya