Carregant web FCAC

Panacota de licor crema d'arròs

D'Anna Continente i Jordi Canals de Retalls de Cuina

19/12/2016
Amanida de magrana i taronja amb vinagreta de fruites seques
Amanida de magrana i taronja amb vinagreta de fruites seques

L'Anna Continente i en Jordi Canals, del blog Retalls de Cuina, ens presenten una proposta de menú senzill i atractiu que tenen com a base els productes cooperatius de casa nostra: amanida de magrana i taronja amb vinagreta de fruites seques, llaminera de porc amb chutney de tomàquet i ceba i panacota de licor crema d'arròs.

Són unes postres típiques italianes que s'han fet un lloc en les nostres taules per la seva versatilitat. S'han de preparar d'un dia per l'altre perquè la gelatina es solidifiqui, així que són ideals per un dinar familiar perquè les hem de deixar fetes amb anterioritat.

Aquesta panacota la prepararem amb licor de crema d'arròs i una fina cobertura de xocolata. Opcionalment la podem decorar amb fruits vermells, uns que hi queden molt bé són les groselles.

Ingredients per a quatre persones

Omplim un bol amb aigua freda on posarem les fulles de gelatina per que s'hidratin.

En un altre bol mesclem 200ml. de nata amb el sucre llustre fins que aquest es dissolgui. Aleshores afegim el mató i remenem bé fins que no ens quedi cap grumoll. Tot seguit afegim el licor d'arròs i seguim remenant fins que s'incorpori totalment. Posem una cassola a foc suau i incorporem la mescla de nata i mató –aconsellem passar-la abans pel colador per eliminar qualsevol grumoll que ens hagi quedat– i remenem sense parar fins que comenci a bullir la nata; aleshores retirem la cassola del foc i afegim la gelatina, prèviament escorreguda, i la barregem fins que es desfaci totalment. Aboquem amb compte la crema dins de les copes i deixem que es refredi abans de posar-la a la nevera.

Al dia següent, preparem la xocolata fosa posant en un recipient apte pel microones la xocolata tallada a trossos petits, 100ml de nata i la mantega. Es tracta de fondre els ingredients per a mesclar-los fins que quedi una crema ben fina. Cal tenir en compte que hem d'escalfar molt poc a poc els ingredients: traient el bol del microones cada quinze o vint segons per remenar. Anirem repetint fins que la xocolata es fongui, així no correm el risc de cremar-la. Quan tinguem la xocolata fosa, l'aboquem sobre la panacota amb molta suavitat, just per cobrir-ne la superfície. Deixarem que es refredi abans tornar-la a la nevera.

Traieu les postres de la nevera un quart d'hora abans de servir-les. Decoreu-les amb els fruits vermells tot just abans de dur-les a taula.

Per acompanyar-ho, us proposem Moscatell de l’Empordà de la Celler Cooperatiu d’Espolla. Tot i que la fama la tenen a l’altre costat de la frontera, el Muscat és paraula de Déu a l’Empordà i la gent d’Espolla ho sap. Color brillant de vaixella d’or nova i neta, nas de mil colors des de les panses de Màlaga a les clàudies de secà, boca delicada com les liles i àcida com el caràcter d’en Pla . Compreu un parell d’ampolles i xerreu. Maridatge de Xavier Barba, enòleg

Altres notícies
26.05.2022

L'Avellanera destaca els beneficis de l'oli d'oliva verge extra a través del seu OOVE 'Silvaurum'

26/05/2022

'Silvaurum' és un oli d’oliva verge extra, pertanyent al Canal Horeca, elaborat per la cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona),...

24.05.2022

Els cellers cooperatius triomfen al concurs Garnatxes del Món

24/05/2022

A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900...

09.05.2022

Empordàlia dona suport a l'associació We Love Uganda

09/05/2022

L'associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha engegat una campanya de micromecenatge amb l'objectiu de recollir fons per garantir...

29.04.2022

Castell d'Or brilla amb tres noves medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

29/04/2022

Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més...

14.04.2022

Empordàlia regala roses fetes per la Fundació Arrels per Sant Jordi

14/04/2022

Per segon any consecutiu, el celler Empordàlia celebra la Diada de Sant Jordi col·laborant amb la Fundació Arrels i adquirint les roses...

11.04.2022

Celler Batea llança els seus primers vins en llauna

11/04/2022

Davant el constant canvi en què es troba el món, i les noves formes de consum i la demanda d’un públic més jove, han fet que Celler Batea es...

07.04.2022

L'Avellanera selecciona els seus millors productes per a la campanya de mones de Pasqua

07/04/2022

L’Avellanera, de la Selva Camp, inicia la seva campanya de Setmana Santa amb la comercialització d’exquisides mones de Pasqua. La...

07.04.2022

Castell d'Or obté quatre medalles al Concurs Mundus Vini Spring

07/04/2022

Castell d’Or ha obtingut quatre medalles al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemanya dues vegades a l’any. En la seva...

Som socis de:
Amb el suport de