L'Anna Continente i en Jordi Canals, del blog Retalls de Cuina, ens presenten una proposta de menú senzill i atractiu que tenen com a base els productes cooperatius de casa nostra: amanida de magrana i taronja amb vinagreta de fruites seques, llaminera de porc amb chutney de tomàquet i ceba i panacota de licor crema d'arròs.
Són unes postres típiques italianes que s'han fet un lloc en les nostres taules per la seva versatilitat. S'han de preparar d'un dia per l'altre perquè la gelatina es solidifiqui, així que són ideals per un dinar familiar perquè les hem de deixar fetes amb anterioritat.
Aquesta panacota la prepararem amb licor de crema d'arròs i una fina cobertura de xocolata. Opcionalment la podem decorar amb fruits vermells, uns que hi queden molt bé són les groselles.
Ingredients per a quatre persones
Omplim un bol amb aigua freda on posarem les fulles de gelatina per que s'hidratin.
En un altre bol mesclem 200ml. de nata amb el sucre llustre fins que aquest es dissolgui. Aleshores afegim el mató i remenem bé fins que no ens quedi cap grumoll. Tot seguit afegim el licor d'arròs i seguim remenant fins que s'incorpori totalment. Posem una cassola a foc suau i incorporem la mescla de nata i mató –aconsellem passar-la abans pel colador per eliminar qualsevol grumoll que ens hagi quedat– i remenem sense parar fins que comenci a bullir la nata; aleshores retirem la cassola del foc i afegim la gelatina, prèviament escorreguda, i la barregem fins que es desfaci totalment. Aboquem amb compte la crema dins de les copes i deixem que es refredi abans de posar-la a la nevera.
Al dia següent, preparem la xocolata fosa posant en un recipient apte pel microones la xocolata tallada a trossos petits, 100ml de nata i la mantega. Es tracta de fondre els ingredients per a mesclar-los fins que quedi una crema ben fina. Cal tenir en compte que hem d'escalfar molt poc a poc els ingredients: traient el bol del microones cada quinze o vint segons per remenar. Anirem repetint fins que la xocolata es fongui, així no correm el risc de cremar-la. Quan tinguem la xocolata fosa, l'aboquem sobre la panacota amb molta suavitat, just per cobrir-ne la superfície. Deixarem que es refredi abans tornar-la a la nevera.
Traieu les postres de la nevera un quart d'hora abans de servir-les. Decoreu-les amb els fruits vermells tot just abans de dur-les a taula.
Per acompanyar-ho, us proposem Moscatell de l’Empordà de la Celler Cooperatiu d’Espolla. Tot i que la fama la tenen a l’altre costat de la frontera, el Muscat és paraula de Déu a l’Empordà i la gent d’Espolla ho sap. Color brillant de vaixella d’or nova i neta, nas de mil colors des de les panses de Màlaga a les clàudies de secà, boca delicada com les liles i àcida com el caràcter d’en Pla . Compreu un parell d’ampolles i xerreu. Maridatge de Xavier Barba, enòleg
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Davant l’anunci del Ministeri d’Agricultura de modificar el Pla Estratègic de la PAC per a 2025, la Federació de Cooperatives Agràries de...
El Projecte de modificació de la Llei d’orientació agrària, estableix el règim sancionador per a una incorrecta gestió de les dejeccions...
En el marc de la intervenció de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya en el Ple monogràfic de la pagesia al Parlament de Catalunya,...
Enfront de la sequera que està afectant al país, tant la ramaderia com l'agricultura es troben en una situació delicada que requereix una gestió...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat el Pla col·lectiu de prevenció de pèrdues i malbaratament en el sector de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha organitzat un curs sobre eines de gestió del risc i funcionament dels mercats de cereals i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h