La presentació del "Vermut Cabanal" de la Cooperativa Agrícola de Barberà ha estat una de les novetats de la 9a edició de la Festa del Trepat. Es tracta d’un vermut amb molta personalitat que s’elabora amb una base de vi negre de trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà que anualment protagonitza aquesta festa que dóna la benvinguda a l’estiu.
Sota el lema “Vi+art=trepat”, la varietat de raïm esdevé protagonista durant tot un cap de setmana en què s’organitzen maridatges amb obres d’art, degustacions, xerrades, visites, recitals i activitats infantils per tal de retre homenatge a la identitat i la cultura d’una terra de vi.
Una de les entitats impulsores de la Festa del Trepat és la Cooperativa Agrícola de Barberà i per això, any rere any, s’encarrega d’organitzar el tradicional esmorzar popular i una trobada de col·leccionistes de plaques de cava. Per aquesta ocasió, ha tret la nova placa de l’escumós Cabanal, 100% trepat i elaborat pel mètode ancestral.
La cooperativa de Barberà és el primer celler cooperatiu que es va fer a Catalunya al 1894 i ha esdevingut impulsor de l'actual "Viver vitivinícola", iniciativa pionera a tot l’Estat espanyol. Aquesta Catedral del Vi aglutina uns 80 socis productors, pertany a Cevipe i forma part del grup Castell d’Or.
Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...
Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...
Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....
La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...
Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...
Les setmanes prèvies a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va...
Des de fa més de 20 anys, la intercooperació és un dels principals eixos de treball de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Una...
La sequera persistent que patim a Catalunya, i en particular a la regió del Cava, ha plantejat desafiaments significatius per al sector...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h