La presentació del "Vermut Cabanal" de la Cooperativa Agrícola de Barberà ha estat una de les novetats de la 9a edició de la Festa del Trepat. Es tracta d’un vermut amb molta personalitat que s’elabora amb una base de vi negre de trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà que anualment protagonitza aquesta festa que dóna la benvinguda a l’estiu.
Sota el lema “Vi+art=trepat”, la varietat de raïm esdevé protagonista durant tot un cap de setmana en què s’organitzen maridatges amb obres d’art, degustacions, xerrades, visites, recitals i activitats infantils per tal de retre homenatge a la identitat i la cultura d’una terra de vi.
Una de les entitats impulsores de la Festa del Trepat és la Cooperativa Agrícola de Barberà i per això, any rere any, s’encarrega d’organitzar el tradicional esmorzar popular i una trobada de col·leccionistes de plaques de cava. Per aquesta ocasió, ha tret la nova placa de l’escumós Cabanal, 100% trepat i elaborat pel mètode ancestral.
La cooperativa de Barberà és el primer celler cooperatiu que es va fer a Catalunya al 1894 i ha esdevingut impulsor de l'actual "Viver vitivinícola", iniciativa pionera a tot l’Estat espanyol. Aquesta Catedral del Vi aglutina uns 80 socis productors, pertany a Cevipe i forma part del grup Castell d’Or.
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...
A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...
La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...
A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...
Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...
El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h