Centenars de persones han celebrat el centenari de la cooperativa La Borgenca, que agrupa més de 500 famílies i aposta per la modernització constant. L’acte commemoratiu es va fer al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques i va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.
El president de la cooperativa, Joan Manel Torné, va recordar els inicis de la cooperativa, quan “un grup de persones inquietes van afrontar els moments difícils que es vivien creant una cooperativa per tal de revaloritzar els productes”. En una primera etapa es van posar en marxa els molins i les instal·lacions d’elaboració de vi i d’oli d’oliva, i des d’aleshores ha anat creixent fins al que és avui en dia.
En l’actualitat, la producció de fruita i d’oli d’oliva són els dos pilars de l’entitat. Entre 7 i 9 milions de quilos de fruita dolça (poma, pera, préssec i nectarina) es posen anualment al mercat; mentre la producció d’oliva se situa al voltant d’un milió de quilos. Una altra de les activitats estratègiques de La Borgenca és l’agrobotiga.
Els reptes d’aquesta entitat centenària se centren a l’adaptació constant a les demandes del mercat. Per això, recentment s’han modernitzat les cambres frigorífiques d’emmagatzematge de fruita, innovació que ha permès millorar significativament el procés.
Els actes festius van incloure un dinar de germanor i ball per a tots els assistents que tenen clar l’objectiu: “Que la cooperativa compleixi uns altres cent anys”.
El 9 de març de 1983, amb l’aprovació de la Llei de cooperatives de Catalunya, la Federació es va convertir en una entitat a l’empara de la...
El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també s’ha reunit amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent,...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha reclamat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural suport per al camp...
La presència de fauna salvatge a l’agricultura és un problema comú que afecta moltes zones de Catalunya, així com de la resta de l’Estat i...
Des de fa dos anys, Catalunya es troba immersa en una situació de sequera molt greu. Tot i això, no ha estat fins a l’octubre de 2021 quan s’ha...
Francesc Reguant té una dilatada trajectòria vinculada al mon de l’agroalimentació. Com a Director d’Administració i Sistemes d’Informació...
La innovació ha de ser un procés continu dins les organitzacions, ja que és una eina per trobar noves vies i fer aflorar oportunitats davant...
Des de l’Alt Camp es proposen visites i experiències turístiques amb productes de proximitat i en un entorn de paisatge mediterrani, agrícola i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h