La prestigiosa guia italiana Flos Olei -l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker del vi- ha inclòs l’oli extra verge "Aureum Morrut", de la cooperativa Soldebre, entre els millors olis del món. “És el primer oli de la DOP Baix Ebre i Montsià que forma part d’aquest rànquing i això ens permetrà tenir més visibilitat en el mercat internacional”, explica el gerent de Soldebre, Pere Albacar.
L’"Aureum" Morrut ha estat valorat amb 82 punts d’un total de 99, i apareix junt amb olis verges extra d’alta gamma procedents de 52 països i dels cinc continents. A més, en la guia Flos Olei també s’inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural.
Aquest oli s’elabora amb la varietat morruda, que és minoritària i molt arrelada a les Terres de l’Ebre. El verge extra resultant és molt complex i permet detectar amb facilitat moltes sensacions olfacte-gustatives. Aquestes peculiaritats són les que li van servir per aconseguir l’accèssit al Millor oli d’Oliva Verge extra Fruitat Verd Amarg en la passada edició dels premis que organitza la Diputació de Tarragona amb el Centre de Desenvolupament de l’Oli de Reus.
El celler Empordàlia celebra un Nadal solidari. No és la primera vegada que el celler empordanès col·labora amb entitats sense ànim de lucre i...
Viniscoop és el primer e-commerce especialitzat en vi social. És a dir, vi elaborat per cooperatives catalanes, sota un model d’economia social i...
L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...
Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...
L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...
Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...
Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...
La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...
Compromís amb la producció local i la sostenibilitat
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h