Carregant web FCAC

Modernisme en plena Ruta del Císter

22/03/2019
Modernisme en plena Ruta del Císter
Modernisme en plena Ruta del Císter © Agrícola de Barberà

Els cellers elaboradors de vins i caves han estat tradicionalment lligats a la comarca de la Conca de Barberà. Després de patir els efectes de la fil·loxera, a finals del segle XIX, van sorgir les primeres cooperatives agrícoles a la zona, algunes d’elles situades en edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic català: les Catedrals del Vi.

A la Conca de Barberà existeixen 6 cellers modernistes declarats Bé Cultural d’Interès Nacional. Avui parlem d’un d’ells: el celler “de dalt” de l’Agrícola de Barberà, que està a punt de complir cent anys d’història. L’entitat actual, fruit de la fusió de les dues cooperatives de la població abans de la guerra civil, és anterior i enguany compleix 125 anys d’història.

El trobarem a Barberà de la Conca, dins la Ruta del Císter, a mig camí entre el Monestir de Poblet i el de Santes Creus. El celler, obra de Cèsar Martinell, es va construir entre 1920 i 1921 i incorpora les quatre novetats tècniques característiques d’aquest arquitecte modernista: l’estructura de les naus basada en els arcs parabòlics de maó, la situació de les finestres per a la ventilació de les naus, els cups subterranis cilíndrics i separats per cambres aïllants ventilades, i la composició i textures de les façanes.

La visita al celler es pot acompanyar d’un tast de vins. I si es disposa de temps, val la pena combinar-la amb un recorregut pel Castell de Barberà.

La cooperativa disposa d’una agrobotiga molt interessant, ubicada dins del celler i integrada amb la pedra original de Martinell. Hi trobareu un vi i cava excel·lents, i també altres productes de la zona.

Passeu, admireu... i degusteu!

Visites guiada al Celler amb tast
Dissabtes i diumenges a les 11h
Cal reservar al telèfon 977 87 12 47 (Oficina de Turisme de la Conca de Barberà)

Altres notícies
29.03.2023

Uns 200 cooperativistes celebren l’aposta per la intercooperació

03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...

29.03.2023

La verema en verd: oportunitat front la sequera?

03/2023

La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...

29.03.2023

La pitjor campanya d'oli en quinze anys

03/2023

Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...

29.03.2023

Bioseguretat a les granges

03/2023

La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...

29.03.2023

Plataforma informàtica de les seccions de crèdit per millorar els serveis des de la intercooperació

03/2023

L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...

29.03.2023

Del Camp a la Taula

03/2023

La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...

29.03.2023

Batea, petjades del passat i del present

03/2023

Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...

29.03.2023

Empordàlia proposa un abril ple d'activitats sostenibles i solidàries

29/03/2023

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya