Carregant web FCAC

Modernisme en plena Ruta del Císter

22/03/2019
Modernisme en plena Ruta del Císter
Modernisme en plena Ruta del Císter © Agrícola de Barberà

Els cellers elaboradors de vins i caves han estat tradicionalment lligats a la comarca de la Conca de Barberà. Després de patir els efectes de la fil·loxera, a finals del segle XIX, van sorgir les primeres cooperatives agrícoles a la zona, algunes d’elles situades en edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic català: les Catedrals del Vi.

A la Conca de Barberà existeixen 6 cellers modernistes declarats Bé Cultural d’Interès Nacional. Avui parlem d’un d’ells: el celler “de dalt” de l’Agrícola de Barberà, que està a punt de complir cent anys d’història. L’entitat actual, fruit de la fusió de les dues cooperatives de la població abans de la guerra civil, és anterior i enguany compleix 125 anys d’història.

El trobarem a Barberà de la Conca, dins la Ruta del Císter, a mig camí entre el Monestir de Poblet i el de Santes Creus. El celler, obra de Cèsar Martinell, es va construir entre 1920 i 1921 i incorpora les quatre novetats tècniques característiques d’aquest arquitecte modernista: l’estructura de les naus basada en els arcs parabòlics de maó, la situació de les finestres per a la ventilació de les naus, els cups subterranis cilíndrics i separats per cambres aïllants ventilades, i la composició i textures de les façanes.

La visita al celler es pot acompanyar d’un tast de vins. I si es disposa de temps, val la pena combinar-la amb un recorregut pel Castell de Barberà.

La cooperativa disposa d’una agrobotiga molt interessant, ubicada dins del celler i integrada amb la pedra original de Martinell. Hi trobareu un vi i cava excel·lents, i també altres productes de la zona.

Passeu, admireu... i degusteu!

Visites guiada al Celler amb tast
Dissabtes i diumenges a les 11h
Cal reservar al telèfon 977 87 12 47 (Oficina de Turisme de la Conca de Barberà)

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya