Carregant web FCAC

Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona

Galtes de porc Duroc amb pèsols del Maresme

www.chupchupchup.com

27/05/2019
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona
Cuina de proximitat amb… Silvia Tarragona © Silvia Tarragona

Una de les coses que més m'agrada de la cuina és treballar amb productes de proximitat i de temporada. La naturalesa és sàvia i ens ofereix la possibilitat de gaudir, en cada estació, dels productes amb més sabor i en el punt òptim.Així beneficiem el medi ambient, l'agricultura, la ramaderia i l'economia, al temps que garantim la supervivència dels productors locals. Tot són avantatges... com tenir l’opció de fer la cistella de la compra a agrobotigues que trobem a la mateixa ciutat de Barcelona.

Per a mi és un plaer visitar l'agrobotiga Rebost Pagès de Plana de Vic de la Cooperativa Plana de Vic al barri de Gràcia, com també és una gran satisfacció participar com a convidada a la revista AGROactivitat de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Després de la meva visita a la Cooperativa Plana de Vic, us proposo preparar una recepta basada en el porc Duroc, que s’alimenta amb cereals, lleguminoses, vitamines i minerals. És una carn de gran sabor, amb la quantitat de greix justa, tendra i vermella, que no fa aigua i aporta colesterol bo i triglicèrids no saturats.

Però... què més trobem a l’agrobotiga de Plana de Vic?

És un plaer passejar per la botiga i descobrir productes lactis tan atractius com els iogurts, batuts, mató i Quefir de Comas, una granja familiar que està situada a Santa Eugènia de Berga, Barcelona. I també trobar els diferents formatges de La Cleda: ja tinc a punt el formatge fresc d'ovella, totalment artesà, per preparar una amanida fresca ara que arriba el bon temps.

A més, hi ha una secció d'embotits curats com llonganissa, xoriço, sobrassada, pernil, botifarres, fuet... que entren pels ulls i estan elaborats amb les receptes més tradicionals.

Destaco la secció d'olis d'oliva verge i vinagres. M’emporto el "Montebrione" de la cooperativa Agrícola de Montbrió del Camp, un oli d'oliva verge extra molt equilibrat, obtingut directament d'olives arbequines.

I de vins per maridar amb els millors plats, elegeixo el "Somdinou" del Celler Cooperatiu de Gandesa DO Terra Alta. Elaborat amb raïm de ceps vells, samsó, garnatxa i syrah. És adequada per acompanyar carns blanques i vermelles, arrossos o estofats... ideal per al plat que us presento i desitjo que sigui del vostre grat!

Galtes de porc Duroc amb pèsols del Maresme 

Ingredients

  • Galtes de porc Duroc (desossades) de la Plana de Vic
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 tomàquet madur
  • 1 pastanaga
  • 250 g pèsols del Maresme
  • 2 grills d’all
  • ½ got de vi ranci
  • ½ got de vi negre
  • ½ litre brou vegetal
  • Sal
  • Pebre
  • Llorer
  • Una branqueta de menta
  • Oli d’oliva verge extra “Montebrione” DOP Siurana

Maridat amb el vi negre jove “Somdinou” del Celler Cooperatiu de Gandesa DO Terra Alta.

Manera de fer

Comencem per salpebrar les galtes de porc, després d’haver tret la part blanca que les recobreix i l'excés de greix. A continuació, les passem per farina i marquem amb oli d'oliva calent, vigilant que quedin ben segellades. Les retirem i les reservem.

Pelem i piquem la ceba, la pastanaga i l'all. Posem les verdures en oli d'oliva calent i, passats uns minuts, afegim el tomàquet ratllat. Ho deixem coure a foc lent uns 10-15 minuts, sense pressa.

Quan el sofregit estigui a punt, hi afegim les galtes i reguem amb el vi ranci i el vi negre. Deixem que redueixi una mica, afegim el llorer i el brou vegetal i rectifiquem de sal i pebre.

Fem coure a foc lent durant una hora i mitja, fins que la carn estigui ben tova. Traiem les galtes quan estiguin tendres i triturem la salsa. Aquesta recepta també es pot fer a l'olla ràpida en menys temps.

Mentrestant, hem fet coure els pèsols frescos durant 12-15 minuts, els hem escorregut i saltat en una mica d'oli amb fulles de menta fresca.

Servim les galtes amb la salsa i els pèsols de guarnició acompanyant el plat.

Bon profit!

SILVIA TARRAGONA

Facebook / Instagram: @chupchupchup.recetas
Twitter / Pinterest: @chupchupchup
www.chupchupchup.com

AGROBOTIGA "REBOST PAGÈS DE PLANA DE VIC"

Travessera de Gràcia, 140 – Barcelona

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya