Una de les coses que més m'agrada de la cuina és treballar amb productes de proximitat i de temporada. La naturalesa és sàvia i ens ofereix la possibilitat de gaudir, en cada estació, dels productes amb més sabor i en el punt òptim.Així beneficiem el medi ambient, l'agricultura, la ramaderia i l'economia, al temps que garantim la supervivència dels productors locals. Tot són avantatges... com tenir l’opció de fer la cistella de la compra a agrobotigues que trobem a la mateixa ciutat de Barcelona.
Per a mi és un plaer visitar l'agrobotiga Rebost Pagès de Plana de Vic de la Cooperativa Plana de Vic al barri de Gràcia, com també és una gran satisfacció participar com a convidada a la revista AGROactivitat de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
Després de la meva visita a la Cooperativa Plana de Vic, us proposo preparar una recepta basada en el porc Duroc, que s’alimenta amb cereals, lleguminoses, vitamines i minerals. És una carn de gran sabor, amb la quantitat de greix justa, tendra i vermella, que no fa aigua i aporta colesterol bo i triglicèrids no saturats.
Però... què més trobem a l’agrobotiga de Plana de Vic?
És un plaer passejar per la botiga i descobrir productes lactis tan atractius com els iogurts, batuts, mató i Quefir de Comas, una granja familiar que està situada a Santa Eugènia de Berga, Barcelona. I també trobar els diferents formatges de La Cleda: ja tinc a punt el formatge fresc d'ovella, totalment artesà, per preparar una amanida fresca ara que arriba el bon temps.
A més, hi ha una secció d'embotits curats com llonganissa, xoriço, sobrassada, pernil, botifarres, fuet... que entren pels ulls i estan elaborats amb les receptes més tradicionals.
Destaco la secció d'olis d'oliva verge i vinagres. M’emporto el "Montebrione" de la cooperativa Agrícola de Montbrió del Camp, un oli d'oliva verge extra molt equilibrat, obtingut directament d'olives arbequines.
I de vins per maridar amb els millors plats, elegeixo el "Somdinou" del Celler Cooperatiu de Gandesa DO Terra Alta. Elaborat amb raïm de ceps vells, samsó, garnatxa i syrah. És adequada per acompanyar carns blanques i vermelles, arrossos o estofats... ideal per al plat que us presento i desitjo que sigui del vostre grat!
Ingredients
Maridat amb el vi negre jove “Somdinou” del Celler Cooperatiu de Gandesa DO Terra Alta.
Manera de fer
Comencem per salpebrar les galtes de porc, després d’haver tret la part blanca que les recobreix i l'excés de greix. A continuació, les passem per farina i marquem amb oli d'oliva calent, vigilant que quedin ben segellades. Les retirem i les reservem.
Pelem i piquem la ceba, la pastanaga i l'all. Posem les verdures en oli d'oliva calent i, passats uns minuts, afegim el tomàquet ratllat. Ho deixem coure a foc lent uns 10-15 minuts, sense pressa.
Quan el sofregit estigui a punt, hi afegim les galtes i reguem amb el vi ranci i el vi negre. Deixem que redueixi una mica, afegim el llorer i el brou vegetal i rectifiquem de sal i pebre.
Fem coure a foc lent durant una hora i mitja, fins que la carn estigui ben tova. Traiem les galtes quan estiguin tendres i triturem la salsa. Aquesta recepta també es pot fer a l'olla ràpida en menys temps.
Mentrestant, hem fet coure els pèsols frescos durant 12-15 minuts, els hem escorregut i saltat en una mica d'oli amb fulles de menta fresca.
Servim les galtes amb la salsa i els pèsols de guarnició acompanyant el plat.
Bon profit!
SILVIA TARRAGONA
Facebook / Instagram: @chupchupchup.recetas
Twitter / Pinterest: @chupchupchup
www.chupchupchup.com
AGROBOTIGA "REBOST PAGÈS DE PLANA DE VIC"
Travessera de Gràcia, 140 – Barcelona
Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...
Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....
La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...
Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...
Les setmanes prèvies a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va...
Des de fa més de 20 anys, la intercooperació és un dels principals eixos de treball de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Una...
La sequera persistent que patim a Catalunya, i en particular a la regió del Cava, ha plantejat desafiaments significatius per al sector...
La Comissió Europea ha publicat recentment una revisió de la normativa sobre el benestar dels animals durant el transport. La Federació de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h