Carregant web FCAC

Sarral, l'aposta pel cava

28/05/2019
Instal·lacions cooperativa Vinícola de Sarral
Instal·lacions cooperativa Vinícola de Sarral © Àngel Balagué

La Vinícola de Sarral ha inaugurat un edifici construït exclusivament per a l’elaboració de cava Portell. Amb les noves instal·lacions, que podran elaborar fins a 3 milions d’ampolles en criança, la cooperativa incrementa un 153,8% la seva capacitat de producció.

L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000 metres quadrats, és d’una sola planta i ocupa uns 6.000 metres quadrats que han estat dotats de les últimes tecnologies. S’hi podran dur a terme tots els estadis del procés d’elaboració del cava, tiratge, criança, desengorjada i emmagatzematge.

La capacitat de la línia d’embotellat permet treballar 3.000 ampolles per hora i es preveu que un 60% del consum necessari per al correcte funcionament de l’edifici provingui d’energia renovable.

A més dels 4,5 milions d’euros invertits fins ara, en un període de dos anys es destinarà un altre milió d’euros a maquinària, manteniment i més dipòsits.

La cooperativa Vinícola de Sarral va ser fundada al 1907 i agrupa 680 socis de la comarca de la Conca de Barberà. La producció se situa en uns 10 milions de quilos de raïm i uns 7,5 milions de litres de vi de les varietats trepat, macabeu i parellada.

L’exportació té un pes important per aquest celler cooperatiu, que destina al mercat exterior un 80% del producte i que compta amb destinacions com Japó, Àfrica, Mèxic o els Estats Units.

L’objectiu final és que el soci productor es guanyi la vida i hi hagi continuïtat en el sector.

Altres notícies
05.04.2023

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

05/04/2023

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...

30.03.2023

Covides presenta el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva

30/03/2023

El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de...

29.03.2023

Uns 200 cooperativistes celebren l’aposta per la intercooperació

03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...

29.03.2023

La verema en verd: oportunitat front la sequera?

03/2023

La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...

29.03.2023

La pitjor campanya d'oli en quinze anys

03/2023

Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...

29.03.2023

Bioseguretat a les granges

03/2023

La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...

29.03.2023

Plataforma informàtica de les seccions de crèdit per millorar els serveis des de la intercooperació

03/2023

L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...

29.03.2023

Del Camp a la Taula

03/2023

La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya