La Vinícola de Sarral ha inaugurat un edifici construït exclusivament per a l’elaboració de cava Portell. Amb les noves instal·lacions, que podran elaborar fins a 3 milions d’ampolles en criança, la cooperativa incrementa un 153,8% la seva capacitat de producció.
L’edifici, construït sobre un terreny de 20.000 metres quadrats, és d’una sola planta i ocupa uns 6.000 metres quadrats que han estat dotats de les últimes tecnologies. S’hi podran dur a terme tots els estadis del procés d’elaboració del cava, tiratge, criança, desengorjada i emmagatzematge.
La capacitat de la línia d’embotellat permet treballar 3.000 ampolles per hora i es preveu que un 60% del consum necessari per al correcte funcionament de l’edifici provingui d’energia renovable.
A més dels 4,5 milions d’euros invertits fins ara, en un període de dos anys es destinarà un altre milió d’euros a maquinària, manteniment i més dipòsits.
La cooperativa Vinícola de Sarral va ser fundada al 1907 i agrupa 680 socis de la comarca de la Conca de Barberà. La producció se situa en uns 10 milions de quilos de raïm i uns 7,5 milions de litres de vi de les varietats trepat, macabeu i parellada.
L’exportació té un pes important per aquest celler cooperatiu, que destina al mercat exterior un 80% del producte i que compta amb destinacions com Japó, Àfrica, Mèxic o els Estats Units.
L’objectiu final és que el soci productor es guanyi la vida i hi hagi continuïtat en el sector.
La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre...
Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...
La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...
Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements, aquesta vegada en l'àmbit català. Dos vins...
L'agrobotiga Rebost Pagès, de la Cooperativa Plana de Vic, presenta enguany un catàleg de productes per crear lots amb valors cooperatius i...
Coincidint amb la Festa de l’Oli Nou, la cooperativa Coselva inaugura el nou molí d’oli, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros per...
La Cooperativa Agrícola del Prat de Llobregat presenta un nou producte, la crema de calçots, en el marc del Gastronòmic Fòrum Barcelona. La crema...
Els Premis Vinari dels vins catalans 2023, ha atorgat 1 medalla Vinari Gran Or, 12 medalles Vinari Or, 23 medalles Vinari Plata i 2 Premis Especials...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h