Amb l’objectiu de donar a conèixer la varietat d’oliva empeltre, la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli Terra Alta ha organitzat, al Palau de Pedralbes de Barcelona, la III Jornada Professional i Showroom.
Durant la celebració, un centenar de professionals van tastar dotze aperitius elaborats amb productes de qualitat amanits amb oli d’oliva verge extra de la denominació.
Els assistents eren comunicadors gastronòmics –food bloggers, editors i periodistes especialitzats-, professionals de la restauració, sommeliers, representants de cadenes de distribució i centres de recerca i investigació que van valorar molt positivament l’acte dirigit per la periodista i gastrònoma Carme Gasull.
Els verges extra de la DOP Oli de Terra Alta són produïts a partir de la varietat empeltre i amb una petita participació d’arbequina, morruda i farga. El resultat són olis d’oliva verge extra límpids, transparents, d’intensitat entre lleugera i mitjana, i amb connotacions aromàtiques que recorden l’ametlla i la nou verda.
El celler Empordàlia celebra un Nadal solidari. No és la primera vegada que el celler empordanès col·labora amb entitats sense ànim de lucre i...
Viniscoop és el primer e-commerce especialitzat en vi social. És a dir, vi elaborat per cooperatives catalanes, sota un model d’economia social i...
L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...
Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...
L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...
Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...
Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...
La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...
29.000 pagesos i pageses compromesos amb l’alimentació i el territori
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h