Carregant web FCAC

L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO

Ha obtingut el primer premi en la categoria afruitat verd dolç als premis anuals que convoquen la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus

23/12/2019

La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. La Cooperativa valora molt positivament que es reconegui any rere any la qualitat de l’OOVE amb segell
DOP Siurana i considera que és una recompensa a l’esforç dels socis i de la junta, després que fa tres anys s’assumís la gestió del molí de la Mola de Marçà, on s’elabora l’oli d’oliva verge extra.

Als Premis CDO 2019 s’hi han presentat olis de 25 almàsseres de les DOP Baix Ebre-­ Montsià, DOP Siurana i DOP Terra Alta. El jurat reconeix cada any els millors olis d’oliva verge extra de la collita i en les tres últimes edicions, el panell de tast ha distingit l’Ètim com a millor afruitat verd dolç, el que reconeix la seva qualitat continuada en el temps.

Precisament ara fa tres anys que la Cooperativa de Falset Marçà gestiona el Molí de la Mola. Els primers canvis van ser cuidar els socis cooperativistes perquè per fer un bon oli d’oliva verge extra, calia tenir cura del patrimoni humà primer. El canvi va ser fàcil i ràpid i ja es va concretar el 2017 amb un primer guardó als Premis CDO. Durant el segon any de gestió, es va fer una aposta per millorar els processos de treball que s’havien adquirit durant el primer. I de nou l’oli d’oliva verge extra Étim va ser de gran qualitat. Es va afegir al molí el servei de molturació per a no socis a la cooperativa. Va ser un anyada de poca quantitat però de molta qualitat que també va ser reconeguda pel Centre de Desenvolupament de l’Oli.

Aquest 2019 ha estat el tercer de gestió del molí per part de la cooperativa i s’ha continuat el treball escrupolós i metòdic durant la recepció de les olives i s’ha mantingut l’alta qualitat del servei, els Premis CDO han tornat a reconèixer la qualitat de l’oli d’oliva verge extra Ètim.

Verd, fresc i molt brillant

Ètim és un oli d’oliva verge extra de color verd, fresc i molt brillant. Té un gust dolç amb unes notes que recorden a la poma verda i a les fruites seques. És un OOVE de qualitat excel·lent, premsat en fred poques hores després que es cullin les olives.

Els socis l’elaboren amb molta cura. Al matí es cullen les olives pentinant les branques i fent-­les caure a les borrasses. A la mateixa tarda es porten al molí, es netegen fulles i branques i s’aixafen les olives en un molí de martell, fins que s’obté la pasta. A través d’un procés de centrifugació s’obté el suc natural de les olives i s’envasa sense cap additiu més.

Des de la Cooperativa Falset Marçà se’n recomana el seu ús habitual, en la dieta diària, perquè l’oli d’oliva verge extra Ètim DOP Siurana és un bàsic de la cuina mediterrània que permet guanyar en qualitat, aromes, sabors i, principalment, salut.

Altres notícies

L’Avellanera actualitza la seva pàgina web i el seu servei de venda on-line

14/01/2021

La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...

El restaurant Quatre Molins, liderat pel 'xef de la mel' Rafel Muria, rep una estrella Michelin

17/12/2020

El restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) i liderat pel ‘xef de la mel’ Rafel Muria, aconsegueix una estrella...

Quatre vins i dos caves Domenio Wines de Cellers Domenys reconeguts als premis IWC de Londres

15/12/2020

Cellers Domenys segueix sumant reconeixements al seu historial. L’entitat ha assolit 6 guardons en total en la 38a edició dels premis...

ICNOS, un vi amb petjada

15/12/2020

El celler Empordàlia treu el seu nou vi, ICNOS, que defineix com el seu millor treball. Una edició numerada de només 2600 ampolles. És un vi que...

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

02/12/2020

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van...

El Cava Marquès de la Sardana Brut Rosé guanya la medalla d'Or al International Wine Challenge

01/12/2020

Castell d’Or aconsegueix la medalla d’Or amb el Cava Marquès de la Sardana Brut Rosat al concurs Internacional Wine Challenge, un certamen amb...

Ja està disponible el nou Oli de Pau

27/11/2020

L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del...

Flama d’Or renova la seva imatge amb una aposta elegant i simbòlica

26/11/2020

Castell d'Or ha renovat les etiquetes d'una de les seves línies més emblemàtiques i conegudes, Flama d'Or. Les noves etiquetes estan inspirades en...

Som socis de:
Amb el suport de