Carregant web FCAC

Els actes commemoratius es prolongaran fins al 2019

Vinícola del Priorat inicia la celebració del Centenari

És una cooperativa comarcal que aglutina 140 socis productors, elabora 320.000 ampolles de vi DOQ Priorat i exporta a més de 25 països

13/03/2017
Agrobotiga de la Vinícola del Priorat a Gratallops
Agrobotiga de la Vinícola del Priorat a Gratallops © Vinícola del Priroat
100 anys Vinícola del Priorat
100 anys Vinícola del Priorat © Vinícola del Priroat

Vinícola del Priorat comença, aquest mes de març, els actes commemoratius del centenari que s’allargaran durant el pròxim trienni. És una cooperativa comarcal resultat de la fusió de les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, i en l’actualitat compta amb 140 socis productors.

Vinícola del Priorat elabora unes 320.000 ampolles de vi emparades dins la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que s’exporten a més de 25 països de tot el món. També elabora oli d’oliva verge extra emparat en la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

El president de Vinícola del Priorat, Ramon Grau, explica que “l’aposta per la professionalització i la qualitat és el nostre objectiu principal. A dia d’avui, som l’única cooperativa de la DOQ Priorat que gestionem íntegrament el procés de producció, elaboració i comercialització del vi”.

En ple procés d’expansió, Vinícola del Priorat ha engegat una secció de conreu de terres encarada a revertir la pèrdua de terres productives dels socis que ja no les poden treballar. També l’enoturisme i la venda directa són apostes importants i de futur.

Actes del centenari

Les celebracions de Vinícola del Priorat s’estenen durant tres anys perquè aquest 2017 la Cooperativa de Gratallops compleix cent anys, al 2018 se celebraran deu anys de la fusió de les cooperatives dels quatre pobles i al 2019 la Cooperativa de la Vilella Baixa complirà cent anys.

Els actes commemoratius del centenari començaran amb l’elaboració d’un mural de la il·lustradora catalana Marina Capdevila al Celler de Gratallops. També seran una part important les activitats amb l’escola del poble, on els alumnes treballaran el cooperativisme i participaran en l’elaboració de l’etiqueta del “vi del centenari”.

El 10 de juny, el celler acollirà l’acte central de celebració i trobada de tots els socis i persones relacionades amb la llarga història de la cooperativa.

A més, està previst incentivar la plantació de varietats autòctones, fer millores a les instal·lacions del celler i introduir novetats en les activitats enoturístiques i l’entorn digital.

Altres notícies

Mel Muria se suma al Projecte Emma amb el llançament d'una línia de caramels solidaris

20/01/2021

L’empresa de producció artesanal de mel del Perelló Mel Muria llança una línia de caramels solidaris per sumar-se al Projecte Emma. Des de...

L’Avellanera actualitza la seva pàgina web i el seu servei de venda on-line

14/01/2021

La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...

El restaurant Quatre Molins, liderat pel 'xef de la mel' Rafel Muria, rep una estrella Michelin

17/12/2020

El restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) i liderat pel ‘xef de la mel’ Rafel Muria, aconsegueix una estrella...

Quatre vins i dos caves Domenio Wines de Cellers Domenys reconeguts als premis IWC de Londres

15/12/2020

Cellers Domenys segueix sumant reconeixements al seu historial. L’entitat ha assolit 6 guardons en total en la 38a edició dels premis...

ICNOS, un vi amb petjada

15/12/2020

El celler Empordàlia treu el seu nou vi, ICNOS, que defineix com el seu millor treball. Una edició numerada de només 2600 ampolles. És un vi que...

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

02/12/2020

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van...

El Cava Marquès de la Sardana Brut Rosé guanya la medalla d'Or al International Wine Challenge

01/12/2020

Castell d’Or aconsegueix la medalla d’Or amb el Cava Marquès de la Sardana Brut Rosat al concurs Internacional Wine Challenge, un certamen amb...

Ja està disponible el nou Oli de Pau

27/11/2020

L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del...

Som socis de:
Amb el suport de