Carregant web FCAC

Ja està disponible el nou Oli de Pau

Empordàlia treu la nova anyada del seu Oli de Pau amb DOP Oli de l’Empordà. Enguany, però, ho fa sense poder celebrar la seva tradicional Festa de l’Oli

27/11/2020
Ampolla de 75cl de l'Oli de Pau
Ampolla de 75cl de l'Oli de Pau © Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Amb aromes intenses d’oliva verda acabada de collir i d’herba fresca acabada de segar, al nou Oli també s’hi troben aromes de carxofa, nou verda, ametlló i tomaquera. Un oli equilibrat, amb una intensitat mitja de picant i amarg

L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà

Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del seu nou Oli de Pau, un Oli amb DOP Oli de l’Empordà, que té el reconeixement de Girona Excel·lent 2014-2015, 2016-2017 i 2018-2019.

Des de fa uns anys, Empordàlia celebra, pel pont de la puríssima, la seva Festa de l’oli, on presenten la nova anyada, posen en valor la cultura de l’oli d’oliva extra verge i és un moment per agrair la fidelitat als seus clients, socis i treballadors. Enguany, però, no podrà ser. Tot i així, el nou Oli de Pau ja es pot trobar a les agrobotigues d’Empordàlia a Pau i a Vilajuïga, i també a la botiga on-line del celler. 

Aquest any, hi ha menys quantitat d’olives que altres anys, però el rendiment en oli és més alt. Coordinar tota la campanya ha estat un repte. La Covid-19 va obligar a fer grups bombolla entre els treballadors i planificar molt bé les entrades de les olives al molí. La campanya va començar a l’octubre i està previst que acabi la primera setmana de gener.

L’Oli de Pau

L’Oli de Pau d’oliva extra verge, elaborat per Empordàlia, s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà on les oliveres centenàries són la base de la seva producció. Aquestes oliveres, sotmeses a un rigorós control fitosanitari, són de dues varietats que només es troben a la comarca, l’Argudell i el Corivell que, conjuntament amb el tret climàtic característic de l’Empordà (la Tramuntana) donen al producte un caràcter diferenciador.

Amb aromes intenses d’oliva verda acabada de collir i d’herba fresca acabada de segar. També s’hi troben aromes de carxofa, nou verda, ametlló i tomaquera. És un oli equilibrat, amb una intensitat mitja de picant i amarg aportada pel seu alt contingut en polifenols naturals.

L’Oli de Pau es pot utilitzar en cru per amanir plats com l’esqueixada, l’escalivada, les amanides, el pa amb tomàquet; per cuinar sofregits, plats tradicionals com els platillos i, fins i tot, per acompanyar carns i peixos a la brasa.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

 

Font: Empordàlia, SCCL

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya