Carregant web FCAC

Els vins Domenio Wines reconeguts amb altes puntuacions a la prestigiosa Guia Peñín 2022

Fins a 3 referències -'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019, 'Domenio' trepat 2016 i 'Domenio' sumoi negre 2016– han assolit la qualificació de "Vins Excel·lents"

21/04/2021

La cooperativa Cellers Domenys celebra la bona acollida rebuda de tots els vins Domenio Wines emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de Barberà en la prestigiosa Guia Peñín 2022. En aquesta nova edició del manual de vins del territori espanyol més complet del món, 3 de les 11 referències presentades per Cellers Domenys, sota el segell de Domenio Wines, han obtingut el reconeixement de “Vins Excel·lents”, una qualificació que s’atorga únicament a aquelles mostres que assoleixen una nota entre els 90 i 94 punts.

En aquest sentit, les puntuacions més altes han estat per 'Domenio' sumoi negre 2016, 'Domenio' trepat 2016 i l’ecològic 'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019. Les 8 referències restants de Domenio Wines presentades en el marc d’aquestes dues Denominacions d’Origen també han obtingut un bon posicionament en la classificació assolint la categoria de “Vins molt bons” amb una valoració per sobre dels 85 punts.

Aquest prestigiós manual dedicat al vi elaborat a Espanya, inclou l’avaluació de més d’11.000 vins de les últimes anyades que estaran disponibles al mercat a partir del pròxim any. Per a determinar la puntuació dels vins, es procedeix a un tast d’entre 1 i 3 minuts, temps que li permet al tribunal transcriure les seves impressions visuals, aromàtiques i gustatives en un sistema de puntuació, basat en l’americà, que va dels 50 als 100 punts.

L’última edició de la Guia Peñín inclou totes les referències de vins de Domenio Wines emparades per la DO Catalunya i la DO Conca de Barberà amb puntuacions superiors als 85 punts

Des de Cellers Domenys celebren amb orgull aquest reconeixement i destaquen que “l’assoliment d’aquestes altes puntuacions per a les 11 referències presentades no és casualitat, sinó que és la materialització de l’esforç, ambició i treball constant de tots els que formen part d’aquesta entitat: des dels viticultors, socis i sòcies, passant per tot l’equip tècnic i humà d’aquest celler cooperatiu centenari”. Tots ells, asseguren que “estan compromesos amb el territori, amb el potencial que brinda aquesta regió i amb la cura i conservació dels seus atributs. Aquests es manifesten en els vins Domenio Wines, productes amb personalitat pròpia i Denominació d’Origen; vins amb ànima i essència mediterrània”.

'Domenio' trepat i 'Ànima Nua Cor Viu' blanc, dos excel·lents de la DO Conca de Barberà

Elaborats amb varietats autòctones, el 'Domenio' trepat 2016 i l’'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019 han obtingut la qualificació de “Vins Excel·lents” en la darrera edició de la Guia Peñín. Emparats sota la DO Conca de Barberà, el primer, neix de la varietat d’aquesta zona geogràfica: el trepat. Aquest es posiciona com un vi suau i equilibrat. El segon, l’'Ànima Nua Cor Viu' blanc 2019, és l’aposta de
Domenio Wines pels vins ecològics. La base d’aquest producte de clima mediterrani es troba en les varietats autòctones macabeu i parellada. Entre els diferents atributs que s’anomenen, la Guia Peñín descriu aquesta referència com un “vi amb personalitat, d’aroma a fruita fresca, equilibrat i fàcil de beure”.

Els dos vins restants reconeguts de la DO Conca de Barberà han obtingut la “Vins molt bons”, amb 89 punts. Produïts amb la varietat ull de llebre, pertanyen a les famílies 'Domenio' –ull de llebre 2016– i 'Ànima Nua Cor Viu' –2019 negre–. Tot plegat, uns vins que transmeten l’essència de les vinyes de Cellers Domenys, conreades per generacions de pagesos. Cal destacar que dins de la zona de la DO Conca de Barberà, l’equip de tast de la Guia Peñín ha avaluat un total de 51 referències, 4 de les quals són de Domenio Wines.

'Domenio' sumoi negre, l’excel·lent de la DO Catalunya

Amb un “color cirera, aroma a fruita madura, balsàmic i fàcil de beure”, el 'Domenio' sumoi negre 2016 es posiciona com un “Vi excel·lent” amb 91 punts. Aquest vi de la família 'Domeni'o desgrana l’essència de la varietat sumoi i el seu propi terrer. Entre els 63 vins tastats a la zona de la DO Catalunya, 7 són Domenio Wines. La Guia Peñín destaca aquesta marca per la diversificació del seu catàleg, el qual presenta des de vins “més ambiciosos” com el 'Domenio' sumoi negre 2016 fins a vins “més senzills” com els 'Capvespre Origen' 2020 –blanc, rosat i negre– i 'Capvespre Sunset' 2020 –blanc, rosat i negre–.  Aquestes dues darreres famílies, emparades sota la DO Catalunya, han assolit també notables puntuacions i s’han posicionat com a “Vins molt bons”, categoria que va dels 85 als 89 punts.

Davant d’aquests bons resultats, l’entitat segueix avançant amb energia, cercant sempre la millora continua i l’excel·lència per oferir als clients productes de qualitat i amb caràcter propi, avalats pel prestigi i reconeixement de les Denominacions d’Origen.

 

Font: Cellers Domenys

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya