El grup Castell d'Or ha estat reconegut amb una medalla d'or al 28è Concurs Mundial de Brussel·les amb el seu vi negre 'Cossetània Reserva 2015', amb DO Penedès i elaborat amb la varietat cabernet sauvignon. Aquest premi arriba en un any en què, malgrat el repte que ha implicat l'organització, s'ha assolit un rècord històric de participació amb la presència de 10.000 vins de més de 45 països que han avaluat un panell de 300 experts de tot el món.
El director general de Castell d'Or, Jordi Amell, ha volgut agrair aquest premi perquè "és un orgull que un certamen amb aquest prestigi internacional i exigència hagi reconegut un dels vins que elaborem al nostre territori amb una medalla d'or que acredita els nivells de qualitat dels nostres vins i esdevé un altaveu internacional per donar-los a conèixer", ha explicat.
'Cossetània Reserva 2015', personalitat i potència
El 'Cossetània Reserva 2015' és un vi amb personalitat, caràcter, potència i finesa. Aquest vi és el símbol dels orígens del vi al Penedès que al S. VI a.C va ser habitada per una tribu ibera anomenada Cossetans. Aquest vi és un homenatge a mil·lennis de tradició agrícola a la comarca del Penedès. Al nas, es caracteritza per una gran concentració de fruita molt madura en melmelada. Prunes negres, mores i figues seques. La complexitat aromàtica es va mostrant successivament apareixent una gran varietat de matisos ben conjugats. Aromes d'espècies variades, destacant el pebre negre, la nou moscada i la vainilla. Tot això deixant entrellucar unes excel·lents bótes de roure que aporten complexitat al conjunt aromàtic però sense tapar res i sense mostrar-se tal com la mateixa fusta, sinó amb l'efecte d'arrodoniment i conjunció d'aromes i sabors.
Castell d'Or, la unió de 16 cellers
Castell d'Or neix el 2006 de la unió de diversos cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Actualment el grup està format per un total de 16 cellers cooperatius, amb una història centenària, que aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l'estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h