Carregant web FCAC

'Cossetània Reserva 2015' medalla d'or al Concurs Mundial de Brussel·les 2021

L'edició 2021 ha batut el rècord històric amb 10.000 vins de més de 45 països presentats

09/07/2021
'Cossetània Reserva 2015'
'Cossetània Reserva 2015'

El grup Castell d'Or ha estat reconegut amb una medalla d'or al 28è Concurs Mundial de Brussel·les amb el seu vi negre 'Cossetània Reserva 2015', amb DO Penedès i elaborat amb la varietat cabernet sauvignon. Aquest premi arriba en un any en què, malgrat el repte que ha implicat l'organització, s'ha assolit un rècord històric de participació amb la presència de 10.000 vins de més de 45 països que han avaluat un panell de 300 experts de tot el món.

El director general de Castell d'Or, Jordi Amell, ha volgut agrair aquest premi perquè "és un orgull que un certamen amb aquest prestigi internacional i exigència hagi reconegut un dels vins que elaborem al nostre territori amb una medalla d'or que acredita els nivells de qualitat dels nostres vins i esdevé un altaveu internacional per donar-los a conèixer", ha explicat.

'Cossetània Reserva 2015', personalitat i potència

El 'Cossetània Reserva 2015' és un vi amb personalitat, caràcter, potència i finesa. Aquest vi és el símbol dels orígens del vi al Penedès que al S. VI a.C va ser habitada per una tribu ibera anomenada Cossetans. Aquest vi és un homenatge a mil·lennis de tradició agrícola a la comarca del Penedès. Al nas, es caracteritza per una gran concentració de fruita molt madura en melmelada. Prunes negres, mores i figues seques. La complexitat aromàtica es va mostrant successivament apareixent una gran varietat de matisos ben conjugats. Aromes d'espècies variades, destacant el pebre negre, la nou moscada i la vainilla. Tot això deixant entrellucar unes excel·lents bótes de roure que aporten complexitat al conjunt aromàtic però sense tapar res i sense mostrar-se tal com la mateixa fusta, sinó amb l'efecte d'arrodoniment i conjunció d'aromes i sabors.

Castell d'Or, la unió de 16 cellers

Castell d'Or neix el 2006 de la unió de diversos cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Actualment el grup està format per un total de 16 cellers cooperatius, amb una història centenària, que aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l'estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

Font: Castell d'Or
Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya