Carregant web FCAC

Els cellers cooperatius triomfen al concurs Garnatxes del Món

Dels 79 vins catalans guardonats, 23 pertanyen a cooperatives agràries

24/05/2022

A principis de maig es va celebrar, a Olite (Navarra), la 10a edició de Garnatxes del Món. En el concurs, d’àmbit internacional, prop de 900 vins van ser avaluats per un panell de vuitanta experts de 12 nacionalitats diferents.

El vins catalans han rebut un total de 79 medalles, 23 de les quals van anar a parar als vins dels cellers cooperatius. Concretament, les cooperatives agràries han rebut 17 medalles d’or i 6 de plata. Els vins guardonats pertanyen a les DO Terra Alta (15), Montsant (4), Empordà (3) i Catalunya (1).

Aquests resultats consoliden, un cop més, la gran qualitat dels vins de les nostres cooperatives i posen en relleu la gran importància d’aquesta varietat de raïm, molt present en l’elaboració dels seus vins.

Si voleu tastar-los podeu consultar el Mapa Cooperatiu, on trobareu les cooperatives premiades i on comprar els seus vins.

MEDALLES D’OR

  • ‘Te Veig Bé’ 2021, rosat, DO Catalunya | Caterra
  • ‘Negre de Gerisena’ 2020, negre, DO Empordà | Celler Gerisena (Cooperativa de Garriguella)
  • Mabre’ 2021, blanc, DO Empordà | Empordàlia
  • Lasendal’ 2020, negre, DO Montsant | Celler de Capçanes
  • ‘Cabrida’ 2019, negre, DO Montsant | Celler de Capçanes
  • ‘L’Om Premium’ 2019, negre, DO Montsant | Celler Masroig
  • Tipicitat’ 2018, negre, DO Terra Alta | Celler Batea
  • ‘Manyol Selecció’ 2019, negre, DO Terra Alta | Viticultors Bateans
  • ‘L’Home Peix’ 2021, negre, DO Terra Alta | Agrícola Corbera
  • ‘La Sastreria’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Agrícola Sant Josep
  • ‘Clot d’Encís Ranci’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Agrícola Sant Josep
  • ‘Clot d’Encís Mistela Blanca’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Agrícola Sant Josep
  • Puresa Ranci Solera', blanc, DO Terra Alta | Cooperativa de Gandesa
  • ‘Somdinou Mistela Blanca’, blanc, DO Terra Alta | Cooperativa de Gandesa
  • ‘Vallmajor’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Celler Batea
  • ‘Primícia’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Celler Batea
  • ‘Manyol’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Viticultors Bateans

MEDALLES DE PLATA

  • ‘Ètim La Pausa’ 2021, rosat, DO Montsant | Cooperativa Falset Marçà
  • ‘Cap Problema’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Caterra
  • ‘Sinols Garnatxa’, rosat, DO Empordà | Empordàlia
  • ‘Llàgrimes de Tardor’ Grans Anyades Reserva 2018, negre, DO Terra Alta | Agrícola Sant Josep
  • ‘Somdinou’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Cooperativa de Gandesa
  • ‘Clot d’Encís’ 2021, blanc, DO Terra Alta | Agrícola Sant Josep
Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya