Carregant web FCAC

Empordàlia organitza "Fes-te el Most"

Veremar el raïm, aixafar-lo amb els peus i premsar-lo serà part de l’activitat que permetrà als participants viure durant un dia una verema tradicional

10/08/2022

Els dissabtes de setembre, el celler Empordàlia organitza “Fes-te el Most”, l’activitat enoturística per a tota la família més important del celler, ja que permet a tothom que ho desitgi viure una verema tradicional. Es tracta d’una activitat anual que la pandèmia va interrompre, així que enguany torna amb més ganes que mai per continuar fomentant la cultura del vi.

L’experiència permet viure, durant un dia, una verema, anar a les vinyes, tallar el raïm i posar-lo en caixes. Al tornar al celler, després de gaudir d’un esmorzar elaborat amb productes de la regió, tocarà aixafar el raïm amb els peus, premsar el most i, finalment, embotellar-lo.

Es tracta d’una activitat familiar molt especial i divertida que es realitza en grups d’un màxim de 50 persones per garantir la qualitat i que permet a les famílies introduir-se en el món del vi.

La pujada a les vinyes es fa en el Trenet de Roses, un vehicle original que fa rutes pel Cap de Creus i Roses, dissenyat per poder circular per camins de terra i que permet gaudir del paisatge empordanès.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l'Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creado un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s'elaboren al celler i l'Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l'Empordà.

El celler disposa de dus agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès; i compta també amb una botiga on-line.

FES-TE EL MOST

Dates dissabte 3, 10, 17 i 24 de setembre
Hora 9.30 h, el trenet arriba a les 10 h i marxa molt puntual cap a la vinya
Durada 3.30 h/4 h aproximadament
Lloc Celler d'Empordàlia a Vilajuïga
Preus 25 € adult, 12 € menor i gratuït per a menors de 8 anys
Reserves comunicacio@empordalia.com
L'activitat inclou el trasllat a les vinyes amb trenet, l’esmorzar i un obsequi sorpresa.

Font: Empordàlia
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya