La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha presentat l’oli d’oliva verge extra ‘Premium’ de collita primerenca 'Les Cabanes Taste of Earth'. La presentació, que s’ha realitzat mitjançant un dinar maridatge al restaurant l’Espurna de Lleida, ha comptat amb les intervencions de la directora general de la Cooperativa, Àngels Araque, del vicepresident Antonio Dalmau, i del membre del Consell Rector responsable de la secció de l’oli, Pere Guiu, en què han explicat les característiques de la campanya, de l’oli nou i les perspectives de futur.
A través d’aquest dinar maridatge els assistents han pogut descobrir aquest oli ‘Premium’ amb DOP Les Garrigues en tots els plats, sempre en cru, “per potenciar les seves propietats”, ha afirmat el xef de l’Espurna, Jesús Gimena.
Quant a la nova campanya, Araque ha explicat que tot i que es preveu un descens de la producció respecte a l’any anterior, el reg permetrà tirar-la endavant i s’espera un 70% de la producció mitjana. Com a projectes de futur de la cooperativa, ha destacat la implantació, l’any vinent, d'una nova línia d’envasat que permetrà augmentar els litres d’oli envasats per hora i obtenir més certificacions de qualitat per competir a escala mundial.
El procés d’elaboració d’aquest oli comença a mitjans d’octubre, quan l’oliva arbequina està en el seu punt òptim. El temps entre la collita i la molta és el mínim per tal de garantir la qualitat. Per obtenir l’oli, s’utilitzen només procediments mecànics que no alteren en cap moment les propietats organolèptiques de l’oliva, conservant en tot moment els aromes i els elements propis del fruit, sense cap manipulació ni cap procediment químic.
Aquest oli d’oliva verge extra ha estat premiat arreu del món per la seva qualitat, en diferents concursos d’Europa, EUA, Àsia i Orient Mitjà. En aquest últim any ha aconseguit sis reconeixement internacionals més, que es sumen als aconseguits els darrers anys. El guardó més recent ha estat la medalla d’or al Concurs Internacional d’Olis d’Oliva Verge Extra Olivinus 2022 de Mendoza (Argentina).
D’altra banda, s'ha anunciat la data de la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana a Juncosa, que tindrà lloc el pròxim diumenge 27 de novembre després de dos anys sense celebrar-se.
El celler Empordàlia celebra un Nadal solidari. No és la primera vegada que el celler empordanès col·labora amb entitats sense ànim de lucre i...
Viniscoop és el primer e-commerce especialitzat en vi social. És a dir, vi elaborat per cooperatives catalanes, sota un model d’economia social i...
La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...
Durant la celebració del Fòrum Gastronòmic 2022, l’'Ètim' Dolça Carinyena de la Cooperativa Falset Marçà ha rebut el premi a la millor...
Hort del Silenci és fruit de l'experiència i el compromís de la branca ecològica de la Cooperativa d'Artesa de Segre, ECO Artesa 2058, per oferir...
Fruits de Ponent ha presentat l’oli d’oliva verge extra de Selecció Especial 'KYLATT' 2022-2023, del Molí d’Alcanó. L’acte, que va...
Els Premis Vinari han distingit el 'Cabrida' 2020 del Celler de Capçanes com a Millor Vi Català 2022. Es tracta d’un vi de la DO Montsant,...
El Celler Cooperatiu d’Espolla ha guanyat els premis al Millor Vi Blanc de Catalunya i Millor Vi de Carinyena Blanca pel seu Vi de Postal 'La Creu'...
Som la veu de 193 cooperatives agroalimentàries catalanes
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h