Carregant web FCAC

La Cooperativa de Juncosa presenta l'oli d'oliva verge extra 'Les Cabanes Taste of Earth'

24/10/2022

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha presentat l’oli d’oliva verge extra ‘Premium’ de collita primerenca 'Les Cabanes Taste of Earth'La presentació, que s’ha realitzat mitjançant un dinar maridatge al restaurant l’Espurna de Lleida, ha comptat amb les intervencions de la directora general de la Cooperativa, Àngels Araque, del vicepresident Antonio Dalmau, i del membre del Consell Rector responsable de la secció de l’oli, Pere Guiu, en què han explicat les característiques de la campanya, de l’oli nou i les perspectives de futur.

A través d’aquest dinar maridatge els assistents han pogut descobrir aquest oli ‘Premium’ amb DOP Les Garrigues en tots els plats, sempre en cru, “per potenciar les seves propietats”, ha afirmat el xef de l’Espurna, Jesús Gimena. 

Quant a la nova campanya, Araque ha explicat que tot i que es preveu un descens de la producció respecte a l’any anterior, el reg permetrà tirar-la endavant i s’espera un 70% de la producció mitjana. Com a projectes de futur de la cooperativa, ha destacat la implantació, l’any vinent, d'una nova línia d’envasat que permetrà augmentar els litres d’oli envasats per hora i obtenir més certificacions de qualitat per competir a escala mundial. 

El procés d’elaboració d’aquest oli comença a mitjans d’octubre, quan l’oliva arbequina està en el seu punt òptim. El temps entre la collita i la molta és el mínim per tal de garantir la qualitat. Per obtenir l’oli, s’utilitzen només procediments mecànics que no alteren en cap moment les propietats organolèptiques de l’oliva, conservant en tot moment els aromes i els elements propis del fruit, sense cap manipulació ni cap procediment químic.

Aquest oli d’oliva verge extra ha estat premiat arreu del món per la seva qualitat, en diferents concursos d’Europa, EUA, Àsia i Orient Mitjà. En aquest últim any ha aconseguit sis reconeixement internacionals més, que es sumen als aconseguits els darrers anys. El guardó més recent ha estat la medalla d’or al Concurs Internacional d’Olis d’Oliva Verge Extra Olivinus 2022 de Mendoza (Argentina).

D’altra banda, s'ha anunciat la data de la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana a Juncosa, que tindrà lloc el pròxim diumenge 27 de novembre després de dos anys sense celebrar-se.

Font: Cooperativa de Juncosa
Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya