La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha presentat l’oli d’oliva verge extra ‘Premium’ de collita primerenca 'Les Cabanes Taste of Earth'. La presentació, que s’ha realitzat mitjançant un dinar maridatge al restaurant l’Espurna de Lleida, ha comptat amb les intervencions de la directora general de la Cooperativa, Àngels Araque, del vicepresident Antonio Dalmau, i del membre del Consell Rector responsable de la secció de l’oli, Pere Guiu, en què han explicat les característiques de la campanya, de l’oli nou i les perspectives de futur.
A través d’aquest dinar maridatge els assistents han pogut descobrir aquest oli ‘Premium’ amb DOP Les Garrigues en tots els plats, sempre en cru, “per potenciar les seves propietats”, ha afirmat el xef de l’Espurna, Jesús Gimena.
Quant a la nova campanya, Araque ha explicat que tot i que es preveu un descens de la producció respecte a l’any anterior, el reg permetrà tirar-la endavant i s’espera un 70% de la producció mitjana. Com a projectes de futur de la cooperativa, ha destacat la implantació, l’any vinent, d'una nova línia d’envasat que permetrà augmentar els litres d’oli envasats per hora i obtenir més certificacions de qualitat per competir a escala mundial.
El procés d’elaboració d’aquest oli comença a mitjans d’octubre, quan l’oliva arbequina està en el seu punt òptim. El temps entre la collita i la molta és el mínim per tal de garantir la qualitat. Per obtenir l’oli, s’utilitzen només procediments mecànics que no alteren en cap moment les propietats organolèptiques de l’oliva, conservant en tot moment els aromes i els elements propis del fruit, sense cap manipulació ni cap procediment químic.
Aquest oli d’oliva verge extra ha estat premiat arreu del món per la seva qualitat, en diferents concursos d’Europa, EUA, Àsia i Orient Mitjà. En aquest últim any ha aconseguit sis reconeixement internacionals més, que es sumen als aconseguits els darrers anys. El guardó més recent ha estat la medalla d’or al Concurs Internacional d’Olis d’Oliva Verge Extra Olivinus 2022 de Mendoza (Argentina).
D’altra banda, s'ha anunciat la data de la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana a Juncosa, que tindrà lloc el pròxim diumenge 27 de novembre després de dos anys sense celebrar-se.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h