Carregant web FCAC

'Faro de Buda', arròs amb gust d’història i tradició

05/12/2022

Arrossaires del Delta de l’Ebre ha creat una nova marca de proximitat que representa història i tradició, aquesta vegada en homenatge al mític far del delta de l'Ebre construït el 1864 i destruït el 1961 per un temporal marítim.

L’arròs 'Faro de Buda' té dues varietats d'arròs autòctones, bomba i rodó, que destaquen per la qualitat culinària i la gran capacitat d'absorció dels sabors. L’avalen més de cinc generacions d’arrossaires que garanteixen un cultiu tradicional, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

El bomba té un gra curt i consistent que no es passa i sempre queda solt. Per això és ideal per a paelles i tot tipus d’arrossos: caldosos, secs o al forn. A més, és molt apreciat pels xefs per la seva capacitat d’expandir-se durant la cocció -d’aquí el nom “bomba”- i també és ideal per als principiants, ja que no s’adhereix fàcilment al fons dels recipients de cocció. S’envasa en un saquet de tela reciclable per contribuir a un entorn més sostenible i ecològic.

Per la seva part, el rodó és un arròs tipus japònica i de sabor natural. És adequat per a arrossos caldosos o secs. S’envasa en una pràctica capsa de cartó que aposta per evitar els plàstics.

La cooperativa contribueix a la conservació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, aportant l’1% dels beneficis d’aquests arrossos i de tota la gamma 'Segadors del Delta' per a la protecció d’aquesta reserva natural.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
08.10.2024

Els vins de cooperativa premiats a totes les categories dels Premis Vinari

08/10/2024

Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...

16.08.2024

Mousse de paraguaià

16/08/2024

Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...

01.08.2024

Pastís de nectarines

01/08/2024

Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....

20.06.2024

Dos vins joves de cooperativa, Gran Or als Premis Vinari

20/06/2024

La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...

03.06.2024

Què és un vi blanc de negres?

03/06/2024

Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...

03.06.2024

20 propostes al nou Govern català

06/2024

Les setmanes prèvies a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va...

03.06.2024

Un nou impuls a les cooperatives

06/2024

Des de fa més de 20 anys, la intercooperació és un dels principals eixos de treball de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Una...

03.06.2024

Fer cava en temps de sequera

06/2024

La sequera persistent que patim a Catalunya, i en particular a la regió del Cava, ha plantejat desafiaments significatius per al sector...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya