Carregant web FCAC

Empordàlia proposa un abril ple d'activitats sostenibles i solidàries

Destaca una activitat familiar que consisteix en instal·lar les caixes niu del seu vi 'Passerell' per facilitar la nidificació d'ocells

29/03/2023
Vi negre 'Passerell' d'Empordàlia
Vi negre 'Passerell' d'Empordàlia

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a conèixer la cultura del vi i de l’oli, més enllà dels tradicionals tasts i maridatges, que es poden gaudir durant els caps de setmana de tot l’any.

Apropar-se a la natura, a través de propostes sostenibles, solidàries i per a tots els públics, és un dels objectius d’Empordàlia des de fa temps. Així, el proper dia 2 d'abril ha programat l'activitat "Fem el Passerell". Amb aquesta activitat es pretén donar una segona vida a les caixes d'un dels seus vins més apreciats: el 'Passerell'. L’activitat consisteix en instal·lar aquestes caixes niu per facilitar la nidificació dels ocells de mida petita, com són els passerells. El passerell és un ocell comú a Catalunya que es troba, sovint, a la zona del Paratge Natural de l'Albera, mesura uns 13 cm de llargària i pesa entre 15-20 g. Les seves poblacions pateixen una forta minva a causa d'algunes males pràctiques actuals, com ara l'ús de pesticides, la neteja de matollars i l'excessiva poda de bardisses. Amb aquesta activitat se’ls vol ajudar en el seu procés de nidificació i de protecció del seu entorn.

Sant Jordi, festivals i maridatges

Com cada any, per Sant Jordi, Empordàlia tornarà a col·laborar amb la Fundació Arrels, adquirint les roses fetes a mà als tallers de la fundació per persones que viuen o que han viscut al carrer. Empordàlia regalarà aquestes roses als seus clients el dia 23 d'abril a les agrobotigues de Pau i Vilajuïga, i una setmana abans en totes les comandes on-line. 

El 29 d'abril, dins del marc del Festival Vívid, el celler celebrarà la primavera amb un aperitiu de productes km0, maridats amb els seus vins, en un globus captiu desd'on es podrà gaudir de la floració de les vinyes a vista d'ocell.

El 30 d'abril, conjuntament amb els productors locals Emporarom, hi ha previst un tast maridat al Camp de les Aromes, a l'Escala, on els productors empordanesos presentaran les seves tapes cuinades amb receptes basades en les seves espècies i herbes aromàtiques, que es maridaran amb vins de la cooperativa.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’'Oli de Pau', elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
23.05.2024

Els cellers cooperatius guanyen 14 medalles al concurs internacional “Grenaches du Monde"

23/05/2024

La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un...

16.05.2024

La Vinícola de Nulles acull la 1a edició del Melodeep Festival

16/05/2024

La Vinícola de Nulles continua impulsant la diversitat de l’oferta enoturística del celler amb activitats pensades per a tota mena de públic....

14.05.2024

Nou etiquetatge dels vins 'Sinols' d’Empordàlia

14/05/2024

El celler Empordàlia ha renovat l’etiquetatge dels vins 'Sinols', els vins més importants del celler, amb l’objectiu i el desig de traslladar,...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya