Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a conèixer la cultura del vi i de l’oli, més enllà dels tradicionals tasts i maridatges, que es poden gaudir durant els caps de setmana de tot l’any.
Apropar-se a la natura, a través de propostes sostenibles, solidàries i per a tots els públics, és un dels objectius d’Empordàlia des de fa temps. Així, el proper dia 2 d'abril ha programat l'activitat "Fem el Passerell". Amb aquesta activitat es pretén donar una segona vida a les caixes d'un dels seus vins més apreciats: el 'Passerell'. L’activitat consisteix en instal·lar aquestes caixes niu per facilitar la nidificació dels ocells de mida petita, com són els passerells. El passerell és un ocell comú a Catalunya que es troba, sovint, a la zona del Paratge Natural de l'Albera, mesura uns 13 cm de llargària i pesa entre 15-20 g. Les seves poblacions pateixen una forta minva a causa d'algunes males pràctiques actuals, com ara l'ús de pesticides, la neteja de matollars i l'excessiva poda de bardisses. Amb aquesta activitat se’ls vol ajudar en el seu procés de nidificació i de protecció del seu entorn.
Sant Jordi, festivals i maridatges
Com cada any, per Sant Jordi, Empordàlia tornarà a col·laborar amb la Fundació Arrels, adquirint les roses fetes a mà als tallers de la fundació per persones que viuen o que han viscut al carrer. Empordàlia regalarà aquestes roses als seus clients el dia 23 d'abril a les agrobotigues de Pau i Vilajuïga, i una setmana abans en totes les comandes on-line.
El 29 d'abril, dins del marc del Festival Vívid, el celler celebrarà la primavera amb un aperitiu de productes km0, maridats amb els seus vins, en un globus captiu desd'on es podrà gaudir de la floració de les vinyes a vista d'ocell.
El 30 d'abril, conjuntament amb els productors locals Emporarom, hi ha previst un tast maridat al Camp de les Aromes, a l'Escala, on els productors empordanesos presentaran les seves tapes cuinades amb receptes basades en les seves espècies i herbes aromàtiques, que es maridaran amb vins de la cooperativa.
El celler Empordàlia
Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’'Oli de Pau', elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l’Empordà.
El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.
L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...
El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...
A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...
La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...
Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h