Carregant web FCAC

Covides presenta el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva

30/03/2023

El director comercial de Covides, Christophe Marquet, i la comunicadora de vins i caves, Meritxell Falgueras, han presentat el primer cava 'Duc de Foix' Brut Nature Gran Reserva de la cooperativa al Museu Marítim de Barcelona.

Aquest cava de guarda superior ha estat elaborat en vinyes pròpies adultes de més de 20 anys a les serralades prelitoral i litoral, estenent-se per l’àrea central penedesenca de la zona de Sant Sadurní d’Anoia, el Pla del Penedès i Avinyonet del Penedès.

Aquestes són les seves principals característiques:

  • Tipus de sol. Sòls de textura franc-argilosa de profunditat mitja-alta afavorint la retenció d’aigua.
     
  • Climatologia. De vinyes Influència clarament mediterrània amb pluviometries mitjanes anuals entorn als 500 mm.
     
  • Elaboració. Aquest cava de guarda superior va néixer a la collita 2017 amb la selecció d’unes petites parcel·les de les varietats típiques de la zona, sent el xarel·lo la majoritària. Desrapat dels raïms, utilització només del most flor obtingut, d’enfangat estàtic i fermentació del most a una temperatura de 15ºC. Segona fermentació i criança segons el mètode tradicional a les nostres caves de Sant Sadurní d’Anoia.
     
  • Nota de tast. Color groc pàl·lid amb reflexos daurats. Té una esplèndida efervescència, amb rosaris de finíssimes bombolles que formen una corona; aroma d’intensitat alta a torrats, fruites confitades i notes de fumats, en boca és estructurat, sedós amb un final sec i de llarga persistència.
     
  • Maridatge. Aquest cava té una personalitat pròpia i les seves característiques el fan molt gastronòmic, ideal amb carns i peixos guisats, formatges, foies, arrossos i fumats.
     
  • Cupatge. Domina clarament el xarel·lo, seguit del macabeu i la parellada. Anyada excepcional 2017.

Es recomana servir en copa transparent tipus tulipa, de vidre fi i boca ampla a una temperatura d’entre 6 a 8 ºC.

D’aquest cava prèmium només se n’elaborarà una edició limitada d’unes 3.500 ampolles. El podreu trobar a les botigues físiques de Covides i pròximament a la botiga on-line.

Font: Covides
Altres notícies
05.06.2023

Camins Km0 a l'Alt Camp

06/2023

Des de l’Alt Camp es proposen visites i experiències turístiques amb productes de proximitat i en un entorn de paisatge mediterrani, agrícola i...

05.06.2023

Ca Lázaro, la casa rural de l'Antònia

06/2023

Ca Lázaro és una casa de turisme rural construïda al segle XIX, d’arquitectura tradicional i amb capacitat per a cinc persones. Situada al...

05.06.2023

Espagueti amb salsa de ‘Petit Neu del Cadí’

06/2023

"Som l’Anna i el Jordi, aficionats a la cuina casolana elaborada amb producte de proximitat. Ens agrada voltar per descobrir els productes de la...

05.04.2023

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

05/04/2023

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del...

29.03.2023

Batea, petjades del passat i del present

03/2023

Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...

29.03.2023

Empordàlia proposa un abril ple d'activitats sostenibles i solidàries

29/03/2023

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a...

27.03.2023

Castell d'Or presenta nous formats i packaging

27/03/2023

Castell d’Or presenta nous formats i packaging pels seus productes. En particular, el seu cava ja està disponible en versió Magnum (1,5 litres)...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya