El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del vi. El Celler Empordàlia ha rebut el Premi a la Millor Activitat Enoturística Solidària, amb un maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda, en la qual es van presentar més de 15 formatges, maridats amb els vins d'Empordàlia. L’activitat va tenir lloc al gener i va anar a càrrec d’Empordàlia i de l'expert en formatges Toni Gerez, cap de sala del restaurant Castell de Peralada, que ha estat el primer cap de sala distingit com a tal per la Guia Michelin.
La recaptació íntegra de l’activitat, 1.550 €, va anar en benefici de We Love Uganda, associació sense ànim de lucre que lluita contra les desigualtats i treballa per l'educació dels infants a Uganda.
Premis Vinari d’Enoturisme
Els Premis Vinari d’Enoturisme van néixer fa dos anys amb l’objectiu de reconèixer aquells projectes, experiències o activitats que promouen i prestigien el turisme del vi a Catalunya. Durant uns mesos, empreses, entitats o promotors de l’enoturisme presenten candidatures, que, posteriorment, un jurat professional avalua, per determinar els guanyadors de les diverses categories, que, a més de la Millor Activitat Enoturística Solidària, que ha rebut Empordàlia, reconeix la Millor Activitat Enoturística en l’àmbit del medi ambient i sostenibilitat, l’activitat Enoturística més Innovadora, la Millor Experiència Enoturística en els àmbits Cultural, Social i Esportiu , el Premi Vinari a la Millor Experiència Enogastronòmica, el Millor Allotjament Enoturístic, la Millor Visita Enoturística i experiència de tast de vins, i el Gran Premi a la Millor Activitat d’Enoturisme Català.
El celler Empordàlia
Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l’Empordà.
El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h