Carregant web FCAC

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

El celler Empordàlia rep el Premi a la Millor Activitat Enoturística Solidària, gràcies al maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda

05/04/2023
Fotografia de família amb Josep Blanch, president de la Cooperativa Empordàlia, i la resta de guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023
Fotografia de família amb Josep Blanch, president de la Cooperativa Empordàlia, i la resta de guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023 © Jordi Play / Vadevi

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del vi. El Celler Empordàlia ha rebut el Premi a la Millor Activitat Enoturística Solidària, amb un maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda,  en la qual es van presentar més de 15 formatges, maridats amb els vins d'Empordàlia. L’activitat va tenir lloc al gener i va anar a càrrec d’Empordàlia i de l'expert en formatges Toni Gerez, cap de sala del restaurant Castell de Peralada, que ha estat el primer cap de sala distingit com a tal per la Guia Michelin.

La recaptació íntegra de l’activitat, 1.550 €, va anar en benefici de We Love Uganda, associació sense ànim de lucre que lluita contra les desigualtats i treballa per l'educació dels infants a Uganda.

Premis Vinari d’Enoturisme 

Els Premis Vinari d’Enoturisme van néixer fa dos anys amb l’objectiu de reconèixer aquells projectes, experiències o activitats que promouen i prestigien el turisme del vi a Catalunya. Durant uns mesos, empreses, entitats o promotors de l’enoturisme presenten candidatures, que, posteriorment, un jurat professional avalua, per determinar els guanyadors de les diverses categories, que, a més de la Millor Activitat Enoturística Solidària, que ha rebut Empordàlia, reconeix la Millor Activitat Enoturística en l’àmbit del medi ambient i sostenibilitat, l’activitat Enoturística més Innovadora, la Millor Experiència Enoturística en els àmbits Cultural, Social i Esportiu , el Premi Vinari a la Millor Experiència Enogastronòmica, el Millor Allotjament Enoturístic, la Millor Visita Enoturística i experiència de tast de vins, i el Gran Premi a la Millor Activitat d’Enoturisme Català.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya