Carregant web FCAC

Empordàlia guardonat als Premis Vinari

El celler Empordàlia rep el Premi a la Millor Activitat Enoturística Solidària, gràcies al maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda

05/04/2023
Fotografia de família amb Josep Blanch, president de la Cooperativa Empordàlia, i la resta de guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023
Fotografia de família amb Josep Blanch, president de la Cooperativa Empordàlia, i la resta de guanyadors dels Premis Vinari d'Enoturisme 2023 © Jordi Play / Vadevi

El passat 31 de març es van lliurar els Premis Vinari als projectes, activitats i experiències que destaquen en el panorama actual del turisme del vi. El Celler Empordàlia ha rebut el Premi a la Millor Activitat Enoturística Solidària, amb un maridatge de vins i formatges solidari en benefici de We Love Uganda,  en la qual es van presentar més de 15 formatges, maridats amb els vins d'Empordàlia. L’activitat va tenir lloc al gener i va anar a càrrec d’Empordàlia i de l'expert en formatges Toni Gerez, cap de sala del restaurant Castell de Peralada, que ha estat el primer cap de sala distingit com a tal per la Guia Michelin.

La recaptació íntegra de l’activitat, 1.550 €, va anar en benefici de We Love Uganda, associació sense ànim de lucre que lluita contra les desigualtats i treballa per l'educació dels infants a Uganda.

Premis Vinari d’Enoturisme 

Els Premis Vinari d’Enoturisme van néixer fa dos anys amb l’objectiu de reconèixer aquells projectes, experiències o activitats que promouen i prestigien el turisme del vi a Catalunya. Durant uns mesos, empreses, entitats o promotors de l’enoturisme presenten candidatures, que, posteriorment, un jurat professional avalua, per determinar els guanyadors de les diverses categories, que, a més de la Millor Activitat Enoturística Solidària, que ha rebut Empordàlia, reconeix la Millor Activitat Enoturística en l’àmbit del medi ambient i sostenibilitat, l’activitat Enoturística més Innovadora, la Millor Experiència Enoturística en els àmbits Cultural, Social i Esportiu , el Premi Vinari a la Millor Experiència Enogastronòmica, el Millor Allotjament Enoturístic, la Millor Visita Enoturística i experiència de tast de vins, i el Gran Premi a la Millor Activitat d’Enoturisme Català.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen  el caràcter de l’Empordà. 

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.

Font: Empordàlia
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya