"Som l’Anna i el Jordi, aficionats a la cuina casolana elaborada amb producte de proximitat. Ens agrada voltar per descobrir els productes de la nostra terra. Gaudim coneixent els petits productors, les cooperatives agrícoles i els cellers de casa nostra. Ho expliquem al nostre blog, Retalls de Cuina, on compartim receptes, activitats i altres curiositats relacionades amb la gastronomia de proximitat. Ens trobareu també a Instagram i Twitter."
La recepta que us portem avui està elaborada amb el formatge ‘Petit Neu del Cadí’, de la cooperativa lleidatana Cadí de La Seu d’Urgell. Es tracta d’un formatge madurat de pasta tova i pell florida elaborat amb llet de vaca. És ideal per fer fondues i raclettes i també per elaborar altres receptes, com aquesta deliciosa salsa, perfecta per acompanyar plats de pasta, verdures i carns blanques.
Ingredients per a dues persones
Posem un bon raig d'oli en una paella i hi posem el gra d'all ben picat. Quan comenci a agafar color, afegim la ceba tendra o els calçots tallats ben petits. Ho cuinem a foc suau fins que estigui tendre; aleshores incorporem el rajolí de vermut blanc i deixem que evapori un parell de minuts. A continuació, afegim a la paella la nata líquida i el formatge ‘Petit Neu del Cadí’ tallat en bocins menuts. Remenem fins que el formatge es fongui. Retirem la paella del foc, salpebrem i reservem.
Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant.
Colem els espagueti però abans reservem una mica de l'aigua de la cocció per afegir-la a la salsa si ens queda molt espessa. Mesclem els espagueti amb la salsa i unes quantes nous picades. Ho servim immediatament.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h