Carregant web FCAC

Espectacular maridatge per menjar-se el Nadal amb cava

12/12/2023

Amb l’arribada de Nadal, un dels grans plaers és retrobar-se al voltant d’una taula i compartir moments especials amb els nostres éssers estimats. Aquesta temporada festiva ens convida a gaudir de la companyia al voltant d’una taula, creant records que perduraran més enllà de les festes.

El restaurant Portal 22 de Valls ens sedueix amb una proposta gastronòmica innovadora que es caracteritza per sabors frescos i mediterranis, impregnats d’influències orientals. La seva cuina, essencialment mediterrània, es converteix en una fusió harmoniosa que captura textures i aromes de productes de proximitat elaborats amb creativitat i estil.

I el cava és un producte versàtil, que per la seva acidesa i frescor, combinarà a la perfecció amb les diferents propostes, sempre buscant aquell que acompanyi i realci cada plat. Des de Castell d’Or, us fem una proposta de maridatge:

Cheesecake amb gelat de dolç de llet i pinya – Cava Brut Castell d’Or

Cheesecake amb gelat de dolç de llet i pinya amb Cava Brut Castell d’Or. Per posar el punt final a una proposta gastronòmica original, optem per un Cava Castell d’Or Brut, ideal per acompanyar aquest plat i completar aquesta experiència culinària amb notes cítriques i refrescants que es fusionen a la perfecció amb la cremositat de la tarta i la dolçor del gelat de dolç de llet i pinya. Les seves bombolles netegen el paladar, preparant-lo per a cada nova mossegada i realçant l’exquisidesa d’aquestes postres. Un maridatge que eleva els sentits i culmina la degustació amb elegància i frescor.

Llamàntol amb wok de verdures i llagostins – Cava Castell d’Or Brut Reserva Imperial 

Aquest maridatge ofereix una experiència culinària exquisida i equilibrada. El llamàntol, amb la seva delicadesa i sabor marí, es fusiona amb les textures i aromes crocants d’un wok de verdures fresques i llagostins. L’equilibri perfecte entre el toc salat del marisc i la diversitat de sabors vegetals es complementa amb el Cava Castell d’Or Brut Reserva Imperial seductor i elegant. Aquest Cava que pertany a la categoria de Cava de Guarda Superior, i passa més de 24 mesos a l’ampolla adquirint una delicisiosa complexitat aromàtica.

Bikini de Cua de Bou amb Kimchi – Cava Castell d’Or Brut Orgànic

El maridatge del Bikini de Cua de Bou amb salsa kimchi amb cava ens presenta un deliciós contrast. La salsa kimchi és emblemàtica de la cuina coreana i té un punt picant que contrasta a la perfecció amb el Cava Brut Orgànic de Castell d’Or, un cava elaborat de manera ecològica i que compta amb més de 14 mesos de criança.  Les bombolles refrescants del cava equilibren el picant del kimchi, creant un contrast harmònic que ressalta la complexitat dels sabors d’aquest plat.

Cheesecake amb gelat de dolç de llet i pinya – Cava Brut Castell d’Or

Cheesecake amb gelat de dolç de llet i pinya amb Cava Brut Castell d’Or. Per posar el punt final a una proposta gastronòmica original, optem per un Cava Castell d’Or Brut, ideal per acompanyar aquest plat i completar aquesta experiència culinària amb notes cítriques i refrescants que es fusionen a la perfecció amb la cremositat de la tarta i la dolçor del gelat de dolç de llet i pinya. Les seves bombolles netegen el paladar, preparant-lo per a cada nova mossegada i realçant l’exquisidesa d’aquestes postres. Un maridatge que eleva els sentits i culmina la degustació amb elegància i frescor.

Convidem a tots els amants de la gastronomia a explorar l’experiència única de maridar tot un àpat amb cava. Des de l’inici fins al final del menú, cada plat pot ser gaudit amb diverses varietats de cava, ampliant els horitzons dels sabors i brindant una deliciosa experiència gastronòmica.

Font: Castell d'Or
Altres notícies
20.06.2024

Dos vins joves de cooperativa, Gran Or als Premis Vinari

20/06/2024

La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...

03.06.2024

Què és un vi blanc de negres?

03/06/2024

Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...

03.06.2024

Tasta Empordàlia a alta mar

06/2024

Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...

03.06.2024

Arròs amb fruits secs

06/2024

Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys. Des de ben...

03.06.2024

Alicia Figueras, informàtica i viticultora a l'explotació familiar

06/2024

“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al...

23.05.2024

Els cellers cooperatius guanyen 14 medalles al concurs internacional “Grenaches du Monde"

23/05/2024

La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un...

16.05.2024

La Vinícola de Nulles acull la 1a edició del Melodeep Festival

16/05/2024

La Vinícola de Nulles continua impulsant la diversitat de l’oferta enoturística del celler amb activitats pensades per a tota mena de públic....

14.05.2024

Nou etiquetatge dels vins 'Sinols' d’Empordàlia

14/05/2024

El celler Empordàlia ha renovat l’etiquetatge dels vins 'Sinols', els vins més importants del celler, amb l’objectiu i el desig de traslladar,...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya