La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un centenar d’especialistes internacionals, va ser l’encarregat de seleccionar els millors vins del món elaborats amb aquesta varietat, ja siguin purs o amb cupatge.
Amb aquest prestigiós concurs es pretén posar en valor els productors i les regions que elaboren vins de garnatxa, ja siguin negres, rosats, blancs, dolços, escumosos, etc. Amb 163.000 hectàrees de vinya, la garnatxa es la setena varietat de raïm més plantada del món. De fet, és la varietat emblemàtica dels països mediterranis, principalment de l’Estat espanyol i França, que junts sumen gairebé el 90% de la superfície mundial plantada.
Per això, Catalunya és terra de garnatxes. Elaborats amb aquesta varietat, podem trobar vins emblemàtics i de gran qualitat, molts d’ells elaborats pels cellers cooperatius. Una bona mostra són els 14 reconeixements que han obtingut en aquest recent concurs internacional de garnatxes.
Si encara no els has tastat, et convidem a fer-ho!
DOBLE MEDALLA D'OR
MEDALLA D’OR
MEDALLA DE PLATA
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h