La capital francesa va acollir la 12a edició del concurs Garnatxes del Món, dedicat a la varietat de raïm garnatxa. El jurat, format per un centenar d’especialistes internacionals, va ser l’encarregat de seleccionar els millors vins del món elaborats amb aquesta varietat, ja siguin purs o amb cupatge.
Amb aquest prestigiós concurs es pretén posar en valor els productors i les regions que elaboren vins de garnatxa, ja siguin negres, rosats, blancs, dolços, escumosos, etc. Amb 163.000 hectàrees de vinya, la garnatxa es la setena varietat de raïm més plantada del món. De fet, és la varietat emblemàtica dels països mediterranis, principalment de l’Estat espanyol i França, que junts sumen gairebé el 90% de la superfície mundial plantada.
Per això, Catalunya és terra de garnatxes. Elaborats amb aquesta varietat, podem trobar vins emblemàtics i de gran qualitat, molts d’ells elaborats pels cellers cooperatius. Una bona mostra són els 14 reconeixements que han obtingut en aquest recent concurs internacional de garnatxes.
Si encara no els has tastat, et convidem a fer-ho!
DOBLE MEDALLA D'OR
MEDALLA D’OR
MEDALLA DE PLATA
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h