Carregant web FCAC

Als fogons amb... NO TOT SÓN POSTRES

Bombons de xocolata i ametlla

12/11/2024
Bombons de xocolata i ametlla
Bombons de xocolata i ametlla © No tot són postres
Bombons de xocolata i ametlla
Bombons de xocolata i ametlla © No tot són postres

Sóc la Glòria Mohedano, ganxeta de naixement i des de fa uns anys compagino el Baix Camp amb la Cerdanya, tant a la vida com a la cuina.

De sempre m’ha agradat cuinar, de ben joveneta la meva dèria eren els cocs i les magdalenes. De mica en mica el meu receptari s’ha anat ampliant a tot tipus de plats, sempre intentant que els ingredients siguin de temporada i Km0, tant del Baix Camp com de la Cerdanya.

La cuina de sempre, els plats de xup-xup i fer rebost em caracteritzen, encara que també m’agrada experimentar noves tècniques i descobrir nous gustos.

Des de 2018 administro el meu propi blog de cuina i al 2021 vaig escriure el llibre La Cuina de Maria Poch Constantí, amb Gisela Alcón i fotografies de Mateu Salvat.

RECEPTA

Ingredients per a 20 bombons

Elaboració

Desfem la xocolata blanca al bany maria i la posem en un bol amb una cullerada d’oli d’oliva. Untem el motlle amb l’ajuda d’un pinzell de silicona.

Mentrestant desfem la xocolata negra i tallem, damunt una fusta, amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat, les ametlles.

Una vegada tenim la xocolata desfeta, hi anem afegint a poc a poc l’oli d’oliva, remenant bé perquè quedi ben integrat. Si veiem que ja no n’accepta més, ens aturem.

Posem la xocolata en una mànega pastissera i omplim els motlles fins la meitat, al damunt hi posem ametlla picada i ho acabem amb xocolata.

Donem uns copets suaus al motlle damunt el taulell de cuina perquè no hi quedi cap bombolla d’aire i ho posem a la nevera a refredar.

En un parell d’hores els podem desemmotllar i ja els tenim a punt per portar a taula!

NO TOT SÓN POSTRES Instagram | Blog

Font: No tot són postres
Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

11.06.2025

Recursos cabdals per al sector agrari

06/2025

Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya