Carregant web FCAC

La Festa del Vi Novell català torna a Barcelona

La padrina del vi novell 2024, la periodista gastronòmica, Carme Gasull, serà l'encarregada d'obrir l'acte fent l'espinjolament de la bota

25/11/2024
Cooperativa Vinícola de Sarral a la Festa del Vi Novell 2023
Cooperativa Vinícola de Sarral a la Festa del Vi Novell 2023 © Col·lectiu de Cellers Elaboradors de Vi Novell

Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat excel·lent per tastar els primers vins de l’anyada 2024 que hi arriben de la mà de vuit elaboradors de tota la geografia catalana. La Festa del Vi Novell de Barcelona arribarà enguany a la seva vuitena edició i és possible gràcies al treball conjunt entre el Col·lectiu de Cellers Elaboradors de Vi Novell i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

La Festa del Vi Novell de Barcelona començarà a les 11.30 h del matí amb una representació teatral sobre el costum de penjar la branca de pi quan un celler tenia vi novell. Seguidament es farà l’espinjolament de la bota per part de la padrina del vi novell 2024, la periodista gastronòmica Carme Gasull. A les 4 de la tarda serà el torn d’un joc de preguntes i respostes sobre el vi novell.

L’entrada a la festa és lliure i allà mateix es podran comprar els tiquets per a les degustacions, amb un preu de 2 € una degustació i 12 € el pack de 7 degustacions que, a més, inclou un val de 2 € de descompte per la compra d’una ampolla de vi. Per les copes caldrà deixar un dipòsit de 3 € que es poden recuperar quan es torna la copa.

Els cellers que enguany participaran a la festa són Carles Andreu, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; els cellers Masroig i Ronadelles, de la DO Montsant; Maset, de la DO Penedès; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta. A més, també hi seran presents els cellers Jaume de Puntiró i 7103 Petit Celler de Mallorca. Per acompanyar el vi novell, a la festa hi hauran productes gastronòmics de la Formatgeria Sant Gil d’Albió, la Formatgeria Betara i els Embotits de Bosch i Casals.

Sobre el vi novell

La iniciativa del vi novell neix de la proposta que l’any 2017 un grup de cellers sensibles a la tradició del vi novell van fer a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) per promocionar els vins amb Denominació d’Origen que s’elaboren i comercialitzen arreu del territori fent ús del terme tradicional ‘novell’.

Els principals factors que caracteritzen el vi novell són la temporalitat i la producció limitada. El vi novell s’enceta per Sant Martí (11 de novembre) i el seu consum dura fins que comencen a sortir els primers vins joves dels cellers. I és que el vi novell és un vi més que jove. Només s’embotella a l’inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda el gust del raïm i que és ideal per acompanyar tota mena d’àpats, especialment aquells elaborats a base d’altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc.

Font: Col·lectiu de Cellers Elaboradors de Vi Novell
Altres notícies
19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

10.06.2025

Els olis d’oliva de cooperatives catalanes reben 6 medalles al concurs internacional London IOOC

10/06/2025

Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...

28.05.2025

Castell d’Or renova la imatge dels vins 'Templer' evocant elegància i història

28/05/2025

Castell d’Or presenta el restyling dels seus vins de la DO Montsant: els Templers. Es tracta d’una renovació estètica d’una de les marques...

11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya