El celler Empordàlia consolida la seva posició com a referent en la protecció i preservació del medi ambient; així com pel que fa al desenvolupament local i la valorització del territori de l’Empordà, combinant tradició i innovació amb una ferma aposta per la sostenibilitat. Aquest compromís queda demostrat amb el segell Biosphere, el reconeixement Cuidem Roses i la certificació CETS Cap de Creus, que converteix Empordàlia en el primer celler que ha signat aquesta certificació.
La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC que té com a objectiu global promoure el desenvolupament del turisme en clau de sostenibilitat als espais naturals protegits d'Europa.
El Parc Natural del Cap de Creus es va unir a aquesta iniciativa el desembre de 2020, reafirmant el seu compromís amb la sostenibilitat i assegurant que segueix els criteris establerts per EUROPARC. Aquesta adhesió també implica col·laborar amb les empreses i agències de viatges que operen a la zona, per garantir que també segueixin aquests principis. Així, es busca que totes les activitats turístiques al Parc es desenvolupin de manera responsable, respectant el medi ambient i protegint el patrimoni natural, mentre es fomenta un turisme conscient i respectuós.
El celler aposta pel lema "Arrelats a la Terra" i treballa per un futur sostenible amb cada vegada més hectàrees d'agricultura ecològica
Amb el lema "Arrelats a la Terra", Empordàlia recorda que, darrere de cada ampolla de vi o d’oli, hi ha la història de famílies que, des de fa generacions, treballen aquestes terres amb respecte i dedicació, cooperant per crear i oferir productes de qualitat. Són petits agricultors de l’Empordà, que treballen per preservar el caràcter i la riquesa del territori, reflectint la passió i el respecte per les arrels empordaneses.
Un futur ecològic i sostenible
Amb la vista posada en les necessitats actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures per cobrir-ne les seves, el celler treballa amb un projecte de futur per augmentar les seves hectàrees d'agricultura ecològica. Actualment, compta amb 60 hectàrees de vinya ecològica (aproximadament, una tercera part del total de les terres), d’on surten els vins ecològics que satisfan les demandes dels seus consumidors conscients i respectuosos amb el medi ambient.
A més del compromís ambiental, Empordàlia impulsa l'economia local a través de les seves agrobotigues, que donen suport a petits productors i marques amb causa social. Aquest model reforça la relació entre tradició, qualitat i proximitat, elements essencials en la seva identitat.
El celler Empordàlia
Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l’Empordà.
El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h