Carregant web FCAC

El periodista Ramon Francàs apadrina la presentació del Vi Novell al Celler el Masroig

Diumenge 16 de novembre se celebrarà l’arribada del primer vi de l’any, un cupatge de garnatxa, ull de llebre i syrah, amb una festa popular entre veïns, amics i professionals del sector

14/11/2014

Coincidint amb la festa, s’estrenarà la sala de bótes on envelleixen els vins del celler, que ha estat ampliada recentment

El Celler el Masroig celebrarà el proper diumenge 16 de novembre la presentació del Vi Novell 2014 amb la tradicional festa popular al municipi, que apadrinarà el periodista especialitzat en el món del vi, Ramon Francàs. Francàs donarà la benvinguda al Vi Novell del Masroig pronunciant el pregó com és protocol·lari i seguidament espinjolant la bóta per iniciar el tast i la festa.

El Celler el Masroig vol compartir un any més –i ja en van cinc- amb convilatans, amics i professionals del sector el primer vi de la verema, un cupatge de garnatxa (65%), ull de llebre (30%) i syrah (5%), després de la presentació que va tenir lloc a Barcelona amb Sidonie de padrins. El Vi Novell 2014 presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, en què hi apareix ràpidament la fruita vermella. Té un final amable i llarg, gràcies a la suavitat del taní. El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm. El cupatge d’aquesta edició representa una doble vida, perquè es troba a mig camí entre els bancals del Masroig que l’han vist néixer i el Celler que l’ha vist créixer.

L’acte de presentació del Vi Novell 214 del Masroig començarà el proper diumenge, a partir de les 11.30h. El Celler el Masroig ha confiat al periodista vilanoví Ramon Francàs – col·laborador de La Vanguardia i autor del bloc www.vi-franc.com- la presentació del Vi Novell 2014 donada la seva estreta relació amb el món del vi, els seus amplis coneixements i l’estima que ha demostrat sempre envers els projectes de la DO Montsant. Francàs donarà l’inici a la festa del Vi Novell amb el pregó primer i l’espinjolada després, i tot seguit tots els assistents podran degustar el Vi Novell que s’acompanyarà d’un aperitiu.

L’acte es desenvoluparà a la nova sala de bótes del Celler el Masroig, on envelleix el vi, que ha estat ampliada recentment. La jornada festiva del Vi Novell serà el primer esdeveniment que acollirà l’espai i esdevindrà una jornada de portes obertes.

Propostes culturals vàries

Coincidint amb la presentació del Vi Novell 2014, el Celler El Masroig ha programat diferents activitats culturals paral·leles perquè els assistents puguin gaudir d’una jornada lúdica complerta:

  • Exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” de l’Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora d’Estudis de Parla Catalana i la Fundació Món Rural. Inauguració a les 12h a càrrec de l’escriptor i activista en defensa de la llengua catalana, Josep Santesmasses i Ollé. Espai: Antics Trulls
  • Exposició “Poesia i vi” del Centre Quim Soler. Espai: Sala de tastos del Celler.
  • Exhibició de vespes i lambrettes del Vespa Club de Reus.

Música en directe amb el grup de jazz-swing String Affair Trio, compost de violí, guitarra i contrabaix.

El ram, símbol del Vi Novell 2014

El Celler el Masroig ha volgut simbolitzar el cinquè aniversari del Vi Novell amb un canvi de discurs recuperant la cultura ancestral del vi que simbolitza la dita “Si hi ha Ram hi ha Mam i si és de Pi, és bon Vi”. Una tradició que ve de lluny, doncs ja en època romana s’emprava la branca per anunciar la casa on era possible el consum del vi. Aleshores pocs ciutadans eren capaços de llegir i aquest era un símbol clarament identificador. Amb la celebració de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari vitivinícola de tardor i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, celebrant alhora les tradicions i recordant que el Vi Novell “anuncia la nova collita, generosa i golosa, que no ens l’acabarem i recorda que la vida és per gaudir-la tant com puguem”.

Aquest any, l’etiqueta parla d’un vi amb color, innovador i tradicional. Com cada any, l’estudi Atipus ha estat l’encarregat de presentar un disseny nou i en aquesta edició ha aparcat el porc per homenatjar el ram de pi, que pren el relleu de la figura però també els ideals. L’etiqueta d’Atipus vol explicar la reinvenció del consum de vi per acompanyar tots els plats que se serveixen amb l’arribada del fred, el que demostra la versatilitat del cupatge del Vi Novell del Masroig.

— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...

 

Més informació

visites@cellermasroig.com
www.cellermasroig.com
www.facebook.com/cellermasroig

Twitter: @CellerMasroig

Festa del Vi Novell 2014 al Celler el Masroig
Diumenge, 16 de novembre, 12h, Celler El Masroig (Priorat)

Organitza: Celler el Masroig
www.cellermasroig.com
www.vinovell.cat

Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

10.06.2025

Els olis d’oliva de cooperatives catalanes reben 6 medalles al concurs internacional London IOOC

10/06/2025

Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya