Carregant web FCAC

El xef Oriol Castro fa un ‘show cooking’ amb la Gamba de Tarragona a la Vinícola de Nulles

L’acció, organitzada per Tarragona Gastronòmica, és el pas previ a la celebració de les I Jornades de la Gamba de Tarragona que se celebraran del 13 al 29 de març

17/02/2015

La Vinícola de Nulles ha acollit aquest dilluns una acció gastronòmica al voltant de la Gamba de Tarragona, com a pas previ a la celebració de les primeres jornades d’aquest apreciat crustaci, que es faran del 13 al 29 de març, sota el paraigües del Patronat Municipal de Turisme i Tarragona Gastronòmica. La regidora de Turisme, Patrícia Anton, ha destacat “la necessitat de reivindicar la Gamba de Tarragona com un producte d’una extraordinària qualitat”. Després d’haver celebrat jornades del romesco, del peix blau de Tarragona i dels arrossos “era de justícia dedicar-ne unes a la Gamba de Tarragona”, ha afegit Anton.

El xef Oriol Castro, conegut per haver estat la mà dreta de Ferran Adrià a la cuina d'El Bulli des de 1997, ha fet un show cooking de la cuina de la gamba. Castro, que actualment és copropietari de dos restaurants, el Compartir (a Cadaqués) i el Disfrutar (a Barcelona), ha preparat, entre d’altres plats, una gamba bullida al natural Tai, una gamba unilateral amb fricandó, un Shabu-Shabu de gambes amb amanida d'algues i un carpaccio de gamba. Després de la demostració de cuina, s’ha fet un tast de Gamba de Tarragona, gentilesa de la Confraria de Pescadors, que s’ha maridat amb vins i caves Adernats, de la Vinícola de Nulles.

L’acció gastronòmica amb la Gamba de Tarragona s’emmarca en el projecte de treballar la vessant enoturística de Tarragona per a grups de turisme de negocis i de vacances, alhora que es potencien els productes de proximitat amb una gran qualitat gastronòmica.

En aquest sentit, la Gamba de Tarragona és apreciada arreu com una de les gambes més saboroses que hi ha al mercat, a més de ser un aliment sa, baix en greixos i amb un alt contingut en iode, i d’aquí la creació de la marca de prestigi. Aquest crustaci, de gran qualitat, és molt cotitzat als mercats, es pot trobar a les cartes dels millors restaurants, i es ven a Barcelona, Madrid, València o el País Basc, entre molts altres llocs.

Prèviament al show cooking d’Oriol Castro, Francesc Boronat, de la Vinícola de Nulles, ha fet una visita guiada pel celler modernista, una de les anomenades Catedrals del vi, obra de l’arquitecte vallenc César Martinell.

La presentació de les I Jornades de la Gamba de Tarragona es farà el dijous 5 de març a l’Espai Turisme.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya