Carregant web FCAC

Els germans Falguera Massot guanyadors del 1r Concurs de Panís de Catalunya

La Cooperativa Agrària de Miralcamp augmenta un 7,5% la producció de panís i millora un 5% la rendibilitat de les finques, arran del concurs

10/03/2015
Guanyadors del I Concurs de Panís de Catalunya
Guanyadors del I Concurs de Panís de Catalunya © Cooperativa Agrària de Miralcamp
Guanyadors del I Concurs de Panís de Catalunya
Guanyadors del I Concurs de Panís de Catalunya © Cooperativa Agrària de Miralcamp

La Cooperativa Agrària de Miralcamp ha lliurat els premis de la primera edició del Concurs de Producció de Panís. Els germans Falguera Massot són els guanyadors en les dues categories d’una competició única a Catalunya, inspirada en els premis de la National Corn Growers Association dels Estats Units.

En total, s’han presentat al certamen 76 productors socis de la cooperativa, 32 en la categoria de finques amb una extensió superior a les 2 hectàrees i 44 en la categoria de parcel·les de menys de 2 hectàrees.

En la categoria de finques de més dimensió, el guanyador és Albert Falguera Massot, de Miralcamp, que ha aconseguit un rendiment de 17.030,73 quilos de panís sec (14º) per hectàrea. En la categoria de menys de 2 hectàrees, el primer premi és per a Ramon Falguera Massot, també de Miralcamp, amb un rendiment de 17.850,55 quilos de panís sec (14º) per hectàrea.

El gerent de la cooperativa, Santi Vergé, afirma que “estem molt satisfets per la implicació dels socis participant en el concurs i perquè enguany hem produït més i millor. Teníem l’objectiu de millorar la rendibilitat augmentant la producció, i hem aconseguit incrementar el rendiment mitjà de les finques entre un 4 i un 5%”.

Fruit del concurs, la Cooperativa Agrària de Miralcamp ha entrat 31.200 tones de panís sec aquesta campanya, un 7,5% més que la temporada passada, quan els socis en van produir 29.000 tones. Aquesta cooperativa aglutina més de 500 productors de cereals de la comarca del Pla d’Urgell.

Altres notícies

L’Avellanera actualitza la seva pàgina web i el seu servei de venda on-line

14/01/2021

La cooperativa L’Avellanera ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat. Amb aquest canvi l’empresa...

El restaurant Quatre Molins, liderat pel 'xef de la mel' Rafel Muria, rep una estrella Michelin

17/12/2020

El restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) i liderat pel ‘xef de la mel’ Rafel Muria, aconsegueix una estrella...

Quatre vins i dos caves Domenio Wines de Cellers Domenys reconeguts als premis IWC de Londres

15/12/2020

Cellers Domenys segueix sumant reconeixements al seu historial. L’entitat ha assolit 6 guardons en total en la 38a edició dels premis...

ICNOS, un vi amb petjada

15/12/2020

El celler Empordàlia treu el seu nou vi, ICNOS, que defineix com el seu millor treball. Una edició numerada de només 2600 ampolles. És un vi que...

L’avellana, l’ingredient que no pot faltar en els teus menús nadalencs

02/12/2020

Les avellanes són un dels fruits secs més recomenables per a qualsevol dieta pel seu alt contingut en proteïnes, antioxidants i minerals. Van...

El Cava Marquès de la Sardana Brut Rosé guanya la medalla d'Or al International Wine Challenge

01/12/2020

Castell d’Or aconsegueix la medalla d’Or amb el Cava Marquès de la Sardana Brut Rosat al concurs Internacional Wine Challenge, un certamen amb...

Ja està disponible el nou Oli de Pau

27/11/2020

L’Oli de Pau d’oliva extra verge s’obté d’oliveres centenàries de l’Empordà Empordàlia ja ha tret la nova collita d’aquest any del...

Flama d’Or renova la seva imatge amb una aposta elegant i simbòlica

26/11/2020

Castell d'Or ha renovat les etiquetes d'una de les seves línies més emblemàtiques i conegudes, Flama d'Or. Les noves etiquetes estan inspirades en...

Som socis de:
Amb el suport de